Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Financieel Analist

Functie omschrijving

Bouwen aan een topteam, inhoudelijke financiële vraagstukken tackelen en professionals binnen en buiten de organisatie verder helpen met deskundig advies. Zomaar een dag als financieel analist bij de afdeling Financiën en Control (F&C) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wil je jouw expertise en inspirerende samenwerking inzetten om onze afdeling te laten groeien? Dan is dit dé functie voor jou!

Je werkt als financieel analist in het financiële hart van RVO: het Financieel Dienstencentrum (FDC). Binnen het FDC verzorgt het cluster Financiële Analyse, bestaande uit twee coördinatoren en elf adviseurs, de periodieke financiële analyses en adviezen aan zowel het team Control binnen F&C als het management van RVO. De analyses hebben betrekking op de verticale sturing van RVO (op directie-/afdelingsniveau), de horizontale sturing van RVO.nl (programma- en opdrachtenlijnen), de interne projecten en de concernproducten in de P&C-cyclus van RVO. Hierbij wordt zoveel mogelijk gestreefd naar uniformering van de financiële analyses.

Als financieel analist ben je sparringpartner van team Control. Je volgt ontwikkelingen, neemt indien nodig deel aan diverse overleggen en ondersteunt bij het signaleren van kansen en risico’s.

Tot de taken behoren ook, in samenwerking met de andere clusters binnen het FDC, het ondersteunen van Control in de goede voeding van de financiële administratie.

Al deze werkzaamheden voer je uit in nauwe afstemming met team Control.

Van jou als financieel analist wordt een actieve en initiatiefrijke instelling verwacht. Efficiënter werken is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie. Van de financieel analist wordt verwacht daarin actief mee te denken en continue de mogelijkheden binnen zijn/haar werkzaamheden actief te (laten) onderzoeken en na besluitvorming door te voeren (e.e.a. in afstemming met de coördinator). Dit vereist kennis van zaken, kunnen overzien van F&C overstijgende processen in het opdrachtenproces, de interne managementcontractcyclus en P&C-cyclus en beschikken over overtuigingskracht.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en aantoonbare actuele inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van control. Denk hierbij ook aan de producten ten behoeve van de planning & control cyclus die hiermee samenhangen zoals kostprijsmodellen en bedrijfseconomische sturingsrapportages.
 • Als financieel analist heb je uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en een stevige persoonlijkheid. Jij weet om te gaan met belangentegenstellingen en begeeft je makkelijk in een complexe organisatie.
 • Je kunt goed omgaan met deadlines en het inplannen van werkzaamheden.
 • Netwerken opbouwen en onderhouden zit jou in het bloed, je flexibele en klantgerichte houding komt hier sterk naar voren.
 • Jij weet te verbinden, je werkt samen over de teams (binnen F&C) heen.
 • Je bent overtuigend resultaatgericht en gericht op continue verbetering van het werk en de productie. Hierbij durf je te innoveren en vernieuwend te denken.
 • Je kunt doelgericht essentiële informatie verzamelen, analyseren en daarover rapporteren én adviseren.
 • Je kunt jezelf goed een oordeel vormen en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je hebt kennis van AO/IC methodieken en affiniteit met financieel-administratieve processen en systemen bij agentschappen van het rijk.
 • Als professional wil jij je altijd verder ontwikkelen; je bent leergiering, hebt doorzettingsvermogen, lef en organisatie sensitiviteit.
 • Je hebt affiniteit met, en bij voorkeur kennis van, ERP pakketten en systematiek, in bijzonder Oracle eBS.

Competenties:

 • Klantgerichtheid
 • Analyseren en adviseren
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Voortgangscontrole
 • Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Bij RVO willen we zoveel mogelijk plaatsonafhankelijk werken. Dit betekent dat je als uitgangspunt vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op een andere locatie en/of op kantoor). RVO verwacht van jou wel dat je bereid bent om naar kantoor te komen wanneer dit nodig is voor de uitvoering van je werk. Wij verwachten dat je in deze functie indien nodig op kantoor bent.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

FIFZ/F&C

De stafafdeling Financiën en Control (F&C) ondersteunt (het management van) de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). We leveren de juiste informatie voor de in- en externe sturing van RVO.nl, en werken zo mee de gestelde doelen van het management te halen.

De afdeling F&C is gereorganiseerd en bestaat nu uit vier domeinen: Control, BI&Data, Financieel Dienstencentrum (FDC) en Beleidsadministratie. Daarmee willen we een optimale integratie van de werkzaamheden bereiken binnen en tussen de werkdomeinen en de inrichting van de processen en dienstverlening zo efficiënt mogelijk maken.

Control is verantwoordelijk voor business control en de concernproducten van F&C. Het domein BI&Data is gericht op de informatievoorziening vanuit F&C en de samenwerking met de RVO afdeling Data. De beleidsadministratie is verantwoordelijk voor de administratie, betaling en inning en verantwoording van alle verplichtingen, uitgaven, heffingen en vorderingen die RVO voor de opdrachtgevers uitvoert.

Financieel Diensten Centrum
Het FDC zorgt voor een tijdige en kwalitatief hoogwaardige financiële administratie van het agentschap. Het FDC borgt de betrouwbaarheid van de financiële administratie, de vorming van één gegevensbron en de ontsluiting van deze gegevens. Het FDC bestaat uit drie teams:

 • FDC 1: financieel analisten, ERP control en kwaliteitsborging.
 • FDC 2: project-, omzet-, debiteuren- en grootboekadministratie.
 • FDC 3: crediteurenadministratie en Tijdschrijven & HR beheer.

F&C investeert stevig in de ontwikkeling van medewerkers. We zetten daarbij vooral in op professionaliteit, werken van buiten naar binnen, samenwerken en flexibiliteit.


Reageer op deze vacature