Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Senior Beheerder Oracle

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een Senior Platformbeheerder Oracle om ons agile team te versterken.

Als Senior Beheerder kom je te werken in een complexe technische ICT-architectuur waardoor veel van je kennis gevraagd wordt. Met jouw kennis van infrastructuur en Middleware beheer, automatiseer en verbeter je onze omgevingen. Verslaglegging, documenteren en rapporteren zijn voor jou vanzelfsprekend.

Daarnaast ben je bereid om mee te draaien in het Dagelijks Beheer Aanspreekpunt rooster en te worden ingedeeld in consignatiediensten. Je werkt zelfstandig binnen een teamverband, je onderzoekt, diagnosticeert en je lost systeem-gerelateerde problemen op. Je installeert en upgrade software en test upgrades. Om verstoring te minimaliseren, plan je installatiewerkzaamheden. Verder voer je diagnoses uit en los je hardware- of softwareproblemen vakkundig op. Uiteraard voldoe je aan de organisatieprocedures om de integriteit en veiligheid van de systemen te waarborgen.

Onze missie? Een zo groot mogelijke waarde voor en samen met onze klanten creëren, waarbij de cyclus van innovatie naar standaardisatie centraal staat.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau op het gebied van IT.
  • Je hebt kennis en ervaring op gebied van minstens twee van de volgende Oracle middleware producten: Weblogic, OHS, Forms & Reports, Java en Apex.
  • Je hebt kennis en ervaring op gebied van Oracle Linux en cloud-IT-infrastructuur
  • Kennis van Ansible is een pré
  • Je hebt kennis en ervaring met security hardening.
  • Je hebt basiskennis van identity management, zoals IPA.
  • Je hebt basiskennis van image of code registries, zoals Gitlab.

Competenties:

  • Je kunt omgaan met procedures en richtlijnen op het gebied van veiligheid en beheer, denk aan BIR, ISO, PRINCE2 en ITIL.
  • Je hebt ervaring met agile werken.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om jouw kennis te delen, bijvoorbeeld in een presentatie aan collegas’s. Je kunt zowel collega’s als klanten deskundige begeleiding bieden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

DICTU Web- en Applicatie Platformen (DWAP)

Team DICTU Web- en Applicatie Platformen (DWAP) ontsluit data tussen (web)applicaties en opslagmedia. We houden ons bezig met het beheer, onderhoud en doorontwikkeling van middleware applicaties.

Team DWAP maakt onderdeel uit van de DICTU PaaS laag. PaaS biedt een omgeving voor ontwikkelaars en bedrijven om applicaties te maken, te hosten en te implementeren, waardoor ontwikkelaars worden beschermd tegen de complexiteit van de infrastructuurzijde (het opzetten, configureren en beheren van elementen zoals servers en databases). PaaS kan de snelheid van het ontwikkelen van een app verbeteren en de Software Voortbrengingsteams in staat stellen zich op de toepassing zelf te concentreren. Met PaaS beheren onze afnemers applicaties en gegevens, terwijl het PaaS team middleware en bijbehorende tooling beheert. Ontwikkeltools die door de leverancier worden verstrekt, worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker, die ervoor kan kiezen om de software zelf te onderhouden of door de leverancier te laten onderhouden.


Reageer op deze vacature