Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Adviseur Crisisbeheersing

Functie omschrijving

Wil jij DICTU helpen om verder te professionaliseren op het vlak van crisisbeheersing? Ben je een verbinder, kun je goed organiseren en krijg je energie van een spilfunctie? Dan zoeken wij jou!

Ter aanvulling van onze adviseur crisisbeheersing zoeken we een collega die deze functie voor 20 uur per week gaat vervullen. Jullie zijn elkaars sparringpartner, vervangen elkaar waar nodig en werken samen aan het jaarplan crisisbeheersing.

Bij een crisis is het belangrijk dat DICTU slagvaardig en adequaat optreedt. Als adviseur crisisbeheersing bewaak je tijdens een (dreigende) crisis het proces rond de besluitvorming, treedt op als adviseur van het crisismanagementteam DICTU en vervul je een spil- en netwerkfunctie.

Buiten crises om draag je zorg voor de voorbereiding op potentiële crises (bijvoorbeeld door het (toezien op het) oefenen van plannen en het up-to-date houden van documentatie), stimuleer je crisisbewustzijn en bewaak je de implementatie van verbeterpunten uit evaluaties van crises (lessons learned). Ook onderhoud je een netwerk binnen en buiten DICTU.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau
 • Ervaring in de ICT praktijk is een pré
 • Ervaring met het schrijven van nota’s

Competenties:

 • Je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt affiniteit met crisisbeheersing
 • Je bent daadkrachtig en besluitvaardig
 • Je kan omgaan met onzekerheid en tegenwerking
 • Je ontplooit tijdig initiatieven
 • Je weet vraagstukken op de juiste plek te agenderen
 • Je bent flexibel ingesteld en een echte verbinder
 • Openheid en integriteit zijn vanzelfsprekende eigenschappen
 • Om het crisisbewustzijn te verhogen, beschik je over voldoende overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 20 tot 20 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

DICTU

De adviseur crisisbeheersing valt rechtstreeks onder de directeur Bedrijfsvoering. De adviseurs crisisbeheersing zullen echter nog in een nader te bepalen team binnen DICTU worden ondergebracht.


Reageer op deze vacature