Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Senior ondersteuner werving en selectie

Functie omschrijving

Werving en selectie is een spannend spel. Een goede kandidaat plan je direct in voor een gesprek, want die wil je binnenhalen! Als senior ondersteuner bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) ben jij een belangrijke schakel in dit proces. Vanuit Den Haag of Assen zet jij je in voor een soepele sollicitatieprocedure, en help je zo bij de goede invulling van onze vacatures.

De onvoorspelbaarheid van jouw werkzaamheden maakt je functie interessant. Regelmatig komen er ad-hoc-opdrachten binnen, die je zelfstandig oppakt. Krijg je een verzoek om bijvoorbeeld tien developers aan te trekken? Dan stippel jij, samen met je collega-ondersteuner, een werving-en-selectietraject uit. Denk aan het organiseren van een speedmeet. Of misschien ga je searchen op LinkedIn?

Je werkzaamheden bestaan voor de helft uit ondersteunende taken. Daarnaast help je mee met campusrecruitment, gericht op studenten, en andere evenementen. De belangrijkste tool in je werk is ons cliëntvolgsysteem. Daar diep je alle benodigde informatie uit op. Bijvoorbeeld voor de rapportages die je schrijft, over uitstaande vacatures. Zorgvuldig houd je bij hoeveel kandidaten we hebben en in welke fase van het werving-en-selectieproces zij zitten.

Je hebt veel contact met mensen binnen én buiten de organisatie. Denk aan vacaturehouders en andere DICTU-collega’s, maar ook studenten, sollicitanten en bijvoorbeeld recruiters van andere overheidsorganisaties. Je leert ze kennen op verschillende evenementen waar jij naartoe gaat.

Ook keur je vacatureteksten en zet je ze online. Je benadert kandidaten, plant gesprekken in en onderhoudt het contact. Je zorgt dat sollicitanten en stagiairs hun contracten en benodigde formulieren krijgen, en dat zij een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen. Ook vraag je assessments aan en zoek je ambassadeurs binnen DICTU voor gastcolleges of evenementen. Wat je ook doet: steeds draag jij eraan bij dat we de juiste mensen aantrekken.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal mbo 4-niveau.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in hr, en je hebt kennis van het systeem van werving en selectie.
 • Je hebt ervaring met het werken met cliëntvolgsystemen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met LinkedIn.

Competenties:

 • Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands.
 • Je communiceert vlot met mensen binnen én buiten je organisatie, met verschillende achtergronden, leeftijden en niveaus.
 • Je hebt plezier in samenwerken.
 • Je hebt een flexibele en proactieve werkhouding.

Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar heb je wel de potentie en ambitie om je te ontwikkelen. Ook dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Samen bekijken we hoe jij deze functie het beste kunt invullen en je verder kunt ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3028,- tot €4247,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • De functie heeft een indicative schaal, de functie schaal wordt momenteel gewaardeerd.
 • Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar heb je wel de potentie en ambitie om je te ontwikkelen. Ook dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Samen bekijken we hoe jij deze functie het beste kunt invullen en je verder kunt ontwikkelen.
 • Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

team Organisatie en Personeel

Het team Organisatie en Personeel is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering en bestaat uit de clusters Personeel en Organisatie (P&O)-advies, Control en Ondersteuning, DICTU-Academy en Werving en Selectie. Samen zorgen we voor de uitvoering van het P&O-beleid voor DICTU en adviseren we het management hierover.

Jij gaat werken voor het cluster Werving en Selectie. Een team van vijf collega’s in Den Haag en Assen, dat bestaat uit drie recruiters en twee ondersteuners. We werken op een agile manier en beginnen met een dagstart, samen met je collega-ondersteuner en de junior recruiter. De sfeer is prettig en informeel. En we houden van open communicatie: wat goed gaat bespreken we met elkaar, en ook als je tegen een vraagstuk aanloopt, kun je bij je collega’s terecht. Als cluster willen we graag minimaal een dag per week samen op kantoor zijn; deze dag kiezen we in overleg.


Reageer op deze vacature