Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Product Owner KODA/IB Operations

Functie omschrijving

Een DICTU dat continu betrouwbare diensten met een hoog beveiligingsniveau levert aan haar opdrachtgevers. Met dat doel ondersteunt het team Informatiebeveiliging de operatie als onafhankelijke en centrale schakel tussen beleid en uitvoering in de informatiebeveiliging. Voorbeelden van taken zijn het uitvoeren van risico analyses, beoordelen van changes en  architectuur ontwerpen op het gebied van IB, advisering van teams en proceseigenaren.

Het team IB Operatie is eigenaar van een aantal centrale applicaties, producten en functionaliteiten die inzicht geven in de veiligheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur die DICTU beheert en waarop diensten worden ontwikkeld die DICTU levert aan haar klanten. Deze bewaken het basisbeveiligingsniveau en zijn randvoorwaardelijk voor de IB compliancy van DICTU en IB-diensten die onderdeel zijn van een dienst die DICTU levert aan haar klanten.

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor:

 • De functionele implementatie en (door)ontwikkeling van producten, functionaliteiten en diensten waarmee binnen het generieke ICT-landschap het basis beveiligingsniveau wordt bewaakt en in stand wordt gehouden.
 • Het uitvoeren van op operationeel functioneel niveau beheren van deze producten en de daarbij gevraagde dienstverlening binnen het Cyber Security domein van de ministeries EZK en LNV.
 • Het maximaliseren van de waarde van deze producten en functionaliteiten en de werkzaamheden van het team.
 • Het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in uitvoering van het individuele beheerproces van een beveiligingsmaatregel (applicatie), de toegepaste technologie en de mogelijkheden rondom dashboarding en rapportage voor de stakeholders. Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan de belangen van eigenaar en klanten.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring opgedaan in diverse werkwijzen, zoals projectmatig werken en Agile/Scrum voortbrenging is een pré.
 • Ervaring opgedaan in de rol van Product Owner is een pré.
 • Je bent Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO) of bereid om dit op korte termijn te halen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Competenties:

 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de tooling die hierbij komt kijken.
 • Actuele kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving en beveiligingsvoorschriften zoals VIR, BIR, BIO en ISO27001.
 • Kennis van infrastructuur van DICTU, beveiliging van netwerken, besturingssystemen en dataopslag.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Om te kunnen slagen als Productowner, moet de gehele organisatie je beslissingen respecteren, uiteraard binnen de geldende beleidskaders. Jouw beslissingen zijn zichtbaar in de inhoud en ordening van de items op de backlog. Je draagt onder andere zorg dat niemand buiten het team, teamleden aan een andere set van requirements laat werken.


Reageer op deze vacature