(Medior) Jurist

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Functieomschrijving

Het team Bezwaar en Beroep is onderdeel van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling (BJZS). De afdeling bestaat uit zo'n 200 medewerkers. BJZS is het centrum binnen het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) voor alle juridische en bestuurlijk juridische vraagstukken.

Als (medior) jurist adviseer je met jouw zeer goede en actuele kennis de collega's van het IMG. Je draagt bij aan de juridische houdbaarheid van primaire beslissingen en procedures van het bestuur. Je adviseert in eenvoudige tot complexe gevallen over de toepassing van het Besluit mijnbouwschade Groningen en over de daarmee samenhangende regelgeving. Je werkterrein omvat daarmee al hetgeen samenhangt met de inhoudelijke beoordeling en bestuursrechtelijke afwikkeling van schades als gevolg van de mijnbouwactiviteiten in Groningen, waarbij het civielrechtelijke aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht op die inhoudelijke beoordeling van toepassing is. Je adviezen gaan in op complexe vraagstukken op alle rechtsgebieden waar het IMG mee te maken krijgt. Je adviezen zijn degelijk, maatgevend en kunnen de rechterlijke toets doorstaan.

Tot de werkzaamheden van de (medior) jurist behoort het behandelen van bezwaarzaken. Je beoordeelt bezwaren van gemiddeld tot zwaar gewicht en in voorkomende gevallen het advies van de bezwaaradviescommissie.

Functie-eisen

 • WO-diploma in de rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afgestudeerd in of ervaring met het publiek- en het privaatrechtelijke schadevergoedingsrecht.
 • Uitstekende en actuele kennis van het bestuursrecht en het private schadevergoedingsrecht, in het bijzonder van:
 • De schadevergoedingsprocedure (vergewisplicht, bewijslastverdeling, positie van een deskundige, zorgvuldigheidsvoorschriften, in aanmerking komende schade) en de werking van een bezwaarprocedure met een adviescommissie.
 • Het kunnen opstellen van leesbare (juridische) teksten, adviezen of primaire besluiten.
 • De voortgang van je werk kunnen overzien en bij vragen tijdig kunnen overleggen met je leidinggevende.
 • Ervaring met het werken voor een externe onafhankelijke en onpartijdige Commissie is een pré.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het behandelen van bezwaar & beroep.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen de overheid of als advocaat.
 • Minimaal 9 maanden ervaring binnen het Aardbevingsdossier.

Competenties:

 • Analyseren
 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Bestuurssensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Initiatief
 • Samenwerken
 • Oordeelsvorming

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren