Coördinator Digitale Archivering

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Functieomschrijving

Zorg jij dat wij blijven voldoen aan de archiefwet?

Als Coördinator digitale archivering ben jij onze expert op het gebied van digitale archivering. In deze coördinerende rol zorg je dat het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) in staat is om te voldoen aan de archiefwet en eventuele WOO-verzoeken correct en tijdig in behandeling kan nemen. Je voorziet het IMG van de juiste adviezen en je maakt beleid dat je samen met jouw collega’s weet om te zetten naar een praktische inrichting.

Er liggen concrete vraagstukken op het gebied van informatiebeheer waar oplossingen voor gezocht worden. In deze rol krijg jij de kans om oplossingen te ontwerpen die gebruikers in staat stelt om slim en efficiënt te werken waarbij ze voldoen aan wet- en regelgeving. De wereld van AVG, Life Cycle Management en Document Management Systemen (DMS) hebben voor jou geen geheimen omdat jij weet hoe duurzame documentaire informatievoorziening (DIV) ingericht moet worden. Alvast goed om te weten: het IMG maakt gebruik van het DMS Alfresco.

In jouw rol neem je de organisatie mee en creëer je bewustwording bij het managementteam van het IMG en zorg je voor nog meer draagvlak. Je krijgt een functie waarin jij de criteria opstelt voor de wijze van archivering van data op basis van geldende wet- en regelgeving. Je adviseert o.a. over het vaststellen van bewaartermijnen, de inrichting van de informatiearchitectuur en records management. Jij ontwerpt digitale en organisatorische oplossingen zodat de informatiehuishouding van het IMG op orde is en blijft.

Jouw team
De afdeling Bedrijfsvoering draagt bij aan de missie van het IMG door het optimaal ondersteunen van het primaire proces. Dit doen we samen met de teams Finance en Control, Personeel & Organisatie, Huisvesting en Facilitair (inclusief Documentaire Informatievoorziening en kantoorautomatisering) en Managementondersteuning. Bij de afdeling bedrijfsvoering werken zo’n 75 mensen. Het team DIV is de specialist op het gebied van AVG, Life Cycle Management, archivering en gescande postverwerking.

Functie-eisen

Als Coördinator digitale archivering en informatiebeveiliging ben je proactief en gericht op het realiseren van oplossingen. Je bent in staat om regie te voeren en bent een gedegen gesprekspartner op alle niveaus. Je spreekt de taal van business en mensen uit het veld van IT en DIV en bouwt aan een relevant netwerk binnen en buiten het IMG.

Daarnaast voldoe je aan het volgende:

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde, archiefwetenschappen of informatiekunde.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving, zoals de Archiefwet en -regelgeving, de Wet open overheid (WOO) en de Algemene verordening gegevensbescherming.
 • Je hebt uitgebreide kennis van AVG, LCM, en DMS
 • Je bent op de hoogte van (rijks brede) ontwikkelingen op het gebied van informatiehuishouding en zaakgericht werken.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent een teamspeler die mensen betrekt en meeneemt bij het opstellen en implementeren van beleid.
 • Je hebt goede communicatieve en adviesvaardigheden.

Competenties:

 • Klantgericht
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Voortgangscontrole
 • Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren