Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Frequentieplanner

Functie omschrijving

Als frequentieplanner zit je midden in het dynamische werkveld van de (internationale) frequentieplanning. Je draagt zorg voor het zorgvuldig plannen en coördineren van frequentieruimte voor verschillende soorten communicatienetwerken. Je onderhoudt hiervoor contacten met nationale partijen zoals de mobiele operators en ministeries en waar nodig ook binnen een internationaal verband. Je denkt mee over de ontwikkelingen en mogelijkheden in het radiofrequentiespectrum en samen met de adviseurs lever je onder andere input voor de diverse (internationale) overleggremia. Je werkt nauw samen met de andere (senior) frequentieplanners binnen de RDI om er voor te zorgen dat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van het radiofrequentiespectrum, zonder verstoringen. Je bent in staat en vindt het een uitdaging om onze frequentieplanningtools verder te optimaliseren en automatiseren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van macro's en wizards; dit doe je natuurlijk niet alleen, hiervoor werk je nauw samen met onze ICT experts. Daarnaast werk je samen met de vergunningverleners om er voor zorgen dat onze relaties tijdig kunnen beschikken over de juiste documenten en informatie. Indien nodig fungeer je als vervanger voor een collega frequentieplanner.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over een opleiding in de richting van Telecommunicatie, Elektronica, ICT of een andere bèta gerichte opleiding.
 • Door jouw interesse in radiocommunicatie en ICT systemen ben je in staat om je onze frequentieplanningtools snel eigen te maken.
 • Je kunt je kennis actief ophalen en delen. Ook ben je in staat verbetervoorstellen te doen.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheid, ook in de Engelse taal.

Herken jij jezelf in het functieprofiel maar voldoe je (nog) niet aan alle eisen? Voel je vrij om alsnog te solliciteren. Als je nog meer informatie wilt, kan je contact opnemen met de contactpersoon. Wij gaan graag met je in gesprek.

Goed om te weten: de RDI verzorgt eigen opleidingen op het gebied van radiotechniek. Wij vinden het heel belangrijk om frequentietechnische kennis te delen en te borgen in onze organisatie. Bovendien biedt dit nieuwe collega's de mogelijkheid om snel(ler) aan te sluiten op de inhoud van ons werk.

Competenties:

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingssensitiviteit
 • Samenwerken
 • Zelfsturing
 • Creativiteit
 • Overtuigingskracht
 • Analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3119,- tot €4374,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De gesprekken vinden plaats op 9 januari 2024.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)

Wij zijn de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). We staan voor een veilig verbonden Nederland.

Cyberveilige apparaten, netwerken en systemen, kunstmatige intelligentie, 5G en 6G, energietransitie, digitalisering van radio-omroep en dynamisch frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de RDI voeren wij de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer - gebieden uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

Wij doen dit met ruim 400 enthousiaste collega’s, werkend vanuit onze kernwaarden maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, eigen verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit.

De RDI is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft vijf directies: Infrastructuur, Apparatuur, Digitale Weerbaarheid, Bestuur, Juridische Zaken & Communicatie en Mens & Middelen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst of arbeidsbeperking, voor wil werken. In divers samengestelde teams aan de slag met maatschappelijke vraagstukken maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Bij de RDI werken we hybride: thuis en op kantoor. Een goede werkplek vinden we belangrijk. We geven daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding. Onze kantoren in Amersfoort en Groningen bieden een prettige werkomgeving en liggen op loopafstand van het centraal station. Minstens zo belangrijk vinden we een goede balans tussen je professionele en privéleven. Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.

Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, team Bedrijfsnetwerken

Je gaat in eerste instantie aan de slag bij het team Bedrijfsnetwerken op het gebied van Straalverbindingen. Deze afdeling maakt, samen met nog vier andere afdelingen, deel uit van de directie Infrastructuur. De medewerkers van de teams zorgen samen voor een efficiënte verdeling van het frequentiespectrum. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het plannen van frequentietoewijzing en het internationaal coördineren van frequentiegebruik. Zij organiseren hiervoor veilingen en verlenen vergunningen. We vinden het belangrijk dat je als planner je breed ontwikkeld zodat inzetbaarheid voor andere teams eerder regel dan uitzondering is. Het team bestaat uit ruim 20 medewerkers met verschillende expertises, te weten vergunningverleners, frequentieplanners, inspecteurs, (technisch) adviseurs en een leidinggevende.

De directie Infrastructuur bevordert en beschermt de beschikbaarheid van draadloze en draadgebonden ICT- en communicatienetwerken. Vanuit het maatschappelijk belang dat de Nederlandse samenleving moet kunnen rekenen op een hoogwaardige analoge en digitale infrastructuur. Onze doelstelling realiseren we door het radiospectrum in (inter)nationaal verband te verdelen en de gebruiksrechten toe te kennen, bijvoorbeeld met de grote spectrumveilingen voor 5G. Ook zien we toe op naleving van de voorwaarden waaronder spectrum is gegund, zorgen we voor storingsvrij gebruik van netwerken en dragen we er aan bij dat er zo min mogelijk graafschade ontstaat bij de aanleg van kabels en leidingen. De directie Infrastructuur heeft zes teams: Overheid, Vervoer en Ruimtevaart, Openbare Netwerken, Bedrijfsnetwerken, Omroep en Caribisch Nederland.


Reageer op deze vacature