Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

IoT security specialist

Functie omschrijving

Een dag zonder internet of telefoon. Zou jou dat lukken? Grote kans dat het antwoord ‘nee’ is. Zonder betrouwbare netwerken kunnen we bijna niks. Denk aan de apps op je telefoon, de werking van IoT apparatuur in je huis, de navigatie van je auto, , de communicatie tussen hulpdiensten of zelfs de de werking van apparatuur in ziekenhuizen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) zetten we ons daarom elke dag vanuit Groningen en Amersfoort in voor veilige netwerken in Nederland.

Security en software
Als technisch specialist draag je bij aan nieuwe Europese regelgeving voor digitaal veilige producten. Je werkt op internationaal niveau aan de ontwikkeling van normen en standaarden voor apparatuur en software, zodat de cyberveiligheid van producten geborgd is. Binnen de afdeling werk je in teamverband aan complexe cybersecurity vraagstukken over producten met digitale elementen. Binnen de afdeling is er nu en in de toekomst behoefte aan kennis op het gebied van de cybersecurity van software gerelateerde vraagstukken. Je mag je hier dus helemaal in verdiepen.

Daarnaast ben je als technisch specialist druk met het:

 • afstemmen met internationale collega’s, zodat nieuwe normen en standaarden op tijd en met goede kwaliteit gemaakt worden;
 • samenwerken met publieke en private stakeholders, zoals je collega’s binnen RDI en collega’s van andere inspecties;
 • overleggen met beleidscollega’s van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Functie-eisen

Omgevingsbewustzijn en samenwerken zijn extra belangrijk in deze functie. Dit omdat je met veel belangen rekening houdt. Daarnaast werk je goed in teamverband en communiceer je makkelijk op verschillende niveaus. Je bent goed in het maken van analyses en je werkt altijd klantgericht.

Verder neem je het volgende mee:

 • een wo-diploma en bij voorkeur ben je gepromoveerd op het gebied van informatica, bestuurlijke informatiekunde, computer science of software engineering;
 • internationale werkervaring met het bij elkaar brengen van verschillende belangen. En het bewaken van de belangen van je eigen organisatie;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • meerdere jaren ervaring binnen het domein van cybersecurity, vooral met apparatuur en software.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Het is handig om deze gegevens te bewaren.

Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)

Wij zijn de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Wij staan voor een veilig verbonden Nederland.

Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (na 1 januari 2023 de nieuwe naam van Agentschap Telecom) voeren wij de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer - gebieden uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

Wij doen dit met ruim 400 enthousiaste collega’s vanuit onze kernwaarden: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit. Bij de RDI hechten we waarde aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven, zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

De Rijkinspectie Digitale Infrastructuur is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en omvat vijf directies:

 • Infrastructuur
 • Apparatuur
 • Digitale Weerbaarheid
 • Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie
 • Mens en Middelen

Directie Apparatuur – Team Toelating & Standaardisatie

Van contactloos een coffee-to-go afrekenen tot buienradar checken op je smartwatch. Elke dag maken we (onbewust) ontzettend veel gebruik van draadloze communicatie.
Dankzij jouw directie kan Nederland erop vertrouwen dat die apparaten veilig en betrouwbaar zijn. De directie Apparatuur werkt in drie teams: Toelating en Standaardisatie, Inspecties & Metingen en Markttoezicht.

Jij komt te werken in het team Toelating en Standaardisatie. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat apparaten onder duidelijke randvoorwaarden en regels op de Europese markt worden gebracht.
We adviseren over wet- en regelgeving, en maken in Europees verband afspraken over apparatuur-eisen. Zodat apparaten storingsvrij werken, onder vastgestelde stralingslimieten blijven en (cyber)veilig zijn.
Ook sluit ons team aan bij wereldwijde samenwerkingen, waar we met andere landen het frequentiegebruik van apparatuur afstemmen en onderzoeken.

Frequenties kennen geen landsgrenzen. Juist dat internationale karakter maakt ons werk zo divers. Die diversiteit is ook terug te zien in jouw team: van technisch specialisten tot juristen en netwerkers. Een hechte club, die elkaars kennis en expertise waarderen en samen Nederland veilig verbonden houden!


Reageer op deze vacature