Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

CI/CD Engineer

Functie omschrijving

Heb jij een uitgebreide achtergrond in software voortbrenging en ben je klantgericht? En heb je een flinke dosis ervaring met de toepassing van tooling? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ons team Software Release Ondersteuning (SRO) werkt aan producten en diensten die de software en infra voortbrengingsteams binnen DICTU ondersteunen in het automatiseren van hun (ontwikkel-)processen. De verscheidenheid aan technologieën en eindklanten van deze teams is groot en dat maakt het werkterrein uitdagend en dynamisch. Ons team heeft ook een security en performance afdeling, en we willen security en performance feedback loops zoveel mogelijk integreren in de CI/CD pipeline.
De werkzaamheden zijn breed maar jouw focus ligt op:

 • Je ondersteunt teams met het opzetten van ci/cd pipelines.
 • Je adviseert teams over het geautomatiseerd voortbrengen van software.
 • Je maakt templates die teams gebruiken in hun ci/cd pipelines.
 • Je draagt onze producten en diensten actief uit bij diverse klantteams.
 • Je identificeert hiaten en verbeteringen in de SRO diensten en producten.
 • Je voert technisch en functioneel onderhoud uit op de gebruikte tooling van het ci/cd ecosysteem.
 • Je onderzoekt de toepassing van nieuwe software voortbrengingsconcepten.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring van/met de principes van een CI/CD pipeline.
 • Aantoonbare kennis en ervaring van/met automatiseringstools en eigenschappen, zoals GitLab, Jenkins, Artifactory, Harbor, SonarQube, Azure DevOps, Testautomatiseringsframeworks of vergelijkbare tools.
 • Aantoonbare ervaring met Containerisatie (Docker, Harbor, Rancher, Notary Kubernetes of vergelijkbaar).
 • Enige security kennis.
 • Evaring met een Agile werkwijze (Scrum / Kanban).

Competenties:

 • Adviesvaardigheden.
 • Leergierig.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Gedreven persoonlijkheid.
 • Zelfstandig, nieuwsgierig en houdt er van om te sparren en kennis te delen met collega's.
 • Toont verantwoordelijkheid ten aanzien van de producten en diensten waaraan wordt gewerkt.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Team Software Release Ondersteuning (SRO)

Het team Software Release Ondersteuning (SRO) valt onder de divisie Kwaliteit Ondersteunende Diensten en Advies (KODA). Het team levert diensten aan Software en Infra VoortbrengingsTeams (SVT’s en IVT’s) op het gebied van het geautomatiseerd voortbrengen van software, zoals:

 • Corporate code repository;
 • CI/CD pipeline met feedback loops;
 • Geïntegreerd in de CI/CD pipeline: geautomatiseerde security- en performancetesten, code kwaliteit scanning en SSD;
 • Advies en ondersteuning aan SVT’s om hun voortbrengingsproces te automatiseren;
 • Uitvoeren van vulnerability scans, pentesten en performance/load testen.

Daarnaast adviseert SRO het management over standaarden op het gebied van software voortbrenging en security.

Het team heeft DevOps als Way of Work, en is grofweg verdeeld in twee groepen specialisten: security & performance en automatisering (CI/CD). Het team heeft geen Delivery Manager, maar wel Adviseurs die SVT’s helpen met hun automatiseringsvraagstukken.


Reageer op deze vacature