Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

iOS Android ontwikkelaar

Functie omschrijving

Ben jij een enthousiaste senior app ontwikkelaar met een innovatieve mind? En wil je graag (mee)werken aan apps die er toe doen? Dan willen we van Web en App Services graag met je kennismaken.

Als senior app ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diverse hoogwaardige iOS en Android apps t.b.v. een interessant en uitdagend portfolio aan klanten. Je bent mede verantwoordelijk voor het pro-actief beheren van apps.

Je draagt bij aan het implementeren van een nieuwe wijze van beheer en nieuwe beheerprocessen rondom apps.
Je bent verantwoordelijk voor het (technisch) uitwerken van user stories en de vertaling ervan naar functioneel niveau vertalen voor klanten.

Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen van goede klantoplossingen en ondersteunt zo de klanten met het bereiken van hun doelstellingen. Je bent ook meewerkend voorman in projecten en klantcontacten en je begeleidt en coacht junior-medewerkers. Ook speel je een rol in de vormgeving van de toekomstvisie van het team. Dat doe je door mee te denken en praten in visie vorming en bestaande technologieën te verbinden met ontwikkelingen in de markt.

Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team met collega’s en klanten (product owners), productleiders, delivery managers en projectleiders.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau in de richting informatica/informatiekunde of vergelijkbaar
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van native apps
 • Je hebt uitstekende en aantoonbare kennis van: Swift en SwiftUI en/of Java, Android SDK, Kotlin en Android Jetpack Compose
 • Je weet hoe je toegankelijkheid inbouwt in apps
 • Je hebt kennis van beveiligingsmaatregelen die je in mobiele apps moet nemen
 • Kennis van en ervaring met AI en machine learning is een pre
 • Je hebt kennis van en ervaring met met Agile en Scrum
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met RESTful API's
 • Je hebt feeling voor ontwikkeling en beheer, maar je onderscheidt je vooral door je ervaring met het ontwikkelen van goede klantoplossingen
 • Je hebt kennis van en ervaring met continuous integration en delivery

Competenties:

Je bent enthousiast, ambitieus, pro-actief en creatief. Je beschikt over vernieuwend en veranderend vermogen en hebt de drive om continu te werken aan het verbeteren van producten en dienstverlening. Je bent communicatief vaardig, in staat om te verbinden en beschikt over overtuigingskracht. Het inhoudelijk toelichten van (deel)producten, -diensten, -beleid en processen, nieuwe ideeën en concepten voor het team en management is iets wat jou goed ligt. Je bent organisatiesensitief en omgevingsbewust. Het begeleiden van totaal oplossingen, van klantbehoefte tot en met implementatie gaat jou makkelijk af. Je bent analytisch en organisatorisch sterk. Het beoordelen van kwaliteit en bruikbaarheid van ontwikkelde bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en –processen; en de impact daarvan op de omgeving is voor jou een passende uitdaging.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

Bij de divisie Operatie, specifieke toepassingen wordt sterk ingezet op verdere ontwikkeling en modernisering van de uitvoering van haar werkzaamheden.

Bij de divisie specifieke toepassingen van DICTU (Dienst ICT Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) wordt sterk ingezet op verdere ontwikkeling en modernisering van de uitvoering van haar werkzaamheden.

De afdeling Web en App Services binnen de divisie biedt maatwerk en generieke producten en diensten op onder andere het gebied van webtechnologie en apps.
De producten en diensten worden van A tot Z geleverd, wat betekent:

 • Inclusief beheer en ontwikkeling van het product of dienst
 • Inclusief de onderdelen van infra en sourcingspartijen
 • Inclusief het beheer van licenties.

Web en App Services wil met haar opdrachtgevers meedenken in goede oplossingen. Dat doen we door bijvoorbeeld designthinking toe te passen en innovatieve technologieën aan te dragen. Door de kwaliteit van onze ontwikkeling en beheer van onze ICT oplossingen en geborgde kennis in DevOps teams ontzorgen we onze opdrachtgevers. Waarbij we steeds inzetten op sneller, slimmer en samen. Waar mogelijk zetten we onze producten en diensten zo op zodat ze aan meerdere opdrachtgevers geleverd kan worden binnen het eigen Ministerie EZK en binnen en binnen de gehele Rijksoverheid.

Het team Web en App Services werkt aan web- en appomgevingen voor een grote diversiteit aan klanten. In het team werken zowel frontend- als backendspecialisten, maar ook servicemanagers, architecten, testers en projectmanagers. We zijn een groep enthousiaste en proactieve collega’s. We werken met korte lijnen. We kunnen daardoor snel schakelen en hebben zo weinig mogelijk last van ‘ruis’. Klanten waarderen onze creativiteit, service en kwaliteit.

Kijk op DICTU.nl om meer te lezen over wie we zijn. En kijk op UX & UI Design | Dictu.nl om inzicht te krijgen in een klein deel van onze portfolio.


Reageer op deze vacature