Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

DevOps developer

Functie omschrijving

Jij bent die positieve enthousiaste senior DevOps Systeemintegratie ontwikkelaar die iedereen in zijn team wil hebben. Jij hebt een grote passie voor het development vakgebied en blijft graag op de hoogte van de laatste technologische innovaties. Je hebt in ieder geval meerdere jaren (minimaal 3) ervaring in het zelfstandig ontwikkelen en beheren van Systeemintegratie producten en Oracle applicaties in teamverband.
Je bent technisch sterk en daarnaast inhoudelijk goed op de hoogte. Als teamlid ben je mede verantwoordelijk voor het resultaat van het team en neem je een pro-actieve houding in de onderlinge samenwerking en coaching van de junior teamleden.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb je daarnaast ook nog affiniteit met andere rollen binnen een scrumteam? Dan zoekt DICTU jou!

Jij bent samen met de CSI collega’s verantwoordelijk voor het analyseren, specificeren, bouwen en beheren van systeemintegratie producten. Samenwerken met collega’s binnen en rond het scrumteam zoals collega developers, beheerders en overige specialisten en samenwerken met klanten en andere DICTU teams is een vast onderdeel van de dag.

Kort samengevat houd je je als DevOps developer bezig met:

 • Bouwen en beheren van de Integratie software.
 • Nauwe samenwerking met collega SVT’s met wie CSI een keten vormt.
 • Actief deelnemen in een multidisciplinair DevOps team met, naast ontwikkel activiteiten, het uitvoeren van en meewerken aan van onder andere:
  • Uitzoeken van functionaliteit
  • Incidenten en problemen oplossen
  • Refinement sessies,
  • Stand-ups,
  • Sprintplanningen,
  • Demo’s.

Deze activiteiten hebben als doel dat DICTU kwalitatief goede, veilige en betrouwbare diensten aan haar klanten wil leveren.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als ontwikkelaar;
 • 1 jaar aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van Systeemintegratie producten en Oracle applicaties;
 • Aantoonbaar ervaring met werken in scrumteams;
 • De juiste certificering op het vakgebied van SOA;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ruime ervaring met de ontwikkeling van Business en Proxy Services, met behulp van standaarden zoals WSDL, XML-schema, XSLT en XQuery.

Competenties:

DICTU vraagt een bepaald competentieprofiel van testers en ontwikkelaars. Deze laten zich het beste omschrijven als:

 • Courage: coaching, zelfvertrouwen, pro-activiteit, gemotiveerd, reflectie en flexibiliteit.
 • Teambuilding: samenwerken, open communicatie, wederzijdse verantwoording, gemeenschappelijk doel en het begrijpen van elkaars standpunt.
 • Devops leadership: ondersteunen, nederigheid (geen ruimte voor ego’s), ruimte voor feedback en weten wanneer een stap terug te doen.
 • Continuous improvement: de Kaizen-mindset, out-of-the-box-denken, nieuwsgierigheid en kennisdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3091,- tot €4921,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

CSI is het onderdeel van DICTU dat verantwoordelijk is voor de Architectuur en standaarden rondom Systeemintegratie. Ook beheert CSI de omgeving waar alle Systeemintegratie producten op draaien. CSI werkt met een tweetal scrumteams met ontwikkelaars en testers. Jouw rol in het team is die van senior integratie ontwikkelaar.


Reageer op deze vacature