Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Applicatiebeheerder

Functie omschrijving

Jij bent de ervaren applicatiebeheerder die zijn energie o.a. haalt uit het samen zorgen voor de beschikbaarheid en continuïteit van de acceptatie en productie omgeving op de DICTU Cloud.

Je voert hiervoor zeer diverse beheertaken uit, waarbij diepgaande technische kennis van met name Oracle producten en goede contactuele eigenschappen van grote waarde zijn. Je zorgt ook voor het optimaal functioneren van databases en hun besturingssysteem conform overeengekomen prestatiekenmerken. Je geeft advies m.b.t. verbeteringen en uitbreiding van databases en hun databasebesturingssysteem.

Ook ben je operationeel aanspreekpunt voor de technische werking van de toegewezen ICT-componenten waarvan jij diepgaande kennis hebt opgebouwd en je houdt continu het grote geheel (beheerketen) in de gaten. Met je collega beheerders ben je verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten en problemen en help je mee met diverse test activiteiten.

Je gaat aan het werk op een afdeling die zich bezig houdt met systeemintegratie. In het bijzonder ben je hier primair verantwoordelijk voor de instandhouding en de hoge beschikbaarheid van het integratieplatform (SOA/OSB). Dit integratieplatform is een belangrijk onderdeel van het applicatielandschap van de verschillende klanten. Je hebt hierdoor binnen de afdeling veel contact met de technisch applicatiebeheerders, maar ook de ontwikkelaars en testers komen bij jou voor vragen en ondersteuning als er problemen met een server zijn.
Buiten de afdeling heb je regelmatig contact met de applicatiebeheerders en andere infrateams.

Overige taken:
Als applicatiebeheerder:

 • Lever je je bijdrage aan het beheren van de Infra beheertools (FAB en TAB rol).
 • Houd je de voor jouw werkgebied relevante kennis op peil door middel van permanente educatie.
 • Volg en onderzoek je de trends en ontwikkelingen in het werkgebied.
 • Adviseer je over de toepasbaarheid in de eigen werkomgeving.
 • Participeer je actief in kennisdeling met collega’s.
 • Doe je voorstellen voor verbetering van het normen en richtlijnen op basis van zelf opgedane ervaringen en technologische ontwikkelingen.
 • Onderhoud je de technische documentatie.

Heb jij de gevraagde kennis en ervaring en herken jij jezelf in dit profiel dan zoekt DICTU jou!

Deze activiteiten hebben als doel dat DICTU kwalitatief goede, veilige en betrouwbare diensten aan haar klanten wil leveren.

Functie-eisen

Je beschikt over/ bent:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Bereid om wanneer nodig buiten kantoortijden te werken (consignatiediensten / onderhoud).
 • Minimaal 3 jaar ervaring als beheerder.
 • 1 jaar aantoonbare ervaring met het beheer van integratie producten en Oracle applicaties.
 • Kennis van en ervaring met
 • ORACLE WebLogic
 • ORACLE SOA/OSB (11g en) 12c
 • Oracle databases 12, 18 en 19c
 • Certificaatbeheer op WebLogic omgevingen
 • Goede uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Functiewensen

 • Kennis van en ervaring met
 • Monitoring tooling (OEM 12c en 13c, BMC, Oracle Insight, Splunk en BTM)
 • Python Scripting
 • Oracle LDAP technieken
 • Kennis en ervaring binnen de Overheid.
 • Ervaring met Cloud diensten
 • Ruime ervaring in het troubleshooting juist waar het het snijvlak tussen applicaties en infra betreft
 • Kennis van Jenkins, Git en SoapUI is een pré

DICTU vraagt een bepaald competentieprofiel van beheerders, testers en ontwikkelaars. Deze laten zich het beste omschrijven als:

 • Courage: coaching, zelfvertrouwen, pro-activiteit, gemotiveerd, reflectie en flexibiliteit.
 • Teambuilding: samenwerken, open communicatie, wederzijdse verantwoording, gemeenschappelijk doel en het begrijpen van elkaars standpunt.
 • Leadership: ondersteunen, nederigheid (geen ruimte voor ego’s), ruimte voor feedback en weten wanneer een stap terug te doen.
 • Continuous improvement: de Kaizen-mindset, out-of-the-box-denken, nieuwsgierigheid en kennisdeling.
 • Stressbestendig
 • Onder (tijds)druk en spanning effectief blijven functioneren
 • Analytisch
 • Probleemoplossend nadenken en een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Herken je je in deze eigenschappen en vaardigheden, dan is beheerder bij het CSI team iets voor jou!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Herplaatsingskandidaten en verplichte van werk naar werk kandidaten niet zijnde van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dienen een aanwijzingsbesluit van het bevoegd gezag toe te voegen aan de sollicitatie.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces. Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

DICTU maakt dat het werkt, werk jij mee?

www.dictu.nl

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.800 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

Bij DICTU (Ministerie van Economische Zaken) wordt sterk ingezet op verdere ontwikkeling en modernisering van de uitvoering van haar werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel daarbij is het op de kaart zetten van het competentiegebied systeemintegratie, gebundeld in een team met de naam Cluster Systeem Integratie (CSI).

Het CSI is op zoek naar een ervaren beheerder met ruime technische kennis op het gebied van systeemintegratie en SOA beheer en ontwikkeling. De verandering die DICTU momenteel doorvoert betekent dat de applicatiebeheerder in een beheerteam van DICTU aan de slag gaat.

Meer over jouw toekomstige team

CSI is het onderdeel van DICTU dat verantwoordelijk is voor de Architectuur en standaarden rondom Systeemintegratie. CSI beheert de omgeving waar alle Systeemintegratie producten op draaien. CSI werkt met meerdere scrumteams en een beheerteam. Jouw rol in het team is die van applicatiebeheerder.


Reageer op deze vacature