DevOps engineer Blueriq platform

Functie omschrijving

Werk aan een lokale cloudoplossing die gebruik maakt van geautomatiseerde en gevirtualiseerde technieken. Leer alles over het Blueriq-uitvoeringsplatform met moderne technologieën als microservices, containerisatie en API’s. Als DevOps engineer werk jij met jouw collega’s aan het platform Zaakgericht Werken binnen de Dienst ICT Uitvoering (DICTU).

Het team Platform Zaakgericht Werken zoekt jou
Het team werkt met het 'Blueriq as a service'-platform: de tool die primaire processen ondersteunt. Door dit platform kunnen softwareontwikkelingsteams van de opdrachtgevers van DICTU hun processen (zoals subsidieregelingen) digitaliseren en in productie nemen. Het containermanagementplatform dat wordt ondersteund door een CI/CD-pijplijn, vormt de infrastructuur voor deze softwareontwikkelingsteams.

Als ervaren en kundige DevOps engineer implementeer je de containerisatie, inclusief het opzetten van CI/CD pipelines en het inrichten van monitoring en logging. Je werkt met tooling zoals Kubenetes, Gitlab en Docker.
Jouw hoofdtaken zijn:

• communiceren met diverse architecten
• borgen van beschikbaarheid van applicaties
• bewaken van koppelingen met andere applicaties
• monitoring van database-scripts en applicatieprocessen en-ketens
• verhelpen van incidenten bij applicaties

Kom erbij. Kom werken bij DICTU. We zijn een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle. Wij zorgen voor de IT-systemen van de Rijksoverheid. Allemaal voor de bv Nederland.

Functie-eisen

Ben jij een teamspeler die ook zelfstandig kan werken? Analytisch en kritisch met aandacht voor beveiliging? Werk en leer meer over onze complexe architectuur. Ook communiceer je duidelijk en vriendelijk. Daarnaast vragen wij:

• hbo-werk- en -denkniveau
• kennis van technische architectuur, troubleshooting en Kubernetes
• ervaring met opzetten van CI/CD straten in complexe omgevingen
• kennis van tools en technieken als Git, GitLab CI/CD, Helm charts en Docker plus SSL, firewalls, loadbalancing
• kennis van Linux & Shell scripting

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast.
  • Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

DICTU

Het Platform Zaakgericht Werken (gebaseerd op Blueriq) is een van de zaakgerichte diensten binnen DICTU. Op dit moment zijn er vier implementaties binnen RVO en de NVWA. DICTU is verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud van dit platform.


Reageer op deze vacature