Data analist

Functiebeschrijving

Als data analist ben je (mede) verantwoordelijk voor het ontwikkelen en analyseren van modellen waarmee bijvoorbeeld zorgkosten gemonitord en voorspeld kunnen worden. Of die als input kunnen dienen voor (vernieuwende) afspraken met zorgaanbieders. Benchmark-, forecast- en casemix correctietechnieken zijn hierbij relevant. Daarnaast heb je een controle-functie op de historische en actuele zorgkosten, financiële processen en bekostigingsvormen. Je geeft inzicht en advies aan de hand van ontwikkelingen die je uit de data haalt en je komt met innovatieve oplossingen en verbetervoorstellen. Met jouw kennis en analyse anticipeer je op de informatiebehoefte van zorginkoop en spring je bij in onderhandelingen als dat nodig is. 
Je werkt als data analist in het team Zorginkoop Financiën & Analyse. In deze rol ondersteun en adviseer je de financieel experts, zorgexperts, adviserend geneeskundigen en inkopers van MSZ (Medisch Specialistische Zorg) bij het in kaart brengen van de kostenontwikkelingen in de regionale markten. Ook signaleer je proactief kansen en ontwikkel je benchmark- en spiegelinformatie.

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau; 
  • financieel-economische kennis;
  • werkervaring in een ziekenhuisomgeving is een pre;
  • ervaring met data- en procesanalyses en het bewerken en interpreteren van grote en complexe datasets en trends;
  • kennis van financierings- en bekostigingssystemen van de MSZ is een pre;
  • ervaring met het presenteren van uitkomsten van een analyse aan eindgebruikers;
  • kennis van software tools zoals Microsoft Excel, SAS, SQL, R, Python;
  • een enthousiaste en proactieve houding.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling. De functie is gewaardeerd in schaal 9 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 3.849,- bruto per maand voor 34 uur per week).

Contactinformatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Arjan Elbertsen, teammanager Zorginkoop Financiën & Analyse, telefoon 06 8316 4455. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Reageer op deze vacature