Manager Sociaal Domein (lid MT)

Verbindend | Innovatief | Maatschappelijk betrokken

Ben jij een oplossingsgerichte en verbindende leidinggevende? Heb jij hart voor het sociaal domein en wil je werken bij een positief ingestelde organisatie met veel drive en ambitie? Dan zoeken wij jou! Voor Menso zoeken wij een manager die leidinggeeft aan twee clusters en verantwoordelijk is voor een aantal inhoudelijke thema’s. Lees hieronder snel verder.

Wat ga je doen?

In deze MT-functie ben je integraal verantwoordelijk voor twee van de zes clusters, met elk ca. 20 medewerkers. Ook ben je strategisch, tactisch en operationeel verantwoordelijk voor een aantal specifieke thema’s gericht op werkzoekenden, mensen met een verre afstand tot de arbeidsmarkt en ondernemers. Je werkt dagelijks aan de ontwikkeling van je medewerkers en de clusters en zorgt dat zij optimaal de doelgroep kunnen ondersteunen. Je ontwikkelt samen met je clusters nieuwe mogelijkheden voor het verder innoveren van de diensten en zorgt dat je deze goed implementeert. Je bent sparringpartner voor je medewerkers en binnen het MT adviserend over procesoptimalisatie, vernieuwing en strategische keuzes.

Je vertegenwoordigt Menso intern en extern in verschillende netwerken in de regio. Hierbij valt te denken aan netwerken binnen en buiten het sociaal domein van verschillende gemeenten en andere samenwerkingspartners, zoals het onderwijs, woningbouwverenigingen, werkgevers en netwerkpartners.

De clusters van Menso hebben een geografische verdeling over de gemeente Emmen. Per cluster wordt er multidisciplinair gewerkt, ook cluster overstijgend, om de doelgroepen zo goed mogelijk te ondersteunen. De sfeer binnen de gehele organisatie is positief en actief. Kenmerkend zijn de korte lijnen en de snelheid waarmee nieuwe zaken worden ontwikkeld en opgepakt met focus op de doelgroepen. Jij zorgt voor verdere samenwerking en verbinding binnen en tussen de clusters, dat mensen de aandacht krijgen die ze verdienen, en natuurlijk voor inspiratie en het inbrengen van nieuwe ideeën voor het verder innoveren van de organisatie en haar dienstverlening.

Het MT bestaat momenteel uit twee managers die elk drie clusters aansturen, de concerncontroller, de bedrijfsadviseur, de directie assistent en de directeur-bestuurder. De wens is om het MT uit te breiden met een derde manager, waarmee meer aandacht komt voor het verder ontwikkelen van de organisatie en vernieuwingen op verschillende gebieden. Het MT is hecht, ambitieus en actiegericht. Je krijgt hierin de ruimte om naar eigen inzicht producten te ontwikkelen, te adviseren over de uitvoering en samen de verantwoordelijkheid voor de gehele organisatie te dragen. Je rapporteert op resultaatgebieden aan de directeur-bestuurder.

Wie ben jij?

Jij bent een stevige en mensgerichte manager met passie voor het sociaal domein. Je hebt lef om het voortouw te nemen en de sensitiviteit om effectief te zijn binnen politiek-bestuurlijke omgevingen. Je communiceert gemakkelijk en duidelijk met alle niveaus binnen en buiten de organisatie. Je schakelt snel, houdt overzicht en bent scherp op zaken. Je vindt het leuk om zaken met je medewerkers te ontwikkelen en samen aan te pakken. Je bent innovatief, creatief en onderzoekend naar het waarom van zaken. Je hebt veel energie, je weet rust te brengen waar nodig, houdt van een uitdaging en hebt humor. En wat breng je verder mee?

  • Een opleiding op hbo- of academisch niveau
  • Leidinggevende ervaring, mogelijk vanuit een MT-positie
  • Visie op organisatieontwikkeling
  • Kennis van het sociaal domein is gewenst
  • Ervaring en/of affiniteit met de doelgroepen van Menso

Wat biedt Menso?

Menso biedt een plek in de organisatie waar ruimte is voor jouw inbreng. In deze functie krijg je de kans inhoudelijk veel te ontwikkelen en in gang te zetten, maar juist ook om de organisatie als geheel verder te brengen. Uitgekeken wordt naar je komst, om daarna gezamenlijk zaken intern (nog) beter te organiseren. Je krijgt een MT-positie in combinatie met de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Menso is gevestigd in Emmen.

Het betreft een fulltime functie van 36 uur die is ingeschaald conform de Cao SGO in schaal 12 met een maximumsalaris van € 6.470 bruto per maand. Daar hoort ook een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% bij. Je krijgt riante mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de vorm van externe opleidingen. Je krijgt een contract van een jaar, met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Stuur dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief door te solliciteren via de solliciteerbutton op deze pagina. Voor meer informatie kan je bellen met Wouter Aukes (06 – 31691807) of Huib Jacobs (06 -50642886) van TIB & Partners. Zij zorgen voor de werving en selectie van kandidaten voor deze functie. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

De planning van de procedure:

  • Oriënterende gesprekken met TIB & Partners vinden plaats in weken 18 en 19
  • De eerste gespreksronde met Menso vindt plaats op vrijdag 26 mei in de ochtend.
  • Een assessment vindt plaats op vrijdag 2 juni in de ochtend in Groningen.
  • Het arbeidsvoorwaarden- en benoemingsgesprek vindt plaats op vrijdag 9 juni om 9.00 uur.

Wie is Menso?

Menso gelooft dat werken mensen gelukkiger maakt. Vanuit deze overtuiging zetten zij zich dagelijks in voor jongeren, werkzoekenden en werkgevers om hen te helpen en te ondersteunen bij het vinden van een passende match. Om de passende (werk)plek te vinden, werken ze samen met partners en ontwikkelen ze verschillende projecten en trajecten.

Menso is dé uitvoerder van preventieve en wettelijke taken vanuit de Leerplicht- en Participatiewet voor de regio Zuidoost-Drenthe. Ze ondersteunen ook ondernemers vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het is een privaatrechtelijke onderneming die in 2018 is opgericht met als doel om haar doelgroep zo goed mogelijk te ondersteunen richting scholing en werk.

Het is een jonge, dynamische organisatie die zelf volop in ontwikkeling is. Momenteel werken er ongeveer 130 mensen bij Menso, waarvan de meeste in de functie van werk- en scholingscoach, leerplichtambtenaar of werkgeversadviseur.

Zie ook dit filmpje over Menso: https://youtu.be/8eoP8ZMWrAA

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren