Werkvoorbereider-Calculator (m/v)

Voor ons Projectenbureau in Groningen zijn wij op zoek naar een:

Werkvoorbereider-Calculator (m/v)


Mastermate is als technische groothandel toonaangevend door de service en het advies die zij verleend. In de loop der jaren zijn serviceconcepten op maat ontwikkeld zoals onze projectafdelingen Hang en Sluitwerk, Building Control en DeurenService.

Voor deze projectafdelingen zoeken wij een Werkvoorbereider-Calculator. In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van tekeningen aan de hand van een bestek en het maken van calculaties ten bate van offertes.

Verder voer je de technische voorbereiding van projecten uit, zo bewaak je het project met als doel dat de juiste materialen op het juiste moment besteld en geleverd worden. Daarnaast adviseer je klanten over producten. Ook informeer je hen over prijzen, levertijden, serviceverlening en garantiebepalingen. Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week.

Wij zoeken

Iemand die zich herkent in de volgende eigenschappen: je verleent graag service en bent een kei in het opbouwen van langdurige relaties, dit doe je door je persoonlijke interesse in de bouw en het werk van de klant te tonen. Ook vind je het leuk om in teamverband te werken. Daarnaast beschik je over:

 • een MBO diploma Bouwkunde niveau 4;
 • minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie; 
 • kennis van Hang en Sluitwerk en elektronische toegangscontrole systemen is een pré;
 • commercieel- en technisch inzicht;
 • goede vaardigheden op het gebied van planning en organisatie;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • resultaat- en klantgerichte competenties en neem je verantwoordelijkheid.
 • Tevens heb je feeling met de cultuur die past bij een familiebedrijf met een platte organisatie, korte lijnen en een "recht door zee" mentaliteit. 
 • Een relevante afgeronde MBO opleiding en ervaring is een vereiste voor deze functie. We nemen alleen reacties van kandidaten in behandeling die hieraan voldoen.

Jij zoekt

Een uitdagende baan bij een actief en gezond familiebedrijf, dat aandacht besteedt aan de ontwikkeling van medewerkers en veel waarde hecht aan de betrokkenheid en de initiatieven van haar medewerkers.

Wij bieden

 • De mogelijkheid om te werken in een leuk, ervaren en gedreven team bij een professionele organisatie waar een prettige en informele werksfeer heerst. Tegenover jouw kennis, ervaring en enthousiasme staan: 
 • goede opleidings- en mogelijkheden voor persoonlijke groei binnen de organisatie; 
 • een marktconform salaris dat past bij je kennis en ervaring;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder personeelskorting op onze producten;
 • deelname aan de bedrijfspensioenregeling;
 • een sociale, informele bedrijfscultuur. Je krijgt een leuke groep collega's, die allen streven naar plezier in het werk wat ze doen.

Wie zijn wij?

Mastermate is een technische groothandel met 34 vestigingen in Nederland voor bouw- en bouw gerelateerde bedrijven. Wij bestaan uit een hechte groep van regionale familiebedrijven die, samen binnen een daadkrachtige landelijke organisatie, staan voor kwaliteit en persoonlijk vakmanschap.

Mastermate biedt een breed assortiment ijzerwaren, gereedschappen en hang- en sluitwerk. Onze enthousiaste medewerkers delen hun professionele vakkennis en praktijkervaring met onze klanten. Wij bieden maatwerkadvies en ontwikkelen samen met klanten oplossingen die werken! Onze klanten zijn o.a. bouwbedrijven, ZZP-ers, woningcorporaties, schilders- en onderhoudsbedrijven, technische diensten en industriële bedrijven.

Mastermate Brinkman

Een van de hechte familiebedrijven binnen Mastermate is Mastermate Brinkman. Er werken ca. 150 medewerkers bij Mastermate Brinkman verdeeld over 10 vestigingen. De bedrijfscultuur is informeel met het sociale karakter dat past bij een familiebedrijf. Er heerst een open en collegiale sfeer die aansluit bij onze kernwaarden: Sterk, Open, Behulpzaam en Dichtbij.

Werken bij Mastermate

Werken bij Mastermate betekent dat je een leuke groep collega’s krijgt. Jij vindt het belangrijk om voldoening in je werk te vinden en wij bieden je mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Want waarom alleen werken, als je ook nog kunt groeien!

Meer weten?

Voor meer informatie over Mastermate of deze functie kun je contact opnemen met Anne Haijes, Commercieel Manager (055-599 8156) of Yvonne Vroegh, HR Assistent (055-599 81 75) of kijk op www.mastermate.nl

Interesse?

Indien je interesse hebt in deze functie ontvangen wij graag jouw motivatie met uitgebreid CV. Je kunt je sollicitatie voor 30 september a.s. digitaal versturen aan: ter attentie van Yvonne Vroegh, HR assistent, o.v.v. Sollicitatie Werkvoorbereider-Calculator of gebruik de solliciteerknop.

Mastermate voert samen met onze vaste bureaus, zelf de werving en selectie uit. Acquisitie door detacherings- uitzend- of W/S bureaus wordt dan ook niet op prijs gesteld.