Zelfstandig werkend kok Patiëntenvoeding

Heb je passie voor het vak van kok en denk je graag na over hoe we gezonde en smaakvolle maaltijden kunnen serveren en door ontwikkelen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe zelfstandig werkende kok.

Jouw rol in het team
Als zelfstandig werkend (dieet)kok binnen het team Patiëntenvoeding kun je echt van toegevoegde waarde zijn. Je zorgt er mede voor dat patiënten de keuze hebben uit een gevarieerd, kwalitatief hoogwaardig en lekker aanbod van voedingsmiddelen. Je bereidt en portioneert koude, warme en dieet specifieke gerechten volgens vastgestelde recepturen en draagt de verantwoordelijkheid voor de juiste kwaliteit en presentatie van de maaltijden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de menusamenstelling, de controle van voedingsmiddelen, een adequate bevoorrading en het schoonhouden van materialen en apparaten. Je houdt de hygiënevoorschriften in acht en draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteitsbewaking (HACCP). 

Je bent een sociale, communicatief sterke kok met een gastvrije instelling die in onze grootkeuken zorgt voor overzicht, orde en kwaliteit. Je hebt passie voor koken en voeding en je weet verbanden te leggen tussen verschillende nutriënten en de effecten hiervan op de gezondheid. Dit kun je op een creatieve manier omzetten in een op de patiënt afgestemde aantrekkelijke maaltijd.

De komende jaren staan in het teken van teamontwikkeling, productontwikkeling en continue procesverbetering (waaronder digitalisering). Vanuit de keuken denk je hierbij graag mee hoe we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. Je hebt plezier in de samenwerking met collega koks en bent flexibel, hebt een hands-on mentaliteit en bent bereid een stap extra te zetten indien dit nodig is. Je plant, organiseert en coördineert de dagelijkse werkzaamheden, waarbij je prioriteiten stelt en procesgericht en probleemoplossend te werk gaat. Bij de dagelijkse werkzaamheden in de keuken streef jij naar een veilige werkomgeving, waar plezier in het werk, vertrouwen en samenwerken de norm zijn.

Over het team
Onder leiding van de Teamleider Patiëntenvoeding werk je vanuit de centrale keuken, bestaande uit (dieet)koks, voedingsmedewerkers, afwasmedewerkers en administratieve medewerkers. In de keuken worden dagelijks de voorbereidingen getroffen om op gezette tijden de maaltijden en tussentijdse verstrekkingen te verzorgen aan de verpleegafdelingen.

Martini Ziekenhuis
Als topklinisch ziekenhuis hebben we innovatie en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dagelijks worden ruim driehonderd verrassende, gezonde en smaakvolle warme maaltijden aan patiënten geserveerd, die in onze eigen centrale keuken worden klaargemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met aanpassingen die passen bij de gezondheidstoestand, persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften van de verschillende patiënten.

Vanaf november 2021 wordt er gestart met een nieuw duurzaam, gezond en gastvrij voedingsconcept. Met dit concept wil het Martini Ziekenhuis een positieve bijdrage leveren aan het welbevinden en de gezondheid van al haar patiënten. De implementatie wordt gefaseerd aangepakt met als einddoel de introductie van het voedingsconcept in het hele ziekenhuis binnen een jaar. We zijn op zoek naar een enthousiaste (dieet)kok (in opleiding) die het leuk vindt om naast de dagelijkse bezigheden, deze transitie met ons aan te gaan en actief mee te denken over o.a. het assortiment en doorontwikkeling van de recepten.

Wij vragen van jou

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een afgeronde studie (dieet)kok of volgt een opleiding tot (dieet)kok en hebt ruime productkennis.
 • Je hebt kennis van dieetleer, voedingsleer en HACCP. Je bent op de hoogte van de geldende dieetrichtlijnen en de nieuwe trends binnen het vakgebied.
 • Je hebt 0-5 jaar werkervaring als (dieet)kok.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een drive om continu te verbeteren. Je werkt hierbij resultaat- en procesgericht en hebt daarbij een grote mate van zelfstandigheid.
 • Je bent een teamspeler en vindt het leuk om in de productiekeuken samen te werken met collega’s.
 • Je bent leergierig en beschikt over sociale vaardigheden.
 • Je weet wat er in de markt speelt, hebt een vernieuwende kijk op processen en bezit een grote mate van creativiteit. Je weet hierbij draagvlak te creëren voor nieuwe ideeën.
 • Je bent beschikbaar op zowel werkdagen als op weekend- en/of feestdagen.

Maar bovenal heb je passie voor het vak en denk je graag na over hoe we gezonde en smaakvolle maaltijden kunnen serveren en door ontwikkelen. Met jouw inzet draag je bij aan een goed functionerend en gemotiveerd team. Je bent sterk in organiseren, flexibel, stressbestendig en communicatief sterk. Daarnaast heb je een belangrijke rol om het nieuwe voedingsconcept tot een succes te maken.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een mooie en afwisselende functie en de uitdaging om mee te werken aan vernieuwing en verbetering van de zorg en dienstverlening;
 • Een prettige werksfeer met collega’s die voor je klaar staan;
 • Een aanstelling van 32-36 uur per week;
 • Salarisinschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring (FWG 25 t/m FWG 35);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, vakantiegeld en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets- en fitnessregeling;
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Bo van der Werff, Teamleider Patiëntenvoeding: b.vanderwerff@mzh.nl
Guus Pijper, Teamleider Patiëntenvoeding: g.pijper@mzh.nl

Overige informatie.
Selectiegesprekken zijn gepland in week 43.
Deze vacature wordt tegelijkertijd zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
Reageren kan tot en met 24 oktober 2021.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.