Vrijwillige gastvrouw, gastheer Martini Niercentrum

Als vrijwilliger bij het Martini Ziekenhuis geef je betekenis aan zorg, door samenwerking en verbinding met de verschillende organisatieonderdelen in huis.

Wat ga je doen

Als vrijwilliger bij het Martini Niercentrum maak je het de patiënten die op de dialyse zijn aangesloten, zo aangenaam mogelijk. Je maakt kennis met de patiënten en maakt een praatje met ze. Omdat de patiënten vaak in het ziekenhuis aanwezig zijn, kun je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de betekenis van aandacht en zorg. Dankzij jouw aandacht en zorg hebben de patiënten vaak het gevoel dat hun dialysetijd van vier uur sneller voorbij gaat.

Iedere vrijwilliger start als de patiënten op de dialyse zijn aangesloten. Dit is ’s ochtends van 9:45 uur tot ongeveer 12:00 uur. Als je er als vrijwilliger in de middag bij bent, dan is dit van 15:00 uur tot 18:00 uur.  

Over jouw nieuwe team

Het Martini Ziekenhuis is een organisatie waarbinnen vrijwilligers en beroepskrachten zich schouder aan schouder inzetten voor de belangen van de patiënten. Het ziekenhuiswerk en de zorg zijn onlosmakelijk verbonden met vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk is geen vervanging van de professionele hulpverlening, maar biedt de individuele patiënt een toegevoegde waarde om zijn of haar verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. In het Martini Ziekenhuis draagt het vrijwilligerswerk bij aan een hoog serviceniveau aan de patiënt.

Wat neem je mee

 • Beschikbaarheid van minimaal 4 uur per week voor de duur van ten minste een jaar.
 • Een gastvrije instelling.
 • Een proactieve houding in de ondersteuning aan patiënten en medewerkers.
 • Je bent empathisch en legt gemakkelijk contacten.
 • Een vriendelijke, open en respectvolle houding.

Dit krijg je ervoor terug

 • Maandelijkse reiskostenvergoeding en gratis parkeren.
 • Dienstkleding wordt verstrekt op basis van bruikleen.
 • Een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.
 • Jaarlijks een teamuitje of een jaarfeest.
 • Een kerstpakket.
 • Personeelspas voor kortingen op maaltijden in het restaurant en ,indien gewenst, lidmaatschap van de personeelsvereniging.

Nieuwsgierig?

Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.

Coördinator vrijwilligers, tel. (050) 524 7990, e-mail: m.pertien@mzh.nl

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer