Vrijwilliger digibalie

Jouw rol in het team

Het Martini Ziekenhuis is een innovatief ziekenhuis met oog voor persoonlijke zorg. De Digibalie is een centraal punt in het ziekenhuis waar patiënten en bezoekers kennis kunnen maken met de mogelijkheden van digitale zorg. Centraal hierbij staan de mogelijkheden van het patiëntenportaal. Hier geef je als vrijwilliger, patiënten en bezoekers uitleg over het inloggen en de functionaliteiten van het portaal.

Als vrijwilliger Digibalie ben je er om in de centrale hal patiënten bij het inloggen en het gebruik van het patiëntenportaal te ondersteunen. Het Martini Ziekenhuis ziet de patiënt als partner in de zorg en wil dat de patiënt meer regie krijgt over zijn eigen zorgproces. Deze actieve rol draagt bij aan de kwaliteit van de zorg. Jij denkt en helpt mee bij het organiseren van activiteiten van digitale zorgverlening. Bijvoorbeeld over de vraag hoe patiënten op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de digitale mogelijkheden. Ben je handig met social media en vind je het leuk om dit middel in te zetten bij activiteiten? Dan zijn wij daar erg blij mee.

Over het team

Het Martini Ziekenhuis is een organisatie waarbinnen vrijwilligers en beroepskrachten zich schouder aan schouder inzetten voor de belangen van de patiënten. Het ziekenhuis en de zorg zijn onlosmakelijk verbonden met vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk is geen vervanging van de professionele hulpverlening, maar biedt de individuele patiënt een toegevoegde waarde om zijn of haar verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. In het Martini Ziekenhuis draagt het vrijwilligerswerk bij aan een hoog serviceniveau aan de patiënt.
De vrijwilligersorganisatie wil bijdragen aan de betekenis “Samen voor de Beste Zorg” door verbinding te zoeken en samen te werken met diverse organisatieonderdelen van het Martini Ziekenhuis. 

De missie van het Martini Ziekenhuis is een omgeving te creëren waar patiënten en bezoekers zich prettig en welkom voelen. Deskundig, Aandacht en Service gelden als belangrijke kernwaarden van het ziekenhuisbeleid. De aanwezige gastdames en heren vervullen door hun inzet de wens om het verblijf of bezoek van patiënten in het Martini Ziekenhuis te veraangenamen en te vergemakkelijken.

Wij vragen van jou

 • Minimale beschikbaarheid van 4 uur per week voor de duur van minimaal een jaar.
 • Een digitale vaardigheid, en kunt helder en geduldig uitleg geven.
 • Op een gepaste manier ga jij met privacygevoelige informatie om en gaat het gesprek hierover met de patiënt aan.
 • Een proactieve instelling in de ondersteuning aan patiënten, gasten en medewerkers.
 • Dat je gemakkelijk contact legt en betrokken bent met gepaste afstand.
 • Een vriendelijke, open en respectvolle houding.
 • Je bent tussen de 18 en 70 jaar.

Dit krijg je ervoor terug

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. coaching, scholing en werkbijeenkomsten.
 • Maandelijkse reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en gratis parkeren.
 • Dienstkleding wordt verstrekt op basis van bruikleen.
 • Een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.
 • Jaarlijks een teamuitje of een jaarfeest en een zelf uit te kiezen kerstcadeau.
 • Personeelspas kortingen op maaltijden in het restaurant en lidmaatschap personeelsvereniging.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen via tel: (050) 524 6290 of via het mailadres: vrijwilliger@mzh.nl.

Reageren kan tot en met 31 december 2020.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.