Verpleegkundige Longziekten

Jouw rol in het team
Als verpleegkundige op de afdeling longgeneeskunde verleen je zorg aan vooral longpatiënten. Onze patiënten hebben meestal complexe en diverse ziektebeelden. Een belangrijk onderdeel van je werk is de zorg aan palliatieve patiënten. Dat vraagt om een scherpe klinische blik en de ambitie om de beste zorg te bieden die een patiënt op dat moment nodig heeft. Je bent verpleegkundige in hart en nieren. Naast de patiëntenzorg, vind jij het belangrijk én leuk om jouw kennis te delen en over te dragen aan collega’s en stagiairs. Met jouw kennis en expertise lever jij een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen van de zorg aan onze patiënten en de afdeling.

Als gediplomeerd hbo verpleegkundige kun je eventueel doorgroeien naar de functie van regieverpleegkundige. Samen onderzoeken we welke vakinhoudelijke kennis je daar nog voor nodig hebt en stellen we een inwerktraject op om je verder op te leiden tot regieverpleegkundige. De functie van regieverpleegkundige wordt ingeschaald in FWG 50.

Over het team
Ons team is actief bezig met innovatie, vernieuwing en het opbouwen en uitdiepen van onze samenwerking. Met een team van ca.40 collega’s staan wij voor excellente zorg wat continu in ontwikkeling is en waarin wij jouw aandeel belangrijk vinden. De diversiteit aan patiënten die veelal hoog complexe zorg vragen, staan bij ons op de eerste plaats. Acute situaties doen zich regelmatig voor en er wordt op de afdeling non invasieve beademing en optiflow toegepast. Daarnaast nemen we patiënten op voor de longchirurgie en verplegen we veel patiënten met thoraxdrainage. De opnames komen meestal binnen via de spoedeisende hulp. Als team vinden wij het belangrijk dat we bij elkaar terecht kunnen en situaties met elkaar kunnen delen zodat we ook van elkaar kunnen leren.

Regelmatig vind je mbo-v en hbo-v stagiaires op onze afdeling. Zij worden door alle collega's op onze afdeling begeleid, daar draag jij ook aan bij. Daarnaast werken we op de etage veel samen met de teams van Neurologie en Cardiologie.

We zijn ook te vinden op Instagram. Kom daar alvast kennismaken.

Wij vragen van jou

 • Een mbo-v of hbo-v diploma en BIG-registratie
 • Dat je staat bij voorkeur ingeschreven in het Kwaliteitsregister
 • Het is een pre dat je minimaal twee jaar werkervaring hebt in een ziekenhuis
 • Je hebt ervaring of affiniteit met Longgeneeskunde
 • Je bent bereid in onregelmatige diensten te werken en deze allemaal te draaien

Je houdt ervan om de beste zorg te verlenen en hierover mee te denken met de medisch specialisten en andere disciplines. Als verpleegkundige op de longafdeling werk je in mini-teams, van 3 collega’s, verdeeld over de afdeling. Samen met een collega-verpleegkundige en helpende ben je verantwoordelijk voor ongeveer 10 á 12 patiënten.

Dit krijg je ervoor terug

 • Als  #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling
 • Salaris van maximaal € 3.468,- (op basis van 36 uur, FWG 45, Cao-Ziekenhuizen). De recent gemaakte Cao-afspraken over de salarisverhogingen zijn hierin nog niet verwerkt.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant
 • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?
Heb je vragen over de vacature? Ina van Dijken, Unithoofd Longziekten, tel. (050) 524 5494 vertelt je graag meer.

Overige informatie
Wij hebben alvast ruimte in onze agenda’s gemaakt om je te ontmoeten. Reserveer daarom 5 juni alvast in jouw agenda voor een eventueel gesprek.

Tijdens de looptijd van deze procedure kan het zijn dat we geschikte kandidaten voor sluiting al uitnodigen voor een gesprek.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer