Verpleegkundige Endoscopie

Jouw rol in het team
Als verpleegkundige endoscopie werk je samen met een collega verpleegkundige endoscopie en een medisch specialist in een team. Samen ben je verantwoordelijk voor de beste zorg voor de patiënt. Je bereidt de onderzoeken niet alleen voor, maar assisteert de medisch specialist ook bij diagnostisch onderzoek en therapeutische behandelingen bij de gastro-enterologie, interne en de chirurgie. Daarnaast begeleid, informeer en verzorg je de patiënt tijdens de onderzoeken. Patiënten weten vaak niet wat er precies gaat gebeuren en zijn daardoor gespannen. Hierin speel jij als endoscopieverpleegkundige een belangrijke rol. Door het geven van goede voorlichting en het op het gemak stellen van de patiënt, zorg jij er samen met de arts voor dat het onderzoek soepel verloopt. Na het onderzoek ben je ook verantwoordelijk voor het bewaken van de patiënten als zij bijkomen van de onderzoeken. Het is een combinatie van verpleegkundige zorg en technisch handelen waarbij de patiëntencontacten intensief maar van korte duur zijn.

Binnen onze afdeling zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je te specialiseren binnen de endoscopie en een opleiding hiervoor te volgen. Naast alle verpleegkundige taken zijn er voldoende aandachtsgebieden waar jij je kwaliteiten voor in kunt zetten. Hierbij kun je denken aan VMS thema’s waar je een actieve bijdrage aan kunt leveren.

Over het team
Het Endoscopiecentrum is een zelfstandig functionerend centrum. Het team bestaat uit ongeveer 40 collega’s in verschillende functies, zoals; endoscopisten, een verpleegkundig endoscopist, endoscopieverpleegkundigen,  afdelingsassistenten, coördinatoren en het unithoofd. Naast de MDL gerelateerde scopiën worden ook de long gerelateerde scopiën verricht. Daarnaast beschikken we over de mogelijkheden van endocapsule, de single balloon scopie en ERCP. Ook worden de procedures e-FTR, HOT AXIOS en functietesten zoals Manometrie verricht. We hebben een eigen röntgenkamer, waar we enkele procedures uitvoeren waaronder de ERCP. Ook draaien en faciliteren we het spreekuur voor het Bevolkingsonderzoek darmkanker. De desinfectie van scopen wordt voor het hele ziekenhuis centraal gedaan op het scopiecentrum. Onze afdeling beschikt over een dagverpleging van 17 bedden.

Wij vragen van jou

  • Relevante werkervaring op een Endoscopiecentrum.
  • Het diploma mbo-v of hbo-v, uitgebreid met het diploma endoscopie MDL/LONG of alleen MDL.
  • Een hoge mate van zorgvuldigheid.
  • Affiniteit met techniek.

Verder beschik je over een flexibele werkhouding en ben je in staat om onder druk te werken in acute situaties. Wij zien in jou een enthousiaste en stressbestendige collega. Uiteraard beschik je  over goede communicatieve en sociale vaardigheden. De woorden collegialiteit en een goede teamspirit zijn voor jou vanzelfsprekend. Als jij in het bezit bent van het diploma endoscopie met alleen MDL, dan is het een vereiste dat je dan de LONG module van de opleiding nog volgt. Voor meer informatie hierover of wil je een dagje meelopen kun je terecht bij de praktijkcoördinatie van het endoscopiecentrum. Stuur een e-mail naar: praktijkopleidersendoscopiecentrum@mzh.nl

 Wij werken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren en we hebben bereikbaarheidsdiensten, ook in de weekenden. Is de aanrijtijd langer dan een half uur, dan is een overnachting in een piketkamer mogelijk.

 Dit krijg je ervoor terug

  • Volop kansen voor opleiding en training.
  • Maximaal € 3.774,- op basis van 36 uur (FWG 50, CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast contract.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

 De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 12. 

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.