Verpleegkundig specialist Punt voor Parkinson

Jouw rol in het team
Je bent Verpleegkundig Specialist  (VSp) en hebt kennis en ervaring op het terrein van de ziekte van Parkinson en atypische Parkinsonismen.  Als Verpleegkundig Specialist bij Punt voor Parkinson heb je diverse taken, waaronder:

Coördinatie van zorg voor de patiënten in het Punt voor Parkinson
Het Punt voor Parkinson werkt samen met een groot aantal zorgverleners in de regio rondom patiënten met Parkinson en coördineert deze zorg.  Daarbij valt te denken aan huisartsen, wijkverpleegkundigen, medisch specialisten op diverse terreinen en paramedici.  Je krijgt een belangrijke organisatorische rol tussen deze verschillende partijen en je begeleidt ook een groot deel van de patiënten poliklinisch in de follow-up. Deze patiëntengroep groeit en vraagt om passende zorg door de juiste professional.

Behandeling en begeleiding van patiënten met complexe behandelingen
In het Punt voor Parkinson zijn ongeveer 1500 patiënten onder behandeling waarvan een substantieel deel complexe behandelingen heeft met continue infusies van geneesmiddelen, of diepe hersenstimulatie. De kern van je werk is het klinisch handelen, waarbij je zelf poliklinische spreekuren zult gaan doen. Je biedt binnen de directe patiëntenzorg complexe Evidence-Based verpleegkundig specialistische zorg in combinatie met geprotocolleerde geneeskundige zorg binnen het deskundigheidsgebied.  Je bent onderdeel van een team, dat op top-nivo de nieuwste inzichten in de behandeling wil toepassen. Hiervoor is continue educatie noodzakelijk en zul je regelmatig cursussen volgen om bij te blijven. Waar mogelijk en gewenst kun je participeren in bestaand wetenschappelijk onderzoek. Je bent met je specialistische kennis een belangrijke spil in de zorg rondom de patiënt met Parkinson en neemt daarbij in complexe situaties de rol van casemanager op je.

Begeleiding en supervisie van VSp-  en verpleegkundigen in opleiding
Punt voor Parkinson Groningen functioneert als opleidingscentrum voor de functie van VSp en Parkinson verpleegkundige. Op dit moment zijn er een aantal collega’s in opleiding voor deze functies. Je superviseert deze collega’s en begeleidt hen bij hun opleidingstraject.

Over het team
Punt voor Parkinson Groningen (PVP) is een samenwerkingsverband tussen de afdeling neurologie van Martini Ziekenhuis, de afdeling Neurologie van het UMCG en de Zorggroep Groningen. Punt voor Parkinson bevindt zich in Groningen-Zuid en omvat zowel een poliklinische- als klinische afdeling, waar patiënten met Parkinson en atypische parkinsonismen worden behandeld. Punt voor Parkinson Groningen functioneert daarbij als regionaal en landelijk expertisecentrum voor complexe problematiek op dit terrein.

Wij vragen van jou

  • Het diploma hbo-v én een afgeronde opleiding Master in Advanced Nursing Practice (MANP).
  • Minimaal 2 jaar ervaring in de behandeling en begeleiding van neurologische patiënten met de ziekte van Parkinson  en atypische parkinsonisme.
  • Een geldige BIG-registratie.
  • Ervaring als verpleegkundig specialist
  • Een open mind, flexibel en oplossingsgericht.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het verpleegkundig vakgebied en van de gezondheidszorg in het algemeen. Je hebt kennis van de werkzaamheden en procedures in dit aandachtsgebied en van andere disciplines waarmee wordt samengewerkt. Daarnaast ben jij in staat vakliteratuur en wetenschappelijke studies te vertalen naar de praktijk. Je bent kwaliteits- en resultaatgericht. We zien dat jij in staat bent problemen te herkennen, te analyseren en op te lossen. Daarnaast bezit jij over een sterke persoonlijkheid en kun jij uitstekend communiceren en samenwerken diverse professionals. Hierbij stel jij je proactief en positief op. Verder kun jij prioriteiten stellen en goed zelfstandig werken.

Dit krijg je ervoor terug

  • Volop kansen voor opleiding en training.
  • Maximaal € 4.682,- op basis van 36 uur (FWG 60, CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast contract.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Dhr. Martin de Vink, clustermanager poliklinieken Martini Ziekenhuis; tel. (050) 524 5929 of met een van de neurologen van PVP: prof.dr. T. van Laar, drs. JH. Berghuis, drs. A. van der Meulen; tel. (050) 2072130/2140

Een dag meelopen is onderdeel van de selectieprocedure.

Reageren kan tot en met 30/09/2020

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.