Verpleegkundig specialist Neurochirurgie

Jouw rol in het team
Als verpleegkundig specialist Neurochirurgie draag je, op expertniveau, bij aan de directe patiëntenzorg. Je draait zelfstandig poliklinische spreekuren waarbij je de neurochirurgische patiëntengroep consulteert en adviseert om herstel te bevorderen. Je draagt bij aan het bevorderen van de neurochirurgische verpleegkundige zorg, opleiding en onderzoek binnen het ziekenhuis. Ook zet je je in voor kwaliteitsontwikkeling van de neurochirurgische zorg. Je loopt visite op de verpleegafdeling en verricht voorbehouden handelingen op de polikliniek en de verpleegafdeling.

Over het team
Polikliniek Neurochirurgie
De neurochirurgen werken nauw samen met de neurologen en andere specialisten uit diverse ziekenhuizen in de regio. Naast hun activiteiten in het Martini Ziekenhuis, worden ook bij de Treantgroep en in het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten spreekuren gehouden en operaties uitgevoerd. De neurochirurgie is volop in ontwikkeling, waarbij de neurochirurgen meegaan in de moderne operatietechnieken zoals endoscopische technieken en intra-operatieve neuromonitoring. Er werken binnen de neurochirurgie twee verpleegkundig specialisten, vijf neurochirurgen, een casemanager neuro-oncologie, medisch secretaresses en soms coassistenten. Wegens het vertrek van een van de verpleegkundig specialisten is er nu een vacature.

Verpleegafdeling Neurochirurgie
De verpleegafdeling Neurochirurgie is een gecombineerde afdeling van neurochirurgie en andere snijdende specialismen. De afdeling telt in totaal 30 bedden, waarvan drie op de neuro observatie unit. Deze unit biedt extra observatie voor patiënten die het nodig hebben. De afdeling streeft naar een optimale verzorging en behandeling, afgestemd op de behoefte van de patiënt. Voor  de afdeling geldt: afspraak is afspraak. De patiënt staat centraal en naasten betrekken we bij het zorgproces.

Wij vragen van jou

 • Een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist met een geldige BIG-registratie
 • Een brede verpleegkundige achtergrond en zo mogelijk ruime ervaringskennis in neurochirurgische zorgverlening
 • Een patiëntgerichte instelling en daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden
 • Een enthousiaste, nieuwsgierige en leergierige instelling
 • Kennis van de werkzaamheden en procedures in de sector Zorg en andere disciplines waarmee wordt samengewerkt is jou al eigen
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het verpleegkundig en medisch vakgebied

Dit krijg je ervoor terug

 • Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland.
 • Een werkplek in een organisatie die volop in beweging is, in een enthousiast team met korte lijnen.
 • Een dienstverband van 28 uur met een salaris van maximaal € 4.964,- (op basis van 36 uur, FWG 60, Cao Ziekenhuizen) en 8,33% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling.
 • Kom je met de auto? Er is een parkeergarage naast het ziekenhuis.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband na een jaar.
 • Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant.

Vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Johan de Groot, unithoofd, tel.(050) 524 7733 of Paul Plas, verpleegkundig specialist, tel. (050) 524 5950.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer