Projectapotheker (32-36 uur)

De functie
Wij zijn op zoek naar een apotheker. Een belangrijk deel van je taken wordt verricht als Quality Assurance Officer. Je hebt daarom affiniteit met zowel geneesmiddelenbereidingen als farmaceutische analyse. Belangrijke speerpunten voor de komende jaren zijn innovatie in brede zin en de ontwikkeling van nieuwe apotheekbereidingen en nieuwe analyses. Een belangrijke innovatie is de start van de productie van steriliseerbare spuiten met hiervoor nieuw aangeschafte apparatuur. Als apotheker ben je daarnaast betrokken bij de dagdiensten van de apothekers in het Martini Ziekenhuis. De functie biedt veel mogelijkheden om in een topklinische setting de ziekenhuisfarmacie te leren kennen.

 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer van de productdossiers van onze apotheekbereidingen.
 • Je verricht samen met anderen de rol van QP.
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van rapportages, het schrijven van procedures, het doen van audits en het behalen van audits.
 • Je beoordeelt vanuit een onafhankelijke rol wijzigingen in processen (change control productie, analyse) en afwijkingen (OOS, deviaties, CAPA). Je werkt op deze onderdelen intensief samen met de unitleiding van de unit Geneesmiddelenbereidingen en de unit Laboratorium & Toxicologie.
 • Je hebt een belangrijke rol bij validaties (protocollen goedkeuren, vrijgifte ruimten en apparatuur, schrijven en beoordelen reviews, review logboeken).
 • Je bewaakt en evalueert afgesproken verbetermaatregelen uit audits en proceswijzigingen.
 • Je participeert in het VIM-overleg en maakt deel uit van het kwaliteitsteam.

Ziekenhuisapotheek
De ziekenhuisapotheek  voorziet in de farmaceutische dienstverlening aan het Martini Ziekenhuis en heeft daarnaast een regionale functie.
De ziekenhuisapotheek is patiëntgericht, breed georiënteerd en heeft meerdere certificeringen (ISO, GMP, ZAS, Qmentum). De apotheek bestaat uit poliklinische satelliet apotheken, een goed uitgerust laboratorium en een moderne bereidingsfaciliteit. Hierin worden zowel steriele als niet-steriele voorraadbereidingen, individuele bereidingen en aseptische handelingen worden uitgevoerd.  We leveren landelijk apotheekbereidingen aan andere ziekenhuisapotheken. De unit Geneesmiddelenbereidingen bestaat uit een team van gedreven apothekersassistenten. Bij de unit Laboratorium &Toxicologie werken gemotiveerde analisten. De unitleiding is belegd bij ziekenhuisapothekers en unithoofden.

Wij vragen
Diploma apotheker. Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring op het terrein van kwaliteitsbewaking. Kwaliteitsbewustzijn is je tweede natuur. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, een positief kritische instelling en hebt oog voor zowel kwaliteit als bedrijfsbelangen. Je voert je taken zelfstandig en in teamverband uit. Je bent nauwkeurig, resultaatgericht en ziet je werk als uitdagend. Je werkt klant- en servicegericht, bent flexibel en je neemt zelf initiatief. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving.

Ons aanbod

 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak.
 • De functie is ingeschaald in FWG 65 (max. € 5.257,- bruto per maand) afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring op basis van 36 uur per week (inclusief 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitering), conform cao-Ziekenhuizen.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar voor 32 tot 36 uur per week.
 • De overige arbeidsvoorwaarden vind je hier

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met drs. Jan Reindert Moes, Ziekenhuis Apotheker, tel. (050) 524 7380, drs. Marianne Luinstra, ziekenhuisapotheker, tel. (050) 524 6722 of drs. Tim Visser, ziekenhuisapotheker, hoofd Farmacie, tel. (050) 524 5771.

Belangstelling?

Je kunt solliciteren op de vacature tot en met zondag 2 juni 2019. De gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste en tweede week van juni.

Innovatie en opleiden
Als partner binnen Santeon staat de ziekenhuisfarmacie van het Martini Ziekenhuis voor kwaliteit en innovatie in de farmacie. Op een aantal terreinen is sprake van best practices in de ziekenhuisfarmacie. Er wordt samengewerkt met de RUG inzake onderzoek en productontwikkeling.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.