Operatieassistenten in opleiding

De afdeling
Het operatiecentrum is onderdeel van de RVE Peri Operatieve Zorg (POZ) waar ook de anesthesie, de CSA, de poliklinische behandelunit, de polikliniek anesthesiologie en de pijnkliniek deel van uit maken. De RVE POZ is onderdeel van het cluster Specialistische Capaciteiten. We werken nauw samen met als doel het verlenen van kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg en het bereiken van een optimaal operatieresultaat.

Het operatiecentrum telt veertien moderne operatiekamers met daglicht. Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een separate OK voor het brandwondencentrum. Per jaar vinden er ongeveer 17.500 operaties plaats, variërend van laag tot hoog complex.
Het OK-bestuur wordt gevormd door de clustermanager, een medisch manager snijdende vakken, een medisch manager anesthesie en het unithoofd OK.

Werken op ons operatiecentrum is geen dag hetzelfde. Het vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen van je, maar bovenal inzet om werken en studeren met elkaar te combineren.

De functie
Als operatieassistent maak je deel uit van het operatieteam.
Je verricht zelfstandig algemene werkzaamheden binnen het operatiecomplex, zoals het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer. Je werkt nauw samen met de verschillende chirurgen en met ondersteunende diensten van het operatiekamercomplex.
Je voert medisch ondersteunende taken uit voor een operatie. Hiervoor moet een operatieassistent weten wat een operatieve behandeling inhoudt, hoe de procedures en protocollen zijn en welke complicaties er kunnen optreden.

Verder weet een operatieassistent welke technische instrumenten en overige apparatuur worden gebruikt. Er wordt veel waarde gehecht aan hoe je de kwaliteit van het vak kunt verbeteren en in stand kunt houden.
Tevens begeleid en verzorg je de patiënt voor, tijdens en direct na de verrichting, zodat deze zo optimaal mogelijk verloopt.

De opleiding
De opleiding tot operatieassistent is een combinatie van theorie en praktijk. De praktijk volg je in het Martini Ziekenhuis. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut te Groningen. De opleiding start maart 2018.

Het theoretische gedeelte van de opleiding bevat onder andere de vakken: operatieve zorg en technieken, anatomie/fysiologie, ziekteleer en natuur- en scheikunde. Je leert theoretisch en praktisch hoe je met patiënten en met medische techniek moet omgaan, hoe je met collega's samenwerkt en hoe je de kwaliteit van het vak kunt verbeteren en in stand houden. Aan het eind van de opleiding ben je volledig in staat om de chirurg te assisteren bij de diverse specialismen.
Kortom, je wordt allround opgeleid in een dynamische omgeving met professionele collega’s!

We vragen
Voor de start van de opleiding ben je in het bezit van één van de volgende diploma’s:
- HAVO of VWO diploma met profiel NG of NT;
- HBO-V/MBO-V of HBO diploma met als richting gezondheidszorg;
- MBO niveau 4 met als richting gezondheidszorg met een vooropleiding met exacte examenvakken natuur- en scheikunde.

Het is belangrijk dat je in staat bent de aangeboden leerstof om te zetten in de praktijk.
Je kunt werken en studeren met elkaar te combineren.
Om dit beroep goed uit te kunnen oefenen kun je uitstekend samenwerken, ben je flexibel en stressbestendig, neemt initiatieven, hebt technisch inzicht en beschik je over het vermogen tot zelfreflectie.
Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

We bieden
Het betreft een dienstverband op basis van een leerovereenkomst voor de duur van een half jaar. Na een positieve beoordeling van deze eerste periode word je een leer-arbeidsovereenkomst aangeboden. Salariëring is conform beloningsbeleid leerlingen Martini Ziekenhuis.

Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
Ook biedt de Cao Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, het fietsplan, bedrijfsfitness en een fiscale regeling woon-werkverkeer.

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Zo kun je gratis de auto parkeren op een dichtbij gelegen parkeerterrein.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je bellen met Marlies Briedé, tel. 050-524 7208 (maandag t/m donderdag) of Marjan Feenstra, tel. 050 – 524 5617 (maandag, dinsdag, vrijdag), praktijkopleiders OK.

Overige informatie
Start van de opleiding is maart 2018.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2017.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten. 

Ga naar www.martiniziekenhuis.nl voor meer informatie over ons ziekenhuis.

Belangstelling?
Je kunt solliciteren op de vacature via het vacatureoverzicht op de website van het Martini Ziekenhuis.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Martini Ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis Groningen is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen waar ongeveer 3000 mensen werken, die met grote betrokkenheid en inzet samen voor de beste zorg gaan, ieder vanuit zijn eigen vakgebied en
professionaliteit. Om medewerkers te behouden en talent aan te trekken willen wij ons onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap.

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van de Santeon-groep. In 2017 heeft het Martini Ziekenhuis voor de negende maal de titel Topwerkgever ontvangen. De titel is voor ons opnieuw de bevestiging dat we een professionele werkomgeving bieden waar zorgverleners het beste uit zichzelf en de ander halen. Dat past bij onze ambitie om samen de beste zorg te bieden en is voor de komende jaren opnieuw speerpunt in onze strategie. Wij zijn trots op deze erkenning!