Ombudsfunctionaris (24 uur)

De functie

De ombudsfunctionaris is onpartijdig en onafhankelijk van de ziekenhuisorganisatie en heeft een geheimhoudingsplicht. Vanuit deze onafhankelijke en onpartijdige positie wordt de functie zelfstandig uitgevoerd binnen de kaders van het klachtenreglement en wetgeving. U wordt aangesteld door en valt onder verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur. Er is sprake van nauwe samenwerking met de collega ombudsfunctionaris over advisering aan de Raad van Bestuur, werkverdeling, elkaar waarnemen etc. 

In uw zelfstandige functie van ombudsfunctionaris zorgt u en bent u verantwoordelijk voor een snelle, zorgvuldige en laagdrempelige klachtenopvang, en –bemiddeling.

U registreert en analyseert klachten en komt in nauwe samenwerking met uw collega ombudsfunctionaris met advies en verbetervoorstellen m.b.t. kwaliteit en patiëntveiligheid, met als doel de kwaliteit van de zorgverlening verder te optimaliseren. U geeft voorlichting over het klachtrecht en kunt als vraagbaak fungeren voor medewerkers over klachtenprocedures. Tevens behoort het uitoefenen van de taak van disclosure coach bij incidenten en calamiteiten tot uw werkzaamheden.

We vragen

 • een afgeronde HBO+/academische opleiding met een (para)medische of juridische achtergrond;
 • de opleiding klachtenfunctionaris.
 • kennis van de relevante en actuele wet- en regelgeving;
 • uitstekende sociale vaardigheden;
 • enkele jaren aantoonbare ervaring met mediation, conflicthantering en relevante gesprekstechnieken;
 • kennis en ervaring met psychologische processen met betrekking tot emoties bij ziekte en rouwverwerking;
 • didactische- en presentatievaardigheden;
 • uitstekende mondelinge- en schriftelijke vaardigheden;
 • bekendheid met ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • enige kennis van medische- en verpleegkundige terminologie;
 • kennis van ziekenhuisorganisaties is een pré.

Gezien de inhoud van de werkzaamheden zoeken we een stevige persoonlijkheid die beschikt over de volgende competenties: zelfstandigheid, integriteit, betrouwbaarheid, geduld, tact, initiatief, empathisch vermogen en collegialiteit.

We bieden

We bieden een dienstverband van 24 uur per week voor bepaalde tijd van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 5.065,=  bruto per maand bij een 36-urige werkweek, (FWG 65), afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook biedt de CAO Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM).

We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, het fietsplan, bedrijfsfitnessregeling en een fiscale regeling woon-werkverkeer.

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Zo kun je gratis de auto parkeren op een nabij gelegen parkeerterrein.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met mevrouw J.A.W. Everts, ombudsfunctionaris, tel. 050 – 524 5035, u kunt haar hiervoor benaderen op 25 augustus en 6 september a.s. van 13.00 tot 15.00 uur.

Uiterste datum van reageren is 11 september 2016.

De sollicitatiegesprekken staan gepland voor weken 38 t/m 40 2016.

Belangstelling?

Je kunt solliciteren op de vacature via het vacatureoverzicht op de website van het Martini Ziekenhuis.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis Groningen is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen waar ruim 3000 mensen werken, die met grote betrokkenheid en inzet kleur geven aan zorg, ieder vanuit zijn eigen vakgebied en professionaliteit. Om medewerkers te behouden en talent aan te trekken, onderscheiden wij ons op het gebied van goed werkgeverschap. Op 12 februari 2015 heeft het Martini Ziekenhuis voor de zevende keer de titel Topwerkgever ontvangen. De titel is met name toegekend vanwege uitstekende arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en vele mogelijkheden voor opleiding en training. Wij zijn trots op deze erkenning!

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van de Santeon-groep.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.