Medewerker Zorgregistratie en Facturatie

 Als medewerker Zorgregistratie & Facturatie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van de declaraties van uitgevoerde behandelingen. Dat betekent een juiste, tijdige en volledige facturatie van zorg die uitgevoerd is binnen het Martini Ziekenhuis. Je voert ook controles uit en spoort fouten in het declaratieproces op, die je daarna zelf oplost en analyseert. Vanuit de primaire zorgregistratie vindt uiteindelijk de daadwerkelijke facturatie plaats die moet voldoen aan de medische wet- en regelgeving.

Daarnaast heb je telefonisch en per mail veel contact met patiënten en zorgverzekeraars over de verstuurde facturen. Bijvoorbeeld waarom de factuur verstuurd is, hoe het tarief tot stand komt of waarom een declaratie afgewezen is. Jouw klantvriendelijkheid en oplossingsgerichte karakter komt in deze functie dus goed van pas.

Omdat we ons proces steeds verder optimaliseren en de kans op fouten verder willen reduceren speel je met jouw verbetervoorstellen ook een belangrijke rol in de doorontwikkeling.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Maandagochtend start je met het beantwoorden van patiëntvragen. Jij kunt de patiënten precies uitleggen waarom hij/zij een factuur heeft ontvangen en waarom hier de datum van het DBC-traject op staat en niet de behandeldatum van de patiënt. Ook weet je precies te vertellen hoe het tarief van de DBC tot stand komt en waarom we voorafgaand aan de behandeling geen prijsopgave kunnen doen. Ondertussen werk je de gezamenlijke mailbox bij waarin vragen van patiënten, zorgverzekeraars en vragen vanuit het ziekenhuis binnenkomen. Ook behandel je in samenwerking met de DBC adviseur een binnengekomen klacht en stellen jullie samen vast of de geregistreerde zorgactiviteiten rechtmatig zijn.

Dinsdag heb jij jezelf, samen met een collega, ingepland voor de testfacturatie. Jullie voeren samen diverse controles uit waarbij jullie controleren of het juiste bedrag gefactureerd wordt en de factuur naar de juiste instantie/patiënt gaat. ’s Middags tijdens de scrum delen jullie een vraagstuk met collega’s om samen de juiste oplossing te kunnen bepalen.

Woensdag ronden jullie de controles van de testfacturatie af, je belt nog een aantal patienten terug en verwerkt de binnengekomen post.

Donderdag ben je bezig met het verwerken van retourinformatie en heb je contact met de zorgverzekeraar over afgewezen declaraties. Het blijkt om een onjuiste verwijzer te gaan. Het valt je direct op dat dit bij meerdere declaraties voorkomt. Na een analyse en overleg met functioneel beheer kom je erachter dat dit hersteld kan worden door een wijziging in de inrichting, de functioneel beheerder pakt dit verder op. Je communiceert dit met het facturatieteam en de coördinator die de wijziging mee kan nemen in het DBC-overleg zodat de werkwijze op alle afdelingen in het ziekenhuis meegenomen kan worden.

Vrijdag start je met de facturatie van commerciële zorg, je voert de controles uit en koppelt aan de afdeling terug dat de patiënten de factuur zullen ontvangen. Tussendoor ontvang je nog enkele telefoontjes van patiënten en zorgverzekeraars met vragen over declaraties. Voordat je naar huis gaat voer je nog controles uit over aangeleverde data uit andere systemen, onregelmatigheden hierin koppel je terug aan de betreffende afdeling. Nadat je de data succesvol hebt kunnen importeren kun je tevreden de week afsluiten.

Over het team
Wij vallen onder de unit Zorgregistratie & Facturatie en hebben als kerntaak het administratieve zorgproces te ondersteunen en het declaratieproces te optimaliseren. Onze werkzaamheden bestaan uit; medisch coderen van de klinische opnames, ondersteuning en verbeteren van de DBC registratie aan de bron, Horizontaal Toezicht met de zorgverzekeraar en facturering van de geleverde zorg. Wet- en regelgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Het Martini Ziekenhuis gaat binnenkort over naar een vernieuwd EPD (Elektronisch patiënten dossier), ook daarin is een rol voor jou weggelegd.

Wij vragen van jou

 • Mbo werk- en denk niveau (bijvoorbeeld een opleiding bedrijfseconomie)
 • Kennis van én werkervaring met declaratiestromen in de zorg
 • Kennis van medische wet- en regelgeving
 • Ervaring én kennis van Excel
 • Ervaring met Chipsoft Ezis/HiX (of een ander EPD) en kennis van DBC systematiek is een pré.

De verschillende en soms complexe ziekenhuis declaratiestromen hebben geen geheimen voor jou. Daarnaast ben je goed in het overdragen van jouw kennis. Dat vraagt pro-activiteit, enthousiasme, empathie, betrokkenheid, overtuigingskracht en een verbetermentaliteit.

Dit krijg je er­voor terug

 • Als  #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling
 • Volop kansen voor opleiding en training, persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk!
 • Salaris van maximaal € 3.160 ,- (op basis van 36 uur, FWG 40, Cao Ziekenhuizen)
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Een jaarcontract met zicht op een verlenging voor onbepaalde tijd
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen, en korting in het bedrijfsrestaurant
 • We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je op de fiets? Dan hebben we overdekte fietsenstallingen, waar je ook je elektrische fiets kunt opladen. Wil je met de auto komen, dan hebben we een parkeergarage naast het ziekenhuis.

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? Bel dan met Sjoukje Haga, Coördinator Facturatie, tel nr. 06-11080311.

Overige informatie
Wij hebben alvast ruimte in onze agenda’s gemaakt om je te ontmoeten. De gesprekken vinden daarom plaats op 22/02. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer