Manager Zorgregistratie en Facturatie

Jouw rol in het team
Iemand die goed aanvoelt waar de behoeftes in de verschillende teams liggen, makkelijk benaderbaar en daadkrachtig is en situaties zowel zakelijk als menselijk objectief bekijkt. Dat zijn een aantal van de criteria die de afdeling Zorgregistratie en Facturatie belangrijk vindt aan jou als nieuwe manager.

Jouw enthousiaste en coachende manier van leidinggeven bied je collega’s binnen de teams wat ze nodig hebben. Je kent de persoonlijke wensen en stimuleert ze het beste uit zichzelf te halen. Dat kan persoonlijke aandacht zijn of meedenken in eigen ontwikkeling. Zowel binnen als buiten de organisatie ben je zichtbaar en positioneer je je op de juiste plekken om de strategische doelen en KPI’s van de stafdienst Financiën & Zorgadministratie te bereiken. Extern heb je regelmatig contact met Santeon en de DHD over bijvoorbeeld landelijke registratie thema’s, robotisering of automatisering van processen. Intern heb je contact met ICT tot de poliklinieken en van communicatie tot kwaliteit en veiligheid, omdat het werk van de unit veel andere organisatieonderdelen raakt. Voor meerdere projecten rondom zorgregistratie ben jij de aanjager, zoals het project AI-ondersteunend coderen. Daarnaast neem je deel aan de regiegroep van standaard content HIX.

Je bent MT-lid en eindverantwoordelijk voor een groot en divers pakket aan thema’s gericht op het administratieve zorgproces en declaratieproces. Het gaat om kwaliteit van data, de gehele facturatie van de door het Martini Ziekenhuis geleverde zorg, digitalisering van processen, het Horizontaal Toezicht dossier met de zorgverzekeraar en nog veel meer. Dat maakt deze functie divers en dynamisch. Je kunt dus rekenen op een volle agenda.

Over het team
De unit valt onder stafdienst Financiën & Zorgadministratie. Jij rapporteert rechtstreeks aan Martin Hemmen, Directeur F & Z.

Ons team bestaat uit 16 gemotiveerde collega’s die verschillende functies vervullen binnen de unit Zorgregistratie en Facturatie. We zijn een mix van kort en lang bij martini werkzame collega’s die in het werk niet altijd afhankelijk van elkaar zijn. Dat betekent dat we ook als team nog volop in ontwikkeling zijn.

De kerntaak van onze afdeling is ondersteunen van het administratieve zorgproces en optimaliseren van het declaratieproces. Met ons werk je aan het realiseren van de ambitie en doelstellingen van de unit en draag je bij aan het financieel gezond blijven van het ziekenhuis. Ons werk bestaan uit; medisch coderen van de klinische opnames, ondersteuning en verbeteren van de DBC registratie aan de bron, Horizontaal Toezicht met de zorgverzekeraar en facturering van de geleverde zorg. Implementeren van wet- en regelgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Onze ambitie is om vanuit een expertrol het administratieve zorgproces te optimaliseren en vervolgens te transformeren van Zorgregistratie naar Zorgcontrol.

Een omgeving waar je je vakinhoudelijke kwaliteiten en je persoonlijke vaardigheden goed kwijt kunt.

Wij vragen van jou
Een enthousiaste en gedreven werkwijze met een aanstekelijke uitwerking op je collega’s. Dat betekent niet dat we van je verwachten dat je per sé een extraverte persoonlijkheid hebt, maar wel dat je een positieve en verbindende werkwijze hebt, zowel binnen als buiten de afdeling. Je bent een daadkrachtige verbinder.

En verder:

 • Universitair werk- en denk niveau
 • Ervaring met leiding geven of de ambitie om juist die ervaring te ontwikkelen
 • Kennis van of interesse in zorgprocessen
 • Een stevige persoonlijkheid omdat je te maken hebt met verschillende belangen binnen de organisatie
 • Het vermogen de wensen en behoeftes van de teams in kaart te brengen en deze met elkaar in verbinding te brengen
 • Ervaring en affiniteit met procesmanagement en -optimalisatie

Heb je geen leidinggevende ervaring, maar wil je je daarin graag verder ontwikkelen? Ook dan nodigen we je uit te solliciteren.

Dit krijg je er­voor terug

 • Salaris € 3398,- tot maximaal € 5801,- (bij 36 uur, FWG 60 of 65 Cao Ziekenhuizen) afhankelijk van je ervaring
 • Vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van beide 8,33%
 • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling
 • Een werkplek in een organisatie die volop in beweging is, in een enthousiast team met korte lijnen
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Een baan waarin je altijd werkt aan optimalisatie van de dienstverlening en daarmee de processen van de unit

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? Bel Martin Hemmen, Directeur Financiën en Zorgadministratie, tel nr. (050) - 5246063, hij vertelt je graag meer.

Optie:
Tijdens de looptijd van deze procedure zullen we geschikte kandidaten alvast uitnodigen voor een gesprek.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer