Manager Technische Infrastructuur en IT Services

Waarom moeilijk doen als het samen kan!

Jouw rol in het team
Als manager Technische infrastructuur en IT Services zorg je voor de continuïteit en innovatie van onze infrastructuur en onze IT-dienstverlening, waaronder de ICT Helpdesk. Je geeft sturing aan twee teams: Technische Infrastructuur en IT Services.

Het Martini Ziekenhuis staat voor een belangrijke digitale transitie waarbij ICT vaak de sleutel is voor vernieuwing. Onze ICT infrastructuur is de basis voor verdere ontwikkeling, maar moet, in een steeds complexer wordende ICT omgeving, ook zelf verder worden ontwikkeld en “up-to-date” worden gebracht. Voor jou is daarin als leidinggevende een belangrijke rol weggelegd. Ook sta je voor de uitdaging om samen met de andere leidinggevenden binnen de Stafdienst ICT een klassieke ICT-afdeling naar een toekomstbestendige afdeling te transformeren. Een afdeling die robuust genoeg is voor het snel kunnen ontvangen en beheersen van innovatieve diensten én voor het ontwikkelen van producten vanuit onze Digitale Strategie. Ook staan we voor een aantal stevige projecten die onder jouw leiding moeten worden ingericht en uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn de vervanging van ons netwerk, de actualisatie van de MER en de realisatie van de werkplek van de toekomst.

Ook vragen we jou, met je actuele kennis en ervaring van de (on)mogelijkheden van de Cloud, onze Cloudstrategie te actualiseren en te realiseren. Daarnaast willen we binnen het team IT Services onze ICT dienstverlening nog toegankelijker en servicegerichter te maken. Jij bent binnen het MT van de Stafdienst ICT het ankerpunt en boegbeeld van deze verandering.

Vanwege de grote ontwikkelopdracht en sturing aan een team hoogopgeleide professionals, zijn we vooral op zoek naar een leidinggevende die de taal van de collega’s spreekt, die richting geeft en de gekozen richting daadwerkelijk realiseert. Met je visie op de ontwikkelingen op het gebied van de ICT-infrastructuur, je stuurkracht en je talent voor samenwerking lever je een belangrijke bijdrage aan ons doel “een  innovatieve, betrouwbare, veilige, snelle en servicegerichte ICT-werkomgeving” te realiseren en zet je beide teams in hun kracht.

Over het team
De functie valt onder de Stafdirecteur ICT.  Je maakt deel uit van het ICT-management team.

Je geeft leiding aan de teams voor Technische Infrastructuur en IT Services. In totaal werken hier ruim 20 collega’s. Het zijn twee prachtige teams die elke dag gemotiveerd en gedreven aan het werk zijn met IT-dienstverlening en de IT infrastructuur. Samenwerking en informele omgang met elkaar is daarbij belangrijk en voor beide teams ook vanzelfsprekend.

De teams Technische infrastructuur en IT Services vormen samen met de teams Informatiesystemen, Beleid en Servicemanagement, Digitalisering en Functioneel- en Applicatiebeheer EPD de basis van de ICT-organisatie met in totaal 67 fte.

Wij vragen van jou

 • Een relevante afgeronde ICT-opleiding op minimaal HBO niveau, WO is gewenst.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie, in een complexe organisatie.
 • Uitstekende leidinggevende kwaliteiten; ervaring in het aansturen van een team met specialisten en ervaring in de aansturing van een servicedesk met al zijn processen.
 • Actuele kennis van het vakgebied (o.a. Cloud, VDI werkplek, netwerk en Microsoft producten).
 • Ruime ervaring met leveranciersmanagement (o.a. op het gebied van licentiemodellen en financiën), waarbij je zakelijk kunt zijn en goed kunt onderhandelen met de vele externe leveranciers.
 • Kennis en ervaring van opdrachtgever schap in projecten.
 • Kennis en ervaring van ITIL-processen.
 • Ervaring in, of aantoonbare affiniteit met de gezondheidszorg.

Je hebt daarbij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bekend met het werken binnen een complex krachtenveld. Je bent analytisch sterk en denkt in kansen en mogelijkheden vanuit de kaders van de digitale strategie. Je staat sterk in je schoenen. Je bent besluitvaardig. Je hebt een open houding,  bent goed benaderbaar en communiceert helder en prettig. Je geeft ruimte en vertrouwen aan het team en zet de medewerkers in hun kracht. Tot slot zijn we op zoek naar een vitale en energieke collega die kan inspireren, relativeren en bezit over een gezonde dosis humor!

Dit krijg je ervoor terug

 • Maximaal € 5.504,- op basis van 36 uur (FWG 65, CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast contract.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je krijgt een management development programma aangeboden, waarin je collega’s leert kennen, de organisatiestructuur en systemen ontdekt en diverse trainingen krijgt aangeboden om je managementpositie te verstevigen. 

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Machiel van der Schaaf, directeur ICT, tel. (050) 524 6020

Reageren kan tot en met 05/12/2020.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.