Manager polikliniek Chirurgie, Stomazorg en Vaatonderzoek

Werk jij als manager graag op zowel operationeel als tactisch niveau binnen een breed specialisme met verschillende aandachtsgebieden? Dan komen we graag met je in contact!

Wat ga je doen

Na een dienstverband van ruim 45 jaar, waarvan de laatste 23 jaar als manager van o.a. de polikliniek Chirurgie, Stomazorg en Vaatonderzoek, gaat Johan het Martini Ziekenhuis verlaten en met pensioen. Daarom zijn we op zoek naar een verbindende manager, die graag in zijn voetsporen wil treden.

Als manager polikliniek Chirurgie, Stomazorg en Vaatonderzoek (wij noemen het intern unithoofd) faciliteer je het team in de dagelijkse werkzaamheden én in het behalen van afdelingsdoelen. Jij weet precies wat je team nodig heeft, bent makkelijk benaderbaar en daadkrachtig. Daarnaast stimuleer je de samenwerking tussen de verschillende beroepsgroepen binnen de polikliniek en de functieafdeling. Hiermee creëer je een prettige werkomgeving.

Verder ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeels-, kwaliteits- en financieel beleid binnen de polikliniek en de functieafdeling. Je stelt jaarplannen op waarin je rekening houdt met de visie van het ziekenhuis, de financiële consequenties, de capaciteit en de inrichting van de afdelingen en de ontwikkelingen binnen het specialisme Chirurgie. Samen met de medisch manager vorm je het managementteam van de chirurgie. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te denken over ziekenhuis brede onderwerpen en werkprocessen, door deel te nemen aan projectgroepen.

Door een toenemende zorgvraag staat de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg al lange tijd onder druk. Voor de poliklinieken betekent dit dat we ons klaarmaken voor de toekomst. Een polikliniek waar de juiste zorg plaatsvindt en zorg toegankelijk, waardegedreven en mensgericht is, in overeenstemming met de behoeften van onze patiënten. Een plek waar de patiëntreis een herkenbare ervaring is en versimpelt wordt door het benutten van digitale toepassingen. Patiënten voelen zich er gezien, zorgprofessionals kunnen er flexibel en efficiënt werken en ruimtes en middelen worden doelmatig ingezet. Deze ambities vormen een gezamenlijke opgave waarbij jij als manager polikliniek een sleutelrol vervult.

Over jouw nieuwe team

Je werkt samen met 14 collega managers van de poliklinieken samen aan de brede ambitie van de poliklinieken, de lange termijn doelen en resultaten. Hierbij komen jouw creativiteit en overstijgende blik goed van pas. Binnen het ziekenhuis is er een gezond evenwicht tussen professionaliteit (samen voor de beste zorg) en een informele sfeer (werkplezier door samen te werken). Ongeacht op welke polikliniek je werkt, voor een manager polikliniek geldt: we werken overal op de polikliniek voor en met elkaar aan de beste zorg. Vanuit een ondernemende en creatieve houding levert ieder zijn of haar bijdrage aan een duurzaam resultaat.

Het team van de polikliniek Chirurgie, Stomazorg en Vaatonderzoek bestaat uit 63 collega’s en kenmerkt zich door teamwork, enthousiasme en oog voor kwaliteit. Dagelijks streeft iedereen samen naar het bieden van topzorg die voldoet aan de landelijke kwaliteitsnormen.

Het specialisme Chirurgie houdt zich bezig met de operatieve en niet-operatieve behandeling van patiënten met aandoeningen door ziekte of ongevallen.

We zijn ook te vinden op Instagram. Kom daar alvast kennismaken.

Wat neem je mee

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding. Het is mooi meegenomen wanneer je ook een management en/of bedrijfskundige opleiding hebt afgerond.
 • Ruime leidinggevende ervaring (ervaring binnen de zorg is een pre).
 • Ervaring met veranderprocessen. Je neem hierin het initiatief en neemt collega’s hierin mee.

Door jouw communicatieve vaardigheden sluit je moeiteloos aan bij verschillende gesprekspartners, met allemaal hun eigen wensen en belangen. In je besluitvoering weet je al deze belangen mee te nemen. Je bent zichtbaar op de werkvloer en je weet wat er speelt binnen het team.

Dit krijg je ervoor terug

 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
 • Salaris van maximaal € 5212,- (op basis van 36 uur, FWG Schaal 60, Cao-Ziekenhuizen). Het salaris wordt in december 2023 met 5% verhoogd en in juni 2024 volgt nog een Cao loonsverhoging.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren (op jaarbasis bij een fulltime dienstverband).
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
 • Sterk in je Werk: een breed aanbod van activiteiten, workshops en trainingen die bijdragen aan je vitaliteit.
 • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de vacature? Maak een afspraak met Mariet Koops, clustermanager, via tel. (050) 524 5929.

Handig om te weten

Wij hebben alvast ruimte in onze agenda’s gemaakt om je te ontmoeten. Reserveer daarom dinsdag 12 december alvast in jouw agenda voor een eventueel gesprek.

Tijdens de looptijd van deze procedure zullen we geschikte kandidaten alvast uitnodigen voor een gesprek.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer