IC Verpleegkundige Brandwondencentrum

Zoek jij niet meer iedere dag de hectiek van de IC, maar wel de uitdaging van de acute, en vooral specialistische zorg, bij patiënten van alle leeftijden? Wij verwelkomen je graag als onze nieuwe collega Intensive Care verpleegkundige op het brandwondencentrum.

Wat ga je doen

Werken als (IC) verpleegkundige op het brandwondencentrum is uniek en divers. Je verleent de acute zorg vanaf het moment van opname en begeleidt patiënten met (voornamelijk) brandwonden tot aan het ontslag. Dat kunnen lange trajecten zijn waarin jij het verschil kunt maken in het herstel van de patiënt.

Onze patiëntenpopulatie is divers waardoor geen dag hetzelfde is. De ene dag bestaat de zorg uit het verplegen van een (klein) kind en een dag later kan een oudere patiënt jouw brandwondenexpertise nodig hebben. Daarom werken we ook samen met veel verschillende disciplines. Denk aan de brandwondenarts, chirurg, pedagogisch medewerker, ergo- en fysiotherapeut, voedingsassistent,  diëtist, psycholoog en psychiater. Het behandelen van brandwonden vraagt om specifieke kennis en zorg, wat door een multidisciplinair team wordt gerealiseerd.

In ons werk is de werkdruk geen dag hetzelfde, een flexibele instelling is belangrijk. Op de momenten dat het wat rustiger is kun jij jezelf ook prima voorzien van werk.

 Lees ook het verhaal van Marthe, die als IC verpleegkundige overstapte naar de brandwonden IC.

Over jouw nieuwe team

We zijn een team met 65 collega’s uit alle leeftijdscategorieën wat een fijne werksfeer met zich meebrengt.

De brandwondenzorg doen we samen! Als IC verpleegkundige op het brandwondencentrum verleen je intensive care zorg in combinatie met brandwondenzorg. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van zorg en de borging hiervan. Dit komt  tot uiting in gunstige randvoorwaarden rondom scholing en ontwikkeling. Een van de voorwaarden is een uitwisselingsprogramma met de algemene intensive care van het Martini Ziekenhuis. We investeren in onze collega's, daarom leiden we jou graag op tot een brandwonden (intensive care) verpleegkundige.

Het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis bestaat 40 jaar en is één van de drie brandwondencentra in Nederland. We vangen patiënten op uit de regio Noord- Oost- Nederland en de grensstreek van Noord-Duitsland en beschikken over 20 bedden waarvan 3 bedden met intensive care faciliteiten.

Wat neem je mee

 • Je bent een BIG-geregistreerde verpleegkundige en hebt een IC opleiding succesvol afgerond
 • Recente en relevante werkervaring. We vinden het geen probleem als je IC ervaring minder recent is.
 • Een professionele gedreven werkhouding, waarbij humor een welkome eigenschap is
 • Het meedraaien in de onregelmatige diensten
 • Een grote mate van zelfstandigheid en je kunt goed in teamverband te werken
 • Een innovatieve, klantvriendelijke, initiatiefrijke en stressbestendige houding
 • Bereidheid tot het volgen van de CZO erkende Opleiding Brandwonden Verpleegkundige

Dit krijg je ervoor terug

 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
 • Salaris van maximaal € 4.842,- (op basis van 36 uur, FWG Schaal 55, Cao-Ziekenhuizen). Het salaris wordt in juni 2024 met nog 5% verhoogd.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren (op jaarbasis bij een fulltime dienstverband).
 • Een jaarcontract voor 28 – 32 uur per week, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
 • Sterk in je Werk: een breed aanbod van activiteiten, workshops en trainingen die bijdragen aan je vitaliteit.
 • Uitstekende bereikbaarheid met het OV, de fiets en de auto. We hebben overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de vacature? Bel met Freerk Vogel, Teamleider, tel. (050) 524 5564 of Hans Eshuis, Teamleider, tel. (050) 524 5692.

Handig om te weten

Tijdens de looptijd van deze procedure nodigen we geschikte kandidaten alvast uit voor een gesprek.

Ben jij volledig overtuigd dat dit jouw functie is, maar voldoe je niet aan alle eisen? Neem dan contact met ons op om kennis te maken.

Dagje meelopen?
Je bent van harte welkom! Neem daarvoor ook contact op met Freerk of Hans.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer