Hartfunctielaborant specialisatie Echocardiografie

Jouw rol in het team
Als echocardiografist voer je echocardiografische functieonderzoeken uit om eventuele afwijkingen aan het hart in beeld te brengen. Je maakt veel verschillende echo’s, waaronder TTE (transthoracale echografie), slokdarmecho’s of een contrastecho’s. Tijdens deze onderzoeken bekijk je bijvoorbeeld de hartkamers, de hartspier, de pompfunctie, de hartkleppen of de schade na een hartinfarct. De TTE voer je zelfstandig uit en bij alle andere echo’s werk je samen met een cardioloog. De informatie die verzamelt wordt tijdens de echo is enorm waardevol voor het gehele onderzoek de verdere diagnostiek van de patiënt.

Op de functieafdeling Cardiologie werk je in één van de 3 echokamers. Eén kamer is ingericht voor patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis en 2 kamers worden poliklinisch gebruikt. Wanneer patiënten vanuit het ziekenhuis niet naar de functieafdeling kunnen komen, dan ga je met een mobiel echoapparaat naar de patiënt toe. Je werkt dus soms ook op de SEH, de IC of de CCU. Spoedecho’s komen ook voor, zowel in het ziekenhuis als op de functieafdeling. Je weet aan het begin van een werkdag dus nooit precies hoe deze gaat verlopen.

Naast je werkzaamheden als echocardiografist voer je ook basis hartfunctieonderzoeken uit, zoals ECG’s en ergometrie. Je werkt blijft hierdoor afwisselend. Je begeleidt de patiënten voor, gedurende en na het onderzoek. Voor patiënten kan een onderzoek best spannend zijn, dus jij weet patiënten op het gemak te stellen en vragen te beantwoorden.

Over het team
Ons ambitieuze team bestaat uit ervaren medewerkers en leerlingen en is daardoor erg divers. Iedereen leert van elkaar en de onderlinge samenwerking is wat ons team en de afdeling bijzonder maakt. Er is laagdrempelig contact met cardiologen, collega functielaboranten, physician assistent, verpleegkundig specialisten, medisch secretaresses en andere afdelingen in het ziekenhuis. We zoeken elkaar makkelijk op voor afstemming en overleg.

Op de functieafdeling Cardiologie werken ongeveer 60 collega’s, waarvan zo’n 25 functielaboranten. We werken samen met ca. 14 cardiologen.

Binnen de afdeling zijn voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren in het vak, door middel van scholingen. Vind je het leuk om zelf bij te dragen aan het onderwijs op de afdeling, dan is daar zeker ruimte voor.

Wij vragen van jou

  • Een afgeronde opleiding tot hartfunctielaborant.
  • Een afgeronde specialisatie tot echocardiografist.
  • Werkervaring als hartfunctielaborant en echocardiografist.

Je werkt de hele dag met mensen, dus je bent sociaal, communicatief vaardig en gericht op samenwerking. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft een positieve invloed op de werksfeer. Je kunt zelfstandig werken en goed omgaan met verantwoordelijkheid. Je bent leergierig en ontdekt, samen met je collega’s, graag nieuwe manieren van werken die passen bij de zorg van de toekomst.

Dit krijg je ervoor terug

  • Als  #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
  • Salaris van maximaal € 4.118,- (op basis van 36 uur, FWG 50, Cao-Ziekenhuizen).
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
  • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband.
  • Een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
  • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?
Wil je meer weten over de vacature? Bel met Trees Buitenwerf – Doornbos, unithoofd poli Cardiologie en functieafdeling, tel. (050) 524 7383. Ben je hartfunctielaborant en wil je een rondleiding of een dag(deel) meekijken? Je bent van harte welkom.

Tijdens de looptijd van deze procedure zullen we geschikte kandidaten alvast uitnodigen voor een gesprek.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer