Hartfunctielaborant in opleiding

Wil jij ook een belangrijke bijdrage leveren aan de functieafdeling Cardiologie en hiernaast werken in een topklinisch opleidingsziekenhuis in Groningen? Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste (leerling) hartfunctielaborant.

Jouw rol in het team
Als leerling hartfunctielaborant bieden wij jou een uitdagende en ambitieuze werkomgeving waarbij optimale patiëntenzorg, innovatie en laagdrempelige samenwerking centraal staan. Als hartfunctielaborant werk je op de functieafdeling cardiologie. Op een doorsnee werkdag voer je als hartfunctielaborant, in opdracht van de cardioloog, onderzoeken uit naar het functioneren van het hart van de patiënt. Onder deze onderzoeken vallen onder andere het maken van ECG’s (hartfilmpjes), ergometrie (inspanningstesten), holters aansluiten (hartritmeregistratie). Voor en tijdens de onderzoeken informeer je de patiënt en stel je deze op zijn/haar gemak. Daarnaast zorg je voor een zorgvuldige administratieve afhandeling. Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding voer je deze onderzoeken in toenemende mate zelfstandig uit. Na het afronden van de eerste twee jaar zal in het derde jaar van de opleiding, in afstemming met jouw leidinggevende, een keuze worden gemaakt richting een specialisatie (echocardiografie, holteranalyse of pacemaker).

Kortom: geen dag is hetzelfde, je komt te werken op een dynamische afdeling met afwisselend werk, waarbij flexibiliteit en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan!

De opleiding
De duur van de opleiding is afhankelijk van je vooropleiding en je behaalde diploma’s. Het is in de meeste gevallen een 3-jarige opleiding die je volgt bij de LOI. Hierin zijn ook een aantal contactdagen verplicht. Via deze link vind je meer inhoudelijke informatie over de opleiding:

https://www.loi.nl/n-766-hbo-bachelor-hartfunctielaborant.

Over het team
De functieafdeling cardiologie is een onderdeel van de polikliniek cardiologie. Ons team bestaat uit 29 medewerkers in verschillende functies. Het specialisme en onze afdeling cardiologie zijn volop in beweging; er is een duidelijke visie waar we met z’n allen naar toe werken. Eén van de gekozen strategieën is het vormgeven van een topklinische cardiologische zorg en een expertise ritmecentrum. Op de functieafdeling cardiologie, polikliniek cardiologie en polikliniek atriumfibrilleren- en hartfalen werken enthousiaste medewerkers die in nauwe samenwerking met de maatschap cardiologie gaan voor de beste zorg. De sfeer is informeel, in een prettige omgeving met aandacht voor elkaar en plezier in het werk. Er bestaat een intensieve samenwerking met de CCU, verpleegafdeling cardiologie en radiologie wat bijdraagt aan goede patiëntenzorg. Op de functieafdeling cardiologie draag jij bij aan de ontwikkeling van de functie, de afdeling en de kwaliteit en inhoud van de zorg.

Wij vragen van jou

  • Het havo of vwo-diploma (voorkeur profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek), of mbo-niveau 4 diploma (voorkeur verpleegkundige of doktersassistent).
  • Je bent enthousiast, sociaal vaardig en hebt een patiëntvriendelijke instelling.
  • Lerend vermogen.

Verder ben jij in staat om buiten kaders te denken, dit vraagt van jou inlevingsvermogen en je bent in staat te anticiperen tijdens onverwachte situaties. Je kunt nauwkeurig werken, je hebt een praktische instelling en bezit over relativerend vermogen. Daarnaast ben je stressbestendig en communicatief vaardig.

Ben jij op dit moment bezig met de opleiding hartfunctielaborant en/of heb je deze bijna afgerond of heb je je diploma Bachelor Medische Hulpverlening met uitstroom cardiodiagnostiek? Dan nodigen wij jou ook van harte uit om te reageren! 

Dit krijg je ervoor terug

  • Een leer- werktraject tot hartfunctielaborant.
  • We gaan uit van maximaal € 2.798,- op basis van 36 uur (FWG 35, CAO Ziekenhuizen), of inschaling in de leerling salarisschalen. Op basis van je vooropleiding kan hier van worden afgeweken.
  • Een contract voor de duur van de opleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding heb je uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Werken bij een Topwerkgever!

Overige informatie
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten. 

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Bianca van Oeveren, unithoofd, tel nr. 050 5247383 of Janet Kressin, coördinator polikliniek, tel nr.  050 5246254.

Reageren kan tot en met 29/10/2020.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.