Functioneel applicatiebeheerder/ facturatie medewerker.

Ben jij nieuwsgierig, beschik je over analytisch vermogen en ben jij in staat om te kijken naar mogelijke procesverbeteringen? In deze rol willen we door middel van jouw bijdrage en proactieve rol een verbeterslag maken bij diverse processen binnen het facturatieproces.

Jouw rol in het team
In deze rol ga je twee functies, elk voor de helft van je contracturen, combineren. Je gaat werken als functioneel applicatiebeheerder, waarin de focus van de werkzaamheden ligt op de operationele processen, te weten gebruikersbeheer, functionaliteitenbeheer en de verbindende processen op uitvoerend niveau. Verder lever jij als functioneel applicatiebeheerder een bijdrage aan de structuur van toegangsrechten en zorg je ervoor dat gebruikers hun werk kunnen uitvoeren. Je documenteert, registreert en onderhoud gegevens en functionaliteiten en stelt deze beschikbaar. Daarnaast stel je handleidingen en procedures op en verzorg je instructies aan gebruikers. Verder speel je een rol in het maandelijks functioneel testen van de applicatie.

In het facturatieteam speel je een belangrijke rol in de doorontwikkeling van het facturatieproces. Door jouw nieuwsgierigheid in combinatie met je analytische vermogen ben jij in staat om te kijken naar mogelijke procesverbeteringen. In deze rol willen we door middel van jouw bijdrage en proactieve rol een verbeterslag maken bij diverse processen binnen het facturatieproces. Dit doen we als afdeling door fouten te analyseren met als doel om ze in de toekomst te voorkomen. Hiervoor is het van belang dat jij het facturatieproces en de omliggende processen goed kunt doorgronden.

Voor beide functies geldt dat vanuit verschillende disciplines binnen en buiten het ziekenhuis, zoals de (decentrale) DBC-adviseurs, de ICT en de systeemgebruikers geprobeerd wordt om fouten in het proces te voorkomen door slimme controles in het systeem in te bouwen. Hierbij is je hulp hard nodig.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?
Aan het begin van de maand start je samen met de functioneel beheerder met de maandelijkse acties. Je levert het onderhanden werk aan en voorziet het DBC-informatiesysteem (DIS) met een update van alle geregistreerde zorg in ons ziekenhuis. Naast de maandelijkse aanleveringen zorg je in samenwerking met de functioneel beheerder er ook voor dat HiX (ons ziekenhuisinformatiesysteem) up-to-date blijft. Samen doorlopen jullie de testcases. Je test hierbij het ketenproces van de patiënt: van inplannen van een consult tot het declaratieproces. Je collega verzorgt deze week de facturatie, je besluit mee te kijken met het werkproces en ziet direct dat een bepaalde handeling veel slimmer kan. Je stemt je voorstel voor verbetering af in het wekelijks overleg, je collega’s reageren enthousiast en je kunt je verbetering snel implementeren. Deze week heb jij jezelf ingepland voor een aantal wekelijkse facturatie werkzaamheden om zicht op de processen te houden en verbeterslagen te maken. Via de mail krijg je nog het verzoek van Sales om nieuwe tarieven in te lezen. Ook voeg je nog een aantal nieuwe huisartsen toe aan de stamtabellen. Op vrijdag komt er nog een spoedverzoek voor het aanmaken van een arts code, deze verwerk je waarna je tevreden het weekend in kunt gaan.

Over het team
Je maakt deel uit van de unit Zorgregistratie & Facturatie. Onze afdeling heeft als kerntaak om het administratieve zorgproces te ondersteunen en het declaratieproces te optimaliseren. Je komt te werken in een omgeving waar je je vakinhoudelijke kwaliteiten en je persoonlijke vaardigheden tot uiting kunt brengen. Samen met je collega’s werk je aan het realiseren van de ambitie en doelstellingen van de unit en lever je een bijdrage aan het financieel gezond blijven van het ziekenhuis. Onze werkzaamheden bestaan uit; medisch coderen van de klinische opnames, ondersteuning bieden en verbeteren van de DBC registratie aan de bron, Horizontaal Toezicht met de zorgverzekeraar en facturering van de geleverde zorg.  Wet- en regelgeving speelt hierbij een belangrijke rol. De ambitie van de unit Zorgregistratie & Facturatie is om vanuit een expertrol het administratieve zorgproces te optimaliseren, om vervolgens te transformeren van Zorgregistratie naar Zorgcontrol.

Wij vragen van jou

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Goed ontwikkelde ICT-vaardigheden en je weet je weg te vinden in Excel.
  • Je bent op de hoogte van hoe de (zorg) processen in elkaar steken of je bent in staat deze kennis je snel eigen te maken.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving is een pré.
  • Kennis en ervaring met Chipsoft (HIX) is een pré.

Jij vindt het belangrijk om gelijk verbeteringen door te voeren zodat het proces daarna vlekkeloos verloopt. Jij kunt processen doorzien, denkt 2 stappen vooruit en weet wat voor gevolgen jouw acties kunnen hebben voor de rest van het proces. Je hebt een klantvriendelijke en oplossingsgerichte instelling. Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Je bent een proactieve teamplayer die anderen weet te motiveren en te overtuigen.

Dit krijg je ervoor terug

  • Volop kansen voor opleiding en training.
  • Maximaal € 3.774,- op basis van 36 uur voor de functie applicatiebeheerder (FWG 50, CAO Ziekenhuizen) en maximaal € 3.322,- op basis van 36 uur voor de functie medewerker facturatie (FWG 45, CAO Ziekenhuizen),  afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar, voor minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week, met zicht op een vast aanstelling.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Jelke van Eeuwijk, Functioneel Applicatiebeheerder, tel. 050-5245064 of Sjoukje Haga, Coördinator Facturatie, tel. 06-11080311.

Overige informatie
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Waarbij bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang krijgt.
De gesprekken vinden plaats op woensdag 15 december.

Reageren kan tot en met 5 december 2021.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.