Functioneel applicatiebeheerder Apotheek

Jouw rol in het team
Als Functioneel Applicatiebeheer ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het optimaliseren en ondersteunen van alle zorgprocessen binnen de ziekenhuisapotheek. Je bent de verbindende schakel tussen de eindgebruikers van het ziekenhuissysteem, de Ziekenhuis apotheek, ICT en de leveranciers.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het vertalen van de behoefte van de zorgprofessionals naar aangepaste of nieuwe werkprocessen in het Elektronisch Patiëntendossier HiX. Je geeft hierover advies, analyseert en zorgt voor de inrichting van deze processen in het EPD.  Ook het uitvoeren en coördineren van acceptatietesten en het uitrollen van software-updates behoort tot de werkzaamheden. Je zorgt voor het ondersteunen van optimaal systeemgebruik.

Daarnaast analyseer en denk je mee in verbeteringen om de reis van de patiënt en de medicatie door het ziekenhuis optimaal te ondersteunen en ook om de uitwisseling van gegevens tussen het ziekenhuis en externe zorgverleners uit te breiden.

Je zorgt dat de zorgverleners leren werken met de veranderingen. Hierin werk je nauw samen met je collega’s functioneel applicatiebeheerders op een projectmatige manier. Kennis van projectmatig werken, LEAN/Agile en organisatieontwikkeling komen hierbij goed van pas. Je hebt een voortrekkersrol met betrekking tot het applicatiebeleid van de apotheekorganisatie.

Ons ziekenhuis heeft voor de komende jaren een grote digitale agenda. Hiervoor moeten diverse projecten worden uitgevoerd, zodat deze strategie ook daadwerkelijk geïmplementeerd en zichtbaar wordt. Eind 2023 staat de implementatie van HiX 6.3 standaard content gepland.

Je taken zijn onder andere:

 • Beheer, inrichten en testen van het Elektronisch Patiëntendossier (HiX)
 • Ondersteunen en adviseren van gebruikers
 • Bewaken van de samenhang tussen de onderdelen van het EPD HiX en andere apotheeksytemen
 • Proactief signaleren van problemen en knelpunten, het aandragen van oplossingen
 • Ontwikkelen van rapportages voor gebruikers.
 • Borgen continuïteit van de ICT processen binnen de ziekenhuisapotheek

Over het team
De ziekenhuisapotheek voorziet in de farmaceutische dienstverlening aan het Martini Ziekenhuis en heeft daarnaast een regionale functie. Apotheekbereidingen worden landelijk geleverd aan andere ziekenhuisapotheken. Wij zijn een moderne ziekenhuisapotheek, die beschikt over meerdere certificeringen (ISO, GMP, ZAS, Qmentum). Innovatie, kwaliteit, patiëntgerichte farmacie en evidence based farmacotherapie voor ons sleutelbegrippen zijn. Wij zijn op een aantal gebieden front runner en in Santeonverband wordt gewerkt aan innovatieve projecten voor de ziekenhuisfarmacie. In onze apotheek werken we samen met zo'n 180 collega's

Wij vragen van jou

 • HBO werk- en denkniveau
 • Sterk analytisch vermogen
 • Ervaring met applicatiebeheer (kennis van Chipsoft/HIX is een pré)
 • Kennis van apotheekprocessen binnen een ziekenhuis is mooi meegenomen

Je bent iemand met een positieve instelling, humor en een constructieve manier van samenwerken. Daarnaast voel jij je thuis in een complexe werkomgeving en ben je proactief. Wij zien een teamspeler in jou en je werkt daarbij klantgericht. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de gebruikers binnen de ziekenhuisapotheek van het Martini Ziekenhuis, onder andere unithoofden, ziekenhuisapothekers en apothekersassistenten. Je zorgt voor verbinding tussen IT en de gebruikersorganisatie

Dit krijg je ervoor terug

 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor talentontwikkeling.
 • Een werkplek in een organisatie die volop in beweging is, in een enthousiast team met korte lijnen.
 • Salaris van maximaal € 3.922,- (obv. 36 uur, FWG 50, Cao Ziekenhuizen) en 8,33% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met zicht op onbepaalde tijd.
 • Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant.
 • Kom je met de auto? Er is een parkeergarage naast het ziekenhuis.

Vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met  Annemieke Drenth,

manager Farmacie, tel. 050 5247706

Gedurende de looptijd van deze vacature, nodigen wij alvast sollicitanten uit voor een gesprek. Het kan zijn dat de vacature daarmee is vervuld en offline gehaald wordt. 

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer