Financial Controller

Ben jij de analytische financial controller die proactief werk maakt van procesverbeteringen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wat ga je doen

Als financial controller ben je verantwoordelijk voor het opleveren en analyseren van de maandelijkse financiële rapportages voor zowel het ziekenhuis als geheel als de bedrijfsonderdelen. Je levert een bijdrage aan het verbeteren van de oplevering en de analyse van de financiële rapportages. Je zorgt met controle en analyse van de financiële informatie dat de financiële huishouding op orde is en zo bijdraagt aan een financieel gezond en duurzaam ziekenhuis. Verder werk je aan de vertaling van relevante ontwikkelingen op je vakgebied, naar impact- en risicoanalyses. Denk hierbij aan de impact van de begroting van het ministerie van VWS op de financiën van het ziekenhuis. Daarnaast houd je je bezig met het verbeteren van de financiële processen om actueel inzicht te hebben in de financiële positie. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat handmatige stappen van het financiële proces verder worden geautomatiseerd.

Verder houd je je in deze rol bezig met:

 • Deelname aan projecten, zoals project ‘kosten op de juiste plaats’.
 • Actualiseren en implementeren van het financieel beleid, zoals begrotings- en investeringskader.
 • Ondersteunen van de business controllers bij financiële analyses, zoals business cases.
 • Het adviseren over complexe boekingen die door de financiële administratie worden uitgevoerd.

Over jouw nieuwe team

De stafdienst Financiën en Zorgadministratie bestaat uit de afdelingen Bedrijfseconomisch Advies, Zorgregistratie en Facturatie, Financiële Zaken, en Business Intelligence. Als financial controller ben jij onderdeel van het team Bedrijfseconomisch Advies.

Het team Bedrijfseconomisch Advies is op dit moment in een proces van verandering, waarbij onder andere een splitsing tussen financial en business control wordt gerealiseerd. Het professionele team bestaat uit 10 controllers, waarvan jij samen met een paar collega’s de focus hebt op financial control. Het team zorgt er gezamenlijk voor dat het ziekenhuis ‘in control’ blijft. We pakken zaken samen op en nemen van elkaar over wanneer dat nodig is. Samen zorgen we voor een eenduidig advies en streven we dezelfde ambities na. In de dagelijkse praktijk werk je nauw samen met en ben je gesprekspartner van collega controllers. Daarbij werk je intensief samen met de senior financial controller die samen met de directeur Financiën de financiële prestaties en impact- en risicoanalyses met de Raad van Bestuur bespreekt. Ook ben je een belangrijke verbindende schakel met Financiële Zaken en Business Intelligence.

Dit neem je mee

Je bent inhoudelijk expert op het gebied van financiën. Voor jou zijn complexe financiële analyses een uitdaging. Het verzamelen, analyseren en presenteren van financiële gegevens gaat jou makkelijk af. Doordat jij goed bent in het doorgronden van cijfers, kan de organisatie erop vertrouwen dat er altijd inzicht is in de actuele financiële positie. Je hebt ervaring met financiële analyses maken van bijvoorbeeld de ontwikkeling van de EBITDA. Je bent een adviseur met een kritische blik en anticipeert op ontwikkelingen op jouw vakgebied. Ook ben je in staat op te komen voor de financiële belangen van het Martini Ziekenhuis en houd tegelijkertijd rekening met het organisatiebelang. Het maken en beargumenteren van heldere keuzes met gevoel voor interne- en externe verhoudingen zijn hierbij een sleutel tot succes.

Natuurlijk zoeken wij iemand in het team die ons aanvult; iemand met een positieve open houding, die graag constructief samenwerkt. Als persoon ben je altijd op zoek naar hoe het beter kan en samen met je collega's zet je de schouders eronder om het gewenste resultaat te bereiken. Een rol voor een enthousiaste persoonlijkheid die met passie werkt aan (proces- en managementinformatie) verbeteringen die binnen de afdeling worden doorgevoerd, door het optimaal inzetten van het BI systeem.

Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op hbo+ of wo niveau op het gebied van Finance, Control, Accountancy, Bedrijfseconomie of vergelijkbare studie.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Al wat jaren werkervaring en ervaring met zorgfinanciering in een zorgorganisatie of bij een ziekenhuis is mooi meegenomen.
 • Ervaring met Power BI is een pre.

Je herkent je zelf in de volgende competenties: analytisch, planmatig en gestructureerd werken, proactief, communicatief vaardig en teamplayer.

Dit krijg je ervoor terug

Een complexe maar dynamische omgeving waarin je je financiële expertise volledig tot zijn recht kan laten komen. De zorgbranche is interessant in potentie, als financial kun je je geen uitdagender omgeving wensen!  

Wij bieden een omgeving waar je je vakinhoudelijke kwaliteiten en je persoonlijke vaardigheden tot uiting kunt brengen. Hierdoor kun jij bijdragen aan het continu verbeteren van de (financial) control functie en bijdragen aan de realisatie van zowel afdelings- als ziekenhuisprojecten.

En daarnaast:

 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
 • Salaris van minimaal € 3270,- en maximaal € 5212,- op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring (Cao-Ziekenhuizen). Het salaris wordt in december 2023 met 5% verhoogd en in juni 2024 volgt nog een Cao loonsverhoging.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren (op jaarbasis bij een fulltime dienstverband).
 • Een jaarcontract voor 32 – 36 uur per week, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
 • Sterk in je Werk: een breed aanbod van activiteiten, workshops en trainingen die bijdragen aan je vitaliteit.
 • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de vacature? Bel met Jikkemien Volmer, senior controller a.i., tel. (050) 524 6595.

Handig om te weten

Wij hebben alvast ruimte in onze agenda’s gemaakt om je te ontmoeten. Reserveer daarom donderdag 7 december in jouw agenda voor een eventueel gesprek.

Tijdens de looptijd van deze procedure zullen we geschikte kandidaten alvast uitnodigen voor een gesprek. Ben jij volledig overtuigd dat dit jouw functie is, maar voldoe je niet aan alle eisen? Neem dan contact met ons op om kennis te maken.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer