Directeur Klant & Markt

Het Martini Ziekenhuis zoekt een verbindende marketingstrateeg met pioniersgeest en slagkracht. Binnen onze stafdirectie hebben wij een vacature voor de functie van directeur Klant & Markt.

Als directeur Klant & Markt denk je mee over de ziekenhuisstrategie en bepaal je wat dit betekent voor de zorgmarketing en de communicatie; daarnaast  ben je verantwoordelijk voor de strategische zorgverkoop.  Daarmee draag je bij aan onze strategische doelen en aan de betekenis daarvan voor de patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis.  Jouw rol is daarmee van grote toegevoegde waarde voor de zorg.                                        

De functie
In onze visie op zorgmarketing staat het stimuleren van een klant- en marktgerichte houding van het hele ziekenhuis centraal. Daarnaast is het stevig positioneren van het merk Martini Ziekenhuis een belangrijk doel. Vanuit de globale kaders die er liggen, ga je aan de slag met doorontwikkeling en  implementatie van deze visie.

De functie betreft drie werkgebieden: Marketing, Sales en Communicatie. Daarbij ligt de nadruk op Marketing, ook omdat dit in het ziekenhuis een relatief nieuw werkgebied is. Voor het werkgebied Sales ben je,  in samenwerking met de salesmanager, verantwoordelijk voor de vertaling van de ziekenhuisstrategie naar de contractering met de zorgverzekeraars. Voor het werkgebied Communicatie lever je samen met het unithoofd Communicatie een belangrijke bijdrage aan verdere professionalisering van het communicatievakgebied.

Je maakt deel uit van de stafdirectie, waarin je samenwerkt met de directeuren HRM, Financiën en Facilitair Bedrijf en de manager Kwaliteit. Verder werk je nauw samen met de medische professionals en het management van de zorg. In deze samenwerking heb je een voortrekkersrol waar het gaat om actief werken aan een cultuur van klant- en marktoriëntatie. Daarbij maak je gebruik van de Groningse kenniscentra zoals de RUG en de Hanzehogeschool en bouw je de samenwerking daarmee verder uit. 

Het team
Je geeft leiding aan het team Klant & Markt, bestaande uit zeventien collega’s. Dit team is een samenvoeging van de huidige afdelingen Marketing & Communicatie en Sales, het expertisegebied marketing wordt als nieuwe functie toegevoegd.
Het nieuwe team gaat de organisatie optimaal ondersteunen op het gebied van klantgerichtheid, marktpositie, margebeleid op producten, profilering en communicatie.  Daarbij is het belangrijk dat het nieuwe team meer gezicht en positie binnen en buiten het ziekenhuis verwerft. Dit vraagt om een directeur met visie, stuurkracht en talent voor samenwerking,  zodat het team een nieuwe richting en inrichting kan realiseren en tot bloei kan komen.

Wat we vragen

 • Academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een relevante afgeronde WO, bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Marketing of Communicatiewetenschap (bij voorkeur aangevuld met NIMA B/C    en/of Merkmanagement.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Scherp (financieel) analytisch vermogen en affiniteit met marketing- en communicatiestrategieën.
 • Ervaring of aantoonbare affiniteit met de gezondheidszorg en de daarbij horende klantgroepen.
 • Commerciële drive, externe netwerker en interne verbinder en sparringpartner.
 • Stevigheid om op alle niveaus samen te werken en  te communiceren.
 • Strategische onderhandelingsvaardigheden met oog voor lange termijn en wederzijdse belangen
 • Leidinggevende kwaliteiten en stuurkracht op resultaten en ontwikkelingen.

Wat we bieden 

 • Dienstverband van 36 uur per week voor bepaalde tijd van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Salariëring conform de CAO Ziekenhuizen in FWG 75 (in overleg, onder meer afhankelijk van kennis en ervaring)
 • Vakantietoeslag van 8,33%,  eindejaarsuitkering van 8,33% en toegang tot Cao-regelingen voor verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen (PGGM) en Martini-regelingen voor o.a. collectieve zorgverzekering, pc-privé, fietsplan, bedrijfsfitness en fiscale regeling woon-werkverkeer.

Enthousiast?
Een meer uitgebreid profiel van deze vacature is op te vragen via recruitment@mzh.nl.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Peter Elzinga, Strategisch Adviseur, tel. (050) 524 7154.  

Gespreksplanning
De selectiegesprekken staan gepland op maandagochtend 2 september en woensdagochtend 4 september.

Solliciteren kan op de website van het martini ziekenhuis, www.werkenbijmartiniziekenhuis.nl tot en met 25/8/2019

Samen voor de beste zorg!
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl of solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.