Dialyseverpleegkundige in opleiding

Jouw rol in het team
Als dialyseverpleegkundige in opleiding kun je bij het Martini Niercentrum je hart ophalen. Je wordt namelijk opgeleid voor een dynamisch, afwisselend en bijzonder specialisme. Je begeleidt zowel chronische als acute patiënten met nierfalen. Je ondersteunt en voert hemodialyses (overdag, ’s avonds én 's nachts) en peritoneaal dialyses (buikvliesdialyse) uit. Is een patiënt niet stabiel genoeg om naar het Martini Niercentrum te komen, dan dialyseren we ook op de IC, de hartbewaking en in het Brandwondencentrum.

Bijzonder aan dit werk is de band die je opbouwt met patiënten, de gesprekken die je voert over kwaliteit van leven en hoe je ze stimuleert en betrekt bij de behandeling. Je geeft voorlichting over diverse dialysemogelijkheden en bespreekt en evalueert deze keuzes. Daarnaast besteed je veel aandacht aan leefstijl en stel je samen met de patiënt een zorgplan op. Je werkt op onze locaties in Groningen en Drachten.

De opleiding
In minimaal 12 maanden tijd word je bij ons en het Wenckebach Instituut opgeleid tot dialyseverpleegkundige. Je komt uiterlijk 1 februari 2024 bij ons in dienst, eerder kan dus ook, en je start in april 2024 met de opleiding. Het voordeel van eerder beginnen is, dat je je nieuwe collega’s alvast leert kennen en een mooie basis legt voor de opleiding. Tijdens de opleiding heb je twee vaste werkbegeleiders.

Zowel de praktijk- als theorielessen vallen binnen je contracturen.

Over het team
Bij het Martini Niercentrum werken we aan een betrouwbare uitstraling richting patiënten en personeel. Als team dragen we deze visie uit in ons dagelijks werk. We zijn nauw betrokken bij patiënten en hun directe naasten. Wij zijn een ambitieus team met regie op ons team en persoonlijke ontwikkeling. Elkaar aanspreken om te blijven leren is daarbij van groot belang, dat doen we vanuit een open en vriendelijke houding. Met elkaar gaan we voor het continu verbeteren van kwaliteit om de beste zorg te kunnen bieden.

Martini Niercentrum
Het Martini Niercentrum is onderdeel van het Martini Ziekenhuis, een topklinisch ziekenhuis, en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met patiënten met nierfunctie vervangende therapie. Het Niercentrum richt zich echter niet alleen op de therapie, maar wil vooral voorkomen dat patiënten in dialyse komen, of zo laat mogelijk kunnen starten met een nierfunctie vervangende therapie. Dit om de kwaliteit van leven die de patiënt voor ogen heeft zo lang mogelijk in stand te houden. Patiënten met beginnende chronische nierschade en hypertensie worden preventief behandeld en krijgen daarnaast begeleiding bij de verandering van leefstijl. Het Niercentrum heeft hiervoor 3 locaties, dichtbij de patiënt.

Nieuwsgierig naar het Martini Niercentrum in Groningen?
Op onze website vind je onder Martini Niercentrum video's over het Niercentrum, Peritoneaal dialyse en Hemodialyse.

Wij vragen van jou

 • Een afgeronde mbo-v of hbo-v opleiding en BIG registratie.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in de zorg, dat hoeft niet in een ziekenhuis te zijn.
 • Een inschrijving in het kwaliteitsregister.
 • Flexibele inzetbaarheid voor alle diensten, dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten, in zowel Drachten als Groningen.

Dit krijg je ervoor terug

 • De opleiding tot dialyse verpleegkundige.
 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
 • Het salaris is tijdens de opleiding afhankelijk van je huidige functie en werkervaring. Na diplomering is je salaris maximaal € 4.118,- (op basis van 36 uur, FWG 50, Cao-Ziekenhuizen). Het salaris wordt in december 2023 met 5% verhoogd en in juni 2024 volgt nog een Cao loonsverhoging.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren (op jaarbasis bij een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor de duur van de opleiding met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
 • Sterk in je Werk: een breed aanbod van activiteiten, workshops en trainingen die bijdragen aan je vitaliteit.
 • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?
Wil je meer weten over de vacature? Bel met Landa Arkema, hoofd Martini Niercentrum, tel. (050) 524 7851.

Overige informatie
Wij hebben alvast ruimte in onze agenda’s gemaakt om je te ontmoeten. Reserveer daarom 7 november alvast in jouw agenda voor een eventueel gesprek. Ben je verhinderd op 7 november, dan hebben we ook mogelijkheden voor een gesprek op 8 of 9 november.

Dagje meelopen?
Hartstikke leuk! Bel met Landa voor een afspraak.

Over ons

Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer