Dialyseverpleegkundige in opleiding

Jouw rol in het team
Als dialyse verpleegkundige in opleiding kun je bij het Martini Niercentrum je hart ophalen.  Je wordt namelijk opgeleid voor een dynamisch, afwisselend en bijzonder specialisme. Je begeleidt zowel chronische als acute patiënten met een nierinsufficiëntie. Je  ondersteunt en voert de behandelingen bij hemodialyse (overdag, ’s avonds en 's nachts) en peritoneaal dialyse uit. Wanneer een patiënt niet stabiel genoeg is om naar het Martini Niercentrum te komen, dialyseer je op de  IC, CCU of BWC. De dagelijkse dialyses vinden plaats in het Martini Niercentrum waar je zowel ondersteuning biedt, maar ook de dialyse uitvoert. Bijzonder aan dit werk is de band die je opbouwt met patiënten, de gesprekken die je voert over kwaliteit van leven en hen stimuleert en betrekt bij de behandeling. Je geeft voorlichting over diverse dialysemogelijkheden en bespreekt en evalueert deze keuzes. Ook besteed je veel aandacht aan leefstijl en stelt samen met de patiënt een zorgplan op. 

De opleiding die je volgt bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte en start in november  2021. Je werkt minimaal twee maanden voor op de afdeling, zo leer je collega’s kennen en ontwikkel je basisinzicht voor je aan de opleiding begint. Je leert alles over de techniek van dialyseren en de apparatuur waarmee je werkt. De opleiding volg je gemiddeld twee dagen per maand, aan het Wenckebach instituut en duurt in totaal 16 maanden. Praktijk en theorie lessen vallen binnen je contract-uren.

Over het team
Bij het Martini Niercentrum werken we aan een betrouwbare uitstraling naar de patiënten en personeel toe. Als team dragen we deze visie uit in ons dagelijks werk. We zijn nauw betrokken bij patiënten en hun directe naasten. Wij zijn een ambitieus team met regie op  ons team en persoonlijke ontwikkeling. Elkaar aanspreken om te blijven leren is daarbij van groot belang, dat doen we vanuit een open en vriendelijke houding. Mét elkaar gaan we voor het continu verbeteren van kwaliteit om de beste zorg te kunnen bieden.

Martini Niercentrum
Het Martini Niercentrum is onderdeel van het Martini Ziekenhuis, een topklinisch ziekenhuis, en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met patiënten met nierfunctie vervangende therapie. Het Niercentrum richt zich echter niet alleen op nierfunctie vervangende therapie maar wil vooral voorkomen dat patiënten in dialyse komen, of zo laat mogelijk starten met een nierfunctie vervangende therapie. Dit om de kwaliteit van leven die de patiënt voor ogen heeft zo lang mogelijk in stand te houden. Patiënten met beginnende chronische nierschade en hypertensie worden preventief behandeld, en krijgen daarnaast begeleiding bij de verandering van leefstijl. Het Niercentrum heeft hiervoor 3 locaties, dichtbij de patiënt.

Nieuwsgierig naar het Martini Niercentrum in Groningen? Neem alvast een kijkje!

Martini Niercentrum Groningen

Martini Niercentrum Groningen, Peritoneaal dialyse 

Martini Niercentrum Groningen, Hemodialyse 

Wij vragen van jou

  • Een mbo-v of hbo-v diploma en een geldige arkeBIG-registratie.
  • Een inschrijving in het kwaliteitsregister.
  • Een flexibele inzetbaarheid voor alle diensten. Dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten, je werkt zowel in Drachten als in Groningen.

Wij zoeken een creatieve, enthousiaste collega die gaat voor samenwerking. Jij bent gemotiveerd en leergierig en gaat voor kwaliteit. Daar werken wij hard aan met elkaar. Het is hard werken en er kunnen zich acute situaties voordoen, jij houdt dan je hoofd koel en handelt.

Dit krijg je ervoor terug

  • De opleiding tot dialyse verpleegkundige.
  • Tijdens de opleiding wordt je beloond volgens het beloningsbeleid leerlingen. Na afronding van je opleiding word je ingeschaald op basis van FWG 50, cao Ziekenhuizen. Maximaal € 3.774,- op basis van 36 uur.
  • Een contract gedurende de opleiding met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

Vragen?
We komen graag met je in contact.
Landa Arkema, Hoofd Martini Niercentrum, tel. (050) 524 7851.

Overige informatie
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang. 

Reageren kan tot en met 14/04/2021.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.