Dialyse verpleegkundige

Ben jij dialyse verpleegkundige en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Volg je nieuwe ontwikkelingen op de voet en neem je hierin initiatief en ben je gedreven? Wordt onze nieuwe collega!

Wat ga je doen

Als gediplomeerd dialyse verpleegkundige ben je onderdeel van ons ambitieuze team binnen het Martini Niercentrum in Groningen. Je werkt in een dynamisch, afwisselend en bijzonder specialisme. Jouw kennis en interesse in het vak draagt bij aan het verbeteren van de zorg binnen ons ziekenhuis. Je begeleidt zowel chronische als acute patiënten met een nierinsufficiëntie en ondersteunt bij hemodialyse (overdag en ’s nachts) én peritoneaal dialyse. De poliklinische zorg voor hypertensie en nefrologische patiënten kan in de toekomst ook onderdeel van je functie worden. Daarnaast vervul je een belangrijke rol in het begeleiden van patiënten en hun naasten vanaf de pre-dialysefase. Denk aan het geven van voorlichting over diverse dialysemogelijkheden en het adviseren over de te maken keuzes. Mede door jouw kennis kunnen dialysepatiënten hun behandeling zo comfortabel en passend mogelijk invullen. Dialyse heeft impact op het leven van patiënten en jij hebt als dialyseverpleegkundige impact op iedere patiënt.

Naast dialysemogelijkheden, heb je veel aandacht voor leefstijl en stel je in samenspraak met de patiënten een zorgplan op. We werken in een multidisciplinair team waarin jij verantwoordelijk bent voor het coördineren van de patiëntenzorg en het leveren van een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze afdeling.

Over jouw nieuwe team

Bij het Martini Niercentrum werken we aan een betrouwbare uitstraling naar de patiënten en onze collega’s toe. Als team dragen we deze visie uit in ons dagelijks werk. We zijn direct betrokken bij patiënten en hun directe naasten. Wij zijn een ambitieus team met regie op  ons team en persoonlijke ontwikkeling. Elkaar aanspreken om te blijven leren vinden we belangrijk en doen we vanuit een open en vriendelijke houding. Mét elkaar gaan we voor het continu verbeteren van kwaliteit om de beste zorg te kunnen bieden.

"De zorg voor onze patiënten is onze hoogste prioriteit, daarom werken wij hard aan onze dienstverlening en klanttevredenheid"

Wat neem je mee

 • Een mbo-v of mbo-v diploma met een geldige BIG-registratie.
 • Je bent in het bezit van het diploma dialyse verpleegkundige.
 • Je bent flexibel en bereid om alle diensten te werken op twee locaties (Groningen en Drachten).

Jij bent een creatieve en enthousiaste collega die samenwerken en het leveren van kwaliteit in het werk belangrijk vindt. Je vindt het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen in je vak waardoor je deze kwaliteit kunt blijven leveren. Het is hard werken en er kunnen zich acute situaties voordoen. In alle voorkomende situaties houd jij je hoofd koel.

Dit krijg je ervoor terug

 • Als #teammartini bieden we een informele, hartelijke werksfeer met veel aandacht voor leiderschap en talentontwikkeling.
 • Salaris van maximaal € 4118,- (op basis van 36 uur, FWG Schaal 50, Cao-Ziekenhuizen). Het salaris wordt in december 2023 met 5% verhoogd en in juni 2024 volgt nog een Cao loonsverhoging.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van beide 8,33%.
 • 144 vakantie-uren én 57 PLB-uren (op jaarbasis bij een fulltime dienstverband).
 • Een jaarcontract voor 24 – 32 uur per week, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om vakantie-uren bij te kopen, met belastingvoordeel sporten, een fiets kopen en korting in het bedrijfsrestaurant.
 • Sterk in je Werk: een breed aanbod van activiteiten, workshops en trainingen die bijdragen aan je vitaliteit.
 • We zijn goed bereikbaar met het OV, de fiets en de auto. Voor je fiets hebben we overdekte fietsenstallingen met oplaadpunten. Kom je met de auto? Die parkeer je, tegen een kleine vergoeding, naast het ziekenhuis.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de vacature? Bel dan met Landa Arkema, unithoofd Martini Niercentrum, tel nr. (050) 524 7851.

Handig om te weten

Tijdens de looptijd van deze vacature nodigen we geschikte kandidaten al voor sluiting uit voor een gesprek. Daardoor kan het zijn dat de vacature eerder sluit. Solliciteer daarom snel!

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer