Diabetesverpleegkundige

Jouw rol in het team
Je bent verantwoordelijk voor begeleiding, coördinatie en uitvoering van zorg voor volwassen patiënten met diabetes mellitus. Je verleent zowel klinisch als poliklinisch gespecialiseerde en complexe verpleegkundige zorg. Je houdt zelfstandig spreekuur en overlegt wekelijks met andere disciplines, zoals de endocrinologen en de diëtisten. Daarnaast draag je bij aan de zorg door deskundigheidsbevordering, binnen en buiten de organisatie. Je draagt bij aan het ontwikkelen en bijhouden van protocollen en richtlijnen, je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Diabeteszorg binnen het ziekenhuis en participeert daartoe in diverse projecten en initiatieven op het vlak van kwaliteitsverbetering en innovatie.

Over het team
Het Diabetesteam, onderdeel van de polikliniek Interne Geneeskunde, is een dynamisch team bestaande uit vier endocrinologen, acht diabetesverpleegkundigen, twee diëtisten en twee secretaresses. Het team werkt (multidisciplinair) samen met de verschillende specialismen in de interne keten en heeft tevens een nauwe samenwerking met huisartsen en praktijkondersteuners in de regio.

Ter versterking van ons team zoeken wij per direct een enthousiaste, flexibele en initiatiefrijke collega Diabetesverpleegkundige.

Wij vragen van jou

 • Hbo verpleegkunde, aangevuld met een afgeronde opleiding diabeteszorg SSSV (met aanvullende module voorschrijfbevoegdheid) of post hbo opleiding Diabetesverpleegkundige inclusief voorschrijfbevoegdheid;  
 • BIG geregistreerd als verpleegkundige met voorschrijfbevoegdheid;
 • bij voorkeur een ruime ervaring met complexe (technische) diabeteszorg waaronder ook isulinepomptherapie en ervaring met glucose sensoren, in zowel klinische als poliklinische setting;
 • affiniteit met de technische ontwikkeling van insuline pompen en glucose sensoren;
 • ingeschreven bij V&VN en beschikkend over actuele kennis en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen binnen de diabeteszorg;
 • Je bent proactief, resultaatgericht en gericht op innovatie.

Verder is het voor jou geen probleem om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en sta je stevig in je schoenen. Je bent communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling, sociaal vaardig en je vindt het een uitdaging om mee te denken met verbeteringen. Kwaliteit staat bij jou voorop. Je doelen weet je te bereiken met lef en humor.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland.
 • Een werkplek in een organisatie die volop in beweging is, in een enthousiast team met korte lijnen.
 • Salaris van maximaal € 4.391,- (36 uur, FWG 55, Cao Ziekenhuizen) en 8,33% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling.
 • Kom je met de auto? Er is een parkeergarage naast het ziekenhuis.
 • Een contract van 24 uur voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
 • Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant.

Vragen

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ina van der Leest, diabetes verpleegkundige tel (050) 524 7627 of Stefanie van Breukelen, unithoofd Polikliniek Interne Geneeskunde, Reumatologie en Diabeteszorg, tel. (050)  524 7732.

Tijdens de looptijd van deze procedure zullen we geschikte kandidaten alvast uitnodigen voor een gesprek. 

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

#teammartini