Diabetes verpleegkundige in opleiding

Jouw rol in het team
Je coördineert de verpleegkundige zorg rondom de patiënt met Diabetes Mellitus. Dit doe je in afstemming met andere disciplines, zoals de endocrinologen en de diëtisten. Je begeleidt de volwassen diabetes patiënt en ondersteunt bij de acceptatie van deze ziekte en het inpassen van diabetes in het dagelijks leven. Je hebt een actieve rol in de behandeling van patiënten met diabetes, zowel klinisch als poliklinisch. Hierbij geef je ook advies over hulpmiddelen en schrijf je medicatie voor. Binnen en buiten het ziekenhuis draag je bij aan deskundigheidsbevordering en het ontwikkelen en bijhouden van protocollen en richtlijnen. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de diabeteszorg binnen het Martini Ziekenhuis.

De opleiding
De opleiding tot diabetes verpleegkundige duurt een jaar en start in november 2023 aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. De rode draad van de opleiding is ondersteunen bij het inpassen van de chronische ziekte in het dagelijks leven. Vanaf datum indiensttreding én gedurende de opleiding ben je voor een nader overeen te komen aantal uren per week werkzaam als diabetes verpleegkundige in opleiding.

Over het team
Het Diabetes team is onderdeel van de polikliniek Interne Geneeskunde. Het is een dynamisch en hecht team dat bestaat uit drie endocrinologen, acht diabetes verpleegkundigen en twee secretaresses. Er is sprake van een intensieve samenwerking met de verschillende specialismen binnen het Martini Ziekenhuis en met huisartsen en praktijkondersteuners in de regio. Ons gezamenlijk doel is: zorgen voor de beste zorg.

We zijn ook te vinden op Instagram. Kom daar alvast kennismaken.

Wij vragen van jou

  • Je bent een hbo verpleegkundige met BIG registratie.
  • Je hebt twee jaar recente werkervaring in een algemeen ziekenhuis.

Verder is het voor jou geen probleem om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en sta je stevig in je schoenen. Je bent communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling en je vindt het een uitdaging om mee te denken met verbeteringen. Kwaliteit staat bij jou voorop. Je doelen weet je te bereiken met lef en humor en daarnaast ben je proactief en resultaatgericht.

Dit krijg je ervoor terug

  • De opleiding tot diabetes verpleegkundige.
  • Je wordt ingeschaald conform het leerlingenbeleid Martini Ziekenhuis. Na de opleiding wordt je ingeschaald in FWG 55 met een maximum salaris van € 4.391,-
  • Een contract voor de duur van één jaar gedurende de opleiding, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

Nieuwsgierig?
Wil je meer weten over de vacature? Bel met Ina van der Leest, diabetes verpleegkundige, tel. nr. 050-5247627 of Stefanie van Breukelen, Unithoofd polikliniek Interne Geneeskunde, Reumatologie en Diabeteszorg, tel. nr. 050-5247732.

Over ons
Wij zijn een groot topklinisch opleidingsziekenhuis. Daar zijn we trots op! Wij kennen de behoefte van de patiënt en beslissen samen over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van leven. Ons ziekenhuis heeft een bovenregionale positie voor topklinische zorg en biedt voor de regio alle medisch-specialistische zorg die nodig is. Samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus.

Solliciteer