Unithoofd Pathologie (32-36 uur)

Afdeling

De organisatorische eenheid Pathologie verzorgt pathologie onderzoeken voor medisch specialisten van het Martini Ziekenhuis Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, de Ommelander Ziekenhuis Groep (locaties Delfzijl en Winschoten) en Treant Zorggroep locatie Refaja, daarnaast voor huisartsen in de regio. De staf pathologen bestaat uit 10 pathologen en de totale afdeling telt zo’n 50 medewerkers waaronder analisten, een ondersteunend secretariaat, een  kwaliteitsfunctionaris en een ICT applicatiebeheerder.

De pathologen onderzoeken of afwijkingen in weefsels (histologie) of cellen (cytologie) van patiënten voorkomen. Ze maken daarbij gebruik van verschillende microscopische en moleculaire technieken. Het doel van het onderzoek is om de aard van de afwijking vast te stellen en een uitspraak te doen over de ernst van het ziekteproces. De afdeling is sinds november 2015 gehuisvest in een nieuw modern laboratorium.

 

Functie

Het unithoofd geeft operationeel leiding aan de afdeling bestaande uit histologie, cytologie en het secretariaat. Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan de medewerkers van de afdeling, met als doel het realiseren van een optimale inzet en ontwikkeling van de medewerkers. Je bent o.a. verantwoordelijk voor de personeelsvoorziening m.b.t. in-, door- en uitstroom, P&O-gesprekscyclus, arbobeleid, opleidingsplannen, teamontwikkeling, inkoop, economische zaken, communicatie, uitvoering van het kwaliteitsbeleid. Je streeft continue naar een juiste balans tussen de inhoudelijke sturing op kwaliteit van het werk en inspirerend leiderschap. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplanning voor de afdeling, waarin de visie, inrichting, vormgeving en innovaties van de werkprocessen en apparatuur zijn opgenomen en zorg je voor de juiste toepassing van (financiële) middelen.

 

We vragen

-       HBO werk- en denkniveau

-       Managementopleiding

-       Ruime werkervaring binnen de gezondheidszorg, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren werkervaring als leidinggevende

-       Affiniteit met laboratoriumwerkzaamheden en kwaliteitszorg

 

De belangrijkste competenties zijn:

  •            Analytisch vermogen
  •            Sociale vaardigheden
  •            Doorzettingsvermogen
  •            Integriteit
  •            Initiatiefrijk en innovatief
  •            Verantwoordelijkheid
  •            Resultaatgerichtheid
  •            Representatief
  •            Samenwerkingsgerichtheid

 

We bieden

Bepaalde tijd voor een jaar, 32-36 uur per week . Bij gebleken geschiktheid behoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

 

De functie is ingedeeld in FWG 55 (maximaal € 3.774,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

 

Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Ook biedt de CAO Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM).

 

We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, bedrijfsfitness, het fietsplan en een fiscale regeling woon-werkverkeer.

 

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Zo kun je gratis de auto parkeren op een dichtbij gelegen parkeerterrein.

 

Website Martini Ziekenhuis

De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen


Inlichtingen

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met mevr. Dr. J. Sietsma afdelingshoofd Pathologie, tel. 050-5245753.

 

Kijk op www.martiniziekenhuis.nl voor meer informatie over ons ziekenhuis.

 

Belangstelling?

Je kunt solliciteren op de vacature via het vacatureoverzicht op de website van het Martini Ziekenhuis.

 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt.

 

Het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis Groningen is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen waar ongeveer 3000 mensen werken, die met grote betrokkenheid en inzet kleur geven aan zorg, ieder vanuit zijn eigen vakgebied en professionaliteit. Om medewerkers te behouden en talent aan te trekken, willen wij ons onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap.

 

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van de Santeon-groep. Op 10 februari 2016 heeft het Martini Ziekenhuis voor de achtste maal de titel Topwerkgever ontvangen. De titel is met name toegekend vanwege uitstekende arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en vele mogelijkheden voor opleiding en training. Wij zijn trots op deze erkenning!

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.