Unithoofd Laboratorium en Toxicologie

 

Manager Laboratorium & Toxicologie

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek waar de unit Laboratorium & Toxicologie deel van uitmaakt,  voorziet in de farmaceutische dienstverlening aan het Martini Ziekenhuis en heeft daarnaast een regionale functie. De ziekenhuisapotheek is patiëntgericht, breed georiënteerd en heeft meerdere certificeringen (ISO, GMP, ZAS, Qmentum). De apotheek bestaat uit poliklinische, satelietapotheken een goed uitgerust laboratorium en een moderne bereidingsfaciliteit.

Hierin worden zowel steriele als niet-steriele voorraadbereidingen, individuele bereidingen en aseptische handelingen uitgevoerd. We leveren landelijk apotheekbereidingen aan andere ziekenhuisapotheken. De analyses in het laboratorium omvatten zowel TDM, toxicologie en farmaceutische analyses. De unit Laboratorium & Toxicologie bestaat uit een team van gedreven analisten (ongeveer 10 fte).

De functie

Belangrijke speerpunten voor de komende jaren zijn innovatie in brede zin en de ontwikkeling van nieuwe analyses. Belangrijk is ook de branding van het laboratorium en de acquisitie van externe klanten.

  • Je bent, in duaal leiderschap met de ziekenhuisapothekers, verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeels-, kwaliteits- en inhoudelijk beleid binnen de unit Laboratorium & Toxicologie;
  • Je bent samen met de ziekenhuisapothekers verantwoordelijk voor procesoptimalisatie binnen de unit.
  • Je stelt binnen kaders, samen met de ziekenhuisapothekers een jaarplan op voor de unit, inclusief de financiële consequenties en bent verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan;
  • Je ontwikkelt en stimuleert onderlinge samenwerking en zorgt voor een optimaal werk- en opleidingsklimaat.

Wij vragen

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, richting analytische chemie of farmacie en je hebt aantoonbare managementervaring. Een combinatie van managementvaardigheden en kennis van analysetechnieken draagt in belangrijke mate bij aan je rol als leidinggevende en spin in het web. Daarnaast ben je vernieuwend en is kwaliteitsbewustzijn je tweede natuur. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en een bedrijfsmatige instelling. Je voert je taken zelfstandig en in teamverband uit. Je bent ondernemend, resultaatgericht en ziet je werk als uitdagend. Je werkt klant- en servicegericht, bent flexibel en je neemt zelf initiatief. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving.

Een assessment zal deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij bieden

Het jaarsalaris bedraagt maximaal € 54.835,- op basis van 36 uur per week (inclusief 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitering), conform cao-Ziekenhuizen. Je ontvangt een dienstverband van in eerste instantie één jaar voor 32 tot 36 uur per week, dat bij goed functioneren wordt opgevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Wij bieden een gunstige pensioenregeling. Daarnaast hebben wij aandacht voor ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met drs. Tim Visser, ziekenhuisapotheker, hoofd Farmacie, tel. (050) 524 5771, dr. Jolanda Tijmes, waarnemend unithoofd, tel. (050) 524 7245 of dr. Marjan Bouma, ziekenhuisapotheker, tel. (050) 524 6274.

Belangstelling?

Je kunt solliciteren op de vacature tot maandag 14 april 2019. De gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede en derde week van april.

Innovatie en opleiden

Als partner binnen Santeon staat de ziekenhuisfarmacie van het Martini Ziekenhuis voor kwaliteit en innovatie in de farmacie. Op een aantal terreinen is sprake van best practices in de ziekenhuisfarmacie. Er wordt samengewerkt met de RUG inzake onderzoek en productontwikkeling.

Samen voor de beste zorg!

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis waar professionals elke dag samen werken aan de beste zorg. Zij doen dat in een collegiale werkomgeving waar volop ruimte is voor initiatief en ontwikkeling. Met de Santeon ziekenhuizen werken we aan aantoonbare vernieuwing van de zorg. Zodat we ook in de toekomst het beste voor de patiënt kunnen bieden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.