Bedrijfskundig Manager Ziekenhuisapotheek

Jouw rol in het team
De rol van bedrijfskundig manager is een nieuwe functie. Samen met de twee medische coördinatoren vorm jij het Management Team apotheek. Gezamenlijk zijn jullie eindverantwoordelijk voor het strategisch, tactisch en operationeel beleid van de ziekenhuisapotheek. Als Bedrijfskundig manager ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige aspecten van de dienstverlening van de ziekenhuisapotheek en het aanspreekpunt voor de apotheek op het gebied van niet-farmaceutische zaken. Daarnaast draag jij (mede)verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van beleidsplannen, de begroting/exploitatie, het strategisch meerjarenbeleid en de jaarlijkse planning- en budgetdocumenten én zorg je (na verantwoording aan de capaciteitsmanager) voor een succesvolle uitvoering daarvan binnen de ziekenhuisapotheek. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van de logistieke en financiële stromen binnen de ziekenhuisapotheek in afstemming met de afdelingen bedrijfseconomische zaken en de afdeling financiële zaken. Vanuit je functie stuur je hiërarchisch de unithoofden van de verschillende bedrijfsonderdelen aan en coach je hen. Daarnaast ben je de direct leidinggevende van de medewerkers van het Bedrijfsbureau Farmacie, het Kwaliteitsbureau Farmacie en de Applicatiebeheerders Farmacie.

Over het team
Het Martini Ziekenhuis is een open, betrokken en vooruitstrevend ziekenhuis. Met onze ambities spelen we steeds in op wat verandert in de omgeving. We kennen de behoefte van de patiënt: samen beslissen we over wat gewenst en haalbaar is als het gaat om kwaliteit van zorg en leven. De patiënt voelt zich hierdoor gehoord en gezien. Dat vinden we waardevol. Als topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor een ambitieuze werkomgeving, waar professionals zich kunnen ontwikkelen en met de nieuwste inzichten kunnen bijdragen aan de beste zorg. Dat doen we als #teammartini. Bouwen aan de toekomst van het ziekenhuis doe je samen: als medisch specialisten en ziekenhuisorganisatie en met verwijzers, collega-ziekenhuizen, andere zorgpartners en verzekeraars. Deze samenwerking is belangrijk om een sterke positie in de regio te behouden.

De ziekenhuisapotheek voorziet in de farmaceutische dienstverlening aan het Martini Ziekenhuis en heeft daarnaast een regionale functie. Apotheekbereidingen worden landelijk geleverd aan andere ziekenhuisapotheken. Als partner binnen Santeon staat de ziekenhuisfarmacie van het Martini Ziekenhuis voor kwaliteit en innovatie in de farmacie. De organisatie van de ziekenhuisapotheek bestaat uit meerdere organisatieonderdelen, elk met een eigen onderscheidende samenhangende zorgfunctie, missie en visie ten opzichte van andere onderdelen. De ziekenhuisapotheek heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, onder meer vanwege  uitbreiding van de farmaceutische dienstverlening binnen het Martini Ziekenhuis en het produceren en doorleveren van eigen geneesmiddelbereidingen. Op dit moment is de personeelsomvang van de ziekenhuisapotheek ongeveer 132 fte.

De ziekenhuisapotheek is onderdeel van het cluster Medisch Ondersteunende Afdelingen (MOA). Hiërarchisch valt de functie van bedrijfskundig manager onder de Capaciteitsmanager MOA.

Wij vragen van jou

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau, financieel-bedrijfskundige achtergrond.
  • Ervaring met bedrijfsvoering, goed financieel/cijfermatig inzicht en een sterk analytisch vermogen.
  • Ondernemer, strategisch denker, coachend leider en netwerker.
  • Resultaatgericht, pragmatisch, daadkrachtig en planmatig.
  • Bekendheid met het zorglandschap in het algemeen en farmaceutische zorgprocessen en kwaliteitsnormen (GMP, GDP, ISO 15189) in het bijzonder is een pré.    
  • Affiniteit met ICT.

Je bent een ervaren manager met een scherp oog voor ontwikkelingen in de zorg markt en de vertaling hiervan naar eventuele risico’s en mogelijkheden voor onze apotheek. Je bent budget verantwoordelijk en in staat om qua bedrijfsvoering het succes van de ziekenhuisapotheek verder uit te bouwen. Je managementvaardigheden kenmerken zich door een sterk bedrijfsmatig inzicht en resultaatgerichtheid. Je hebt je als leidinggevende bewezen op het gebied van motiveren, enthousiasmeren en het coachen van medewerkers naar een duidelijk resultaat. Je bent in staat strategische vraagstukken te verbinden met operationele oplossingen.

Dit krijg je ervoor terug

  • Een uitdagende baan op een invloedrijke plek in de organisatie.
  • Maximaal € 5.504,- op basis van 36 uur (FWG 65, CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar met zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, voor 32-36 uur per week.
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Annemarie van der Aart, ziekenhuisapotheker, medisch coördinator,
René van Hulst, ziekenhuisapotheker, medisch coördinator.

Beiden zijn te bereiken via het secretariaat van de ziekenhuisapotheek 050 524 5771.

Reageren kan tot en met 2 mei 2021.

Deze vacature wordt tegelijkertijd zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
De gesprekken zullen 12 mei en 19 mei 2021 plaatsvinden.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.