Clustermanager

Clustermanager

 Het Martini Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren gebouwd aan een procesgerichte organisatie. Met als doel; duidelijkheid en betrouwbare afspraken voor de patiënt en een evenwichtige werkverdeling voor medewerkers. Daarbij kijken we voortdurend hoe we de capaciteit kunnen afstemmen op de veranderende zorgvraag. We zijn trots op de stappen die we hebben gemaakt. Tegelijk is het nodig dat we strategische keuzes maken en de clusteroverstijgende samenwerking verder verbeteren. Daarom is de teamsamenstelling gewijzigd en zijn clustercoördinatoren toegevoegd aan het team. Dat biedt ruimte voor meer focus op de strategische rol van de clustermanager en verrijkt het team met andere invalshoeken en kennis. Samen met jou als clustermanager gaan we bouwen aan een nieuw resultaatgericht managementteam: verbindend en met lef!

De functie
Het Martini Ziekenhuis biedt daarmee een prachtige kans voor een manager die zich op strategisch niveau wil ontwikkelen. Samen met het team (vier clustermanagers, twee zorgprocesmanagers en een aantal clustercoördinatoren) bouw je samen aan de toekomst van de zorg. Je doet dit door te sturen op een optimale afstemming van de zorgvraag op de zorgproducten en zorgdienstverlening. Daarbij kun je clusteroverstijgend denken en handelen en durf je keuzes te maken die bijdragen aan kwalitatief goede en betaalbare zorg, dichtbij huis.

Je legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur op basis van resultaat- en ontwikkelafspraken. Op basis van interne en externe ontwikkelingen signaleer je kansen en risico’s en presenteer je strategische beleidsvoorstellen. Dit doe je in afstemmen met de collega managers en de clustercoördinatoren. Samen ga je voor de beste zorg.

Op basis van het vastgestelde clusterbeleid motiveer je het team unithoofden bij de realisatie van het clusterbeleid. Daarbij stuur je op verbinding en samenwerking.

Je onderhoudt contacten met medisch professionals en stemt je werkzaamheden af met alle organisatieonderdelen, zoals Klant en Markt, HRM, Finance en Kwaliteit. Dit om te werken aan een gedragen belang van integraal capaciteitsmanagement.

Het cluster

We zoeken voor zowel het cluster Specialistische Capaciteiten als het cluster Medisch Ondersteunende Afdelingen een nieuwe clustermanager. Ambitie voor de functie vinden we belangrijker dan de kennis en ervaring in de betreffende specialismes. Daarom vragen we je primair te solliciteren op de functie van clustermanager. Daarbij mag vanzelfsprekend jouw voorkeur naar voren komen. In de selectiecommissie besluiten we samen welke kandidaat het beste bij welk cluster past.  

Wat wij vragen

 • Een afgeronde WO opleiding, aangevuld met een managementopleiding.
 • Ruime management ervaring in een professionele (zorg) organisatie en bedrijfskundig inzicht.
 • Stuurkracht: je toont leiderschap en draagt visie actief en positief uit in de organisatie.
 • Sociale kracht: je bent sterk in het opbouwen van strategische netwerkcontacten en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je neemt een passende rol en weet verschillende situaties, posities en belangen in de organisatie juist in te schatten.

 Wat wij bieden

 • Een uitdagende baan op een invloedrijke plek in de organisatie.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar, met zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, voor 36 uur per week.
 • Salaris van maximaal € 7669,- op basis van 36 uur per maand (FWG 75, CAO Ziekenhuizen).
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Nog  meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Een breed aanbod van activiteiten om sterk in je werk te (blijven) staan. 

Enthousiast?
Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met  dr. A.T.M.G. (Ton) Tiebosch, lid Raad van Bestuur, tel. (050) 524 5013.
Solliciteren kan tot en met 11 augustus.

Ook interne kandidaten worden uitgenodigd te solliciteren.

Gespreksplanning

De eerste selectiegesprekken staan gepland op maandag 26 augustus vanaf 16:00 uur - 20:00 uur, woensdag 28 augustus van 09:00 uur - 13:00 uur en vrijdag 30 augustus van 15:00 uur - 17:00 uur. De vervolggesprekken vinden plaats op woensdag 4 en donderdag 5 september van 09:00 uur - 17:30 uur.

Een assessment is onderdeel van de procedure, deze is gepland op donderdag 12 en vrijdag 13 september. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl of solliciteer direct!