Bu­si­ness In­tel­li­gen­ce Con­sul­tant

Jouw rol in het team
Bouw mee aan de digitale strategie van het Martini Ziekenhuis en het ontwikkelen van het Martini dataplatform! Intelligent datagebruik met betrouwbare en innovatieve informatieproducten zijn essentieel voor dagelijkse patiëntenzorg en het realiseren van onze toekomstige ambities. Denk bijvoorbeeld aan beslisondersteuning voor zorgprofessionals en patiënten, ziekenhuis-brede stuurinformatie, wetenschappelijk onderzoek, selfservice BI, dynamische dashboards voor domeinen als Financiën, Kwaliteit en P&O. Als Business Intelligence Consultant help jij klanten hun informatiebehoefte te specificeren, dit te vertalen naar een betekenisvol informatieproduct en hiervoor bijbehorende brondata te modelleren volgens heldere definities. Je ontwikkelt, test en valideert semantische modellen, rapportages en dashboards. Daarnaast train je informatiegebruikers in de mogelijkheden van ons informatieplatform. Vanuit jouw inhoudelijke kennis van verschillende informatiebronnen adviseer je in het gebruik van deze data: wat mag je er wel uit concluderen en wat niet. Hiermee faciliteer je het data-gedreven onderbouwen van operationele en tactische beslissingen binnen het Martini Ziekenhuis.

Als Business Intelligence Consultant werk jij samen met gedreven collega’s aan Business Intelligence en Analytics trajecten. De functie vraagt veel afstemming met managers, zorgprofessionals, adviseurs, business analisten en directe collega’s binnen Business Intelligence. Heldere en klantgerichte communicatie om tot de juiste informatie te komen behoort tot de kern van jouw dagelijkse werkzaamheden. Dit naast de technische ontwikkeling van producten. Jij haalt energie uit het vertalen van diverse data naar inzichten, dashboards en rapportages.

Over het team
Wij zijn het centrale loket voor informatievragen binnen het ziekenhuis en het knooppunt waar informatie uit het hele ziekenhuis bij elkaar komt. Ons team bestaat uit vijf eerlijke en betrokken collega’s. In verband met teamuitbreiding zoeken wij momenteel een Business Intelligence Consultant. Als team BI consultants werken we volgens scrum/agile methodiek nauw samen met onze Product Owner, voor de prioritering en aanscherping van informatievragen.

Wij zijn onderdeel van de Stafdienst Financiën en Zorgadministratie, maar bedienen alle informatie domeinen in het ziekenhuis. De sleutel tot ons succes is teamwork, het nauw samenwerken met de business en het goed kunnen adviseren in het maken van juiste data-gedreven beslissingen.

De komende jaren realiseren we de transitie naar een nieuw informatieplatform. Als Business Intelligence Consultant ben je actief onderdeel van deze ontwikkeling.

Wij vragen van jou

 • Diploma op minimaal HBO werk- en denkniveau, met bewezen kennis van data structuren en data processen.
 • Communicatieve skills! Voor ons essentieel voor het leveren van betrouwbare informatieproducten en het vastleggen van afspraken hierover.
 • Ervaring met Azure cloud en Azure DevOps.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in ETL ontwikkeling en beheer (SQL / Microsoft SSIS).
 • Ervaring met het ontwikkelen van informatieproducten in PowerBI in een zorgorganisatie is een pré.
 • Ervaring in scrum/agile werken is een pré. In samenwerking met het team zet jij door de product owner geprioriteerde verzoeken om naar kwalitatieve en beheersbare informatie producten.

Jij voelt je thuis in een hectische, complexe omgeving. Je bent een ondernemende, creatief ingestelde BI consultant. Iemand die in kansen en mogelijkheden denkt! Jij bent een teamspeler met technische affiniteit, die het probleem van de klant écht wil doorgronden om tot de juiste informatie oplossing te komen.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland.
 • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling.
 • Mogelijkheid om afwisselend thuis en in het Martini Ziekenhuis te werken.
 • Kom je met de auto? Een makkelijk bereikbare werkplek én een parkeergarage naast het ziekenhuis.
 • Salaris van maximaal € 4.391,- (36 uur, FWG 55, cao Ziekenhuizen) en vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van elk 8,33%.
 • Een jaarcontract met intentie tot vaste aanstelling bij goed functioneren na een jaar.
 • Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant.

Vragen?
Heb je vragen over de vacature? We komen graag met je in contact.
Heleen Hoogeveen - de Lange, unithoofd Management Informatie, tel. (050) 524 6851.

Overige informatie
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 24 mei 2022.
Reageren kan tot en met maandag 16 mei 2022.

Deze vacature wordt tegelijkertijd zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.