Brandwondenarts in opleiding

Een leuke enerverende en afwisselende baan, waarbij je te maken krijgt met Intensive /klinische en poliklinische zorg. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de 1e opvang van brandwonden slachtoffers die worden aangeboden uit de regio. Je werkt intensief samen met andere disciplines in een multidisciplinair team.

Jouw rol in het team
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse medische zorg van alle patiënten met brandwonden op het brandwondencentrum. Omdat brandwondenzorg een multidisciplinaire behandeling vereist, ben je het aanspreekpunt en coördinator voor andere specialisten. Ook ben je het aanspreekpunt voor de overig betrokken zorgverleners, zoals de verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, verpleegkundig specialisten, etc.

Tot de werkzaamheden behoren:

De Intensive Care:
De vakgroep IC is verantwoordelijk voor de IC-patiënten.

De brandwondenartsen en intensivisten werken intensief samen. Je bent aanspreekpunt voor de IC-verpleegkundige, de patiënt en familie. Tevens ben je aanspreekpunt voor andere specialisten die betrokken zijn bij de IC-patiënt.

Medium en low Care:
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse (medische) zorg. Je bezoekt dagelijks de patiënt en maakt medisch beleid.

Polikliniek:
Je bent verantwoordelijk voor de medische zorg op de polikliniek.

Chirurgische behandeling van kleine en middelgrote brandwonden:
Je verricht zelfstandig chirurgische ingrepen bij brandwondenpatiënten en assisteert de brandwondenchirurg of plastisch chirurg bij grote ingrepen.

Acute opvang van brandwondenpatiënten:
Je leidt en coördineert de acute opvang van de brandwondenpatiënten. Bij inhalatietrauma en/of patiënten met een TVLO>20% word je ondersteund door de intensivist. Gezamenlijk bepalen zij het medische beleid.

Over het team
In het Martini Ziekenhuis is één van de drie Nederlandse brandwondencentra gevestigd: het Brandwondencentrum Groningen voor Noord- en Oost-Nederland. Patiënten van alle leeftijden worden hier behandeld. Een kwart van de opnames betreft kinderen. Het grootste deel van de patiënten heeft brandwonden, maar ook patiënten met necrotiserende weke delen infecties worden in het brandwondencentrum behandeld.

De klinische afdeling is een apart onderdeel binnen het Martini Ziekenhuis. Hier bevinden zich naast medium care bedden, ook 3 IC bedden en een eigen operatiekamer. De naastgelegen verpleegafdeling wordt gebruikt voor de patiënten waarvan de zorg minder intensief is.

De brandwondenzorg is bij uitstek een multidisciplinaire behandeling, waar alle betrokken zorgverleners onderdeel zijn van het behandelteam.

Wij vragen van jou

  • Je hebt een afgeronde studie Geneeskunde
  • Je hebt ervaring in de Chirurgie, Interne Geneeskunde of Spoedeisende Geneeskunde is een pré
  • Je bent bereid tot het volgen van een 3-jarige opleiding waarbij je je specialiseert in de brandwondenzorg en kennis en ervaring op doet op het brandwondencentrum. De invulling is mede afhankelijk van de basisspecialisatie. Na deze opleiding ben je in staat zelfstandig te werken op het brandwondencentrum.

Dit krijg je ervoor terug

  • Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland
  • Het salaris bedraagt maximaal € 5.620,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (FWG 65). Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een passend voorstel gedaan.
  • Een contract voor een periode van 3 jaar voor 36 uur per week in het kader van de opleiding Brandwondenzorg. Na het afronden van de opleiding is de intentie de arbeidsovereenkomst te verlengen voor onbepaalde tijd.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Ook biedt de CAO Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM).
  • We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, bedrijfsfitness, het fietsplan en een fiscale regeling woon-werkverkeer.
  • Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze brandwondenartsen.  
Sonja Scholten-Jaegers, telefoonnummer 050-524 7531 of Merit van Eck, telefoonnummer 050-524 5951 

Overige informatie
Deze vacature wordt tegelijkertijd zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
Reageren kan tot en met zondag 12 december 2021.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.