Apothekersassistent Geneesmiddelen-bereidingen

Je wilt graag een bijdrage leveren aan de groei van geneesmiddelenbereidingen en hiermee een cruciale rol in de patiëntenzorg vervullen. Ga jij deze uitdaging aan? Dan komen we graag met jou in contact!

Over de functie
Jij ziet het als een uitdaging om in een GMP-omgeving (cleanroom setting) geneesmiddelen te bereiden die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Binnen onze unit worden een groeiend aantal individuele- en voorraadbereidingen bereid, zowel steriel als niet-steriel, variërend van cytostatica tot zetpillen. De apotheekbereidingen worden geleverd aan ons eigen ziekenhuis maar ook aan andere instellingen binnen en buiten de regio. Wij vervullen hiermee een cruciale rol in de patiëntenzorg in Nederland.

Dit breng je mee

 • Diploma apothekersassistent.
 • Relevante werkervaring (bij voorkeur)
 • Leergierig ingesteld en bereid tot het volgen van bij- en/of nascholing.
 • Bereidheid om bereikbaarheidsdiensten te draaien voor eventuele apotheekbereidingen die met spoed geleverd moeten worden.

Wij zijn op zoek naar een collega die gestructureerd te werk gaat en weet hoe belangrijk het is om accuraat te werken met geneesmiddelen. Het is voor jou een uitdaging om problemen in kansen om te zetten en hierin kun je ook snel schakelen. Verder ben je integer, flexibel en kun je zowel zelfstandig als in teamverband je werkzaamheden uitvoeren. Wij vinden het belangrijk om jou als nieuwe collega een welkom gevoel te geven, daarom bieden wij jou een goed inwerkprogramma voor de genoemde werkzaamheden.

Waar kom je te werken
Binnen de ziekenhuisapotheek hebben we zes verschillende units waarvan de unit Geneesmiddelenbereidingen er één van is. We zijn een gecommitteerde groep van ongeveer 20 vaste medewerkers. Ons doel is efficiënt en met een zeer hoge kwaliteit medicijnen bereiden, waarbij we altijd voor elkaar klaar staan en klantgericht zijn. Binnen de unit geneesmiddelen bereidingen heb je een gevarieerd takenpakket.

Verder is het leuk om te weten dat:

 • Onze apotheek voorziet in de farmaceutische dienstverlening aan de eigen organisatie en verschillende zieken- en verpleeghuizen in de provincie Groningen.
 • Landelijk worden apotheekbereidingen ter verhoging van de medicatieveiligheid doorgeleverd aan andere ziekenhuizen.
 • Jij komt te werken bij een ziekenhuisapotheek die uitstekend is behuisd en beschikt over meerdere certificeringen (ISO, GMP, ZAS, Qmentum).
 • Innovatie, kwaliteit, patiëntgerichte farmacie en evidence based farmacotherapie voor ons sleutelbegrippen zijn.
 • Wij op een aantal gebieden front runner zijn, in Santeonverband wordt gewerkt aan innovatieve projecten voor de ziekenhuisfarmacie.
 • In onze apotheek totaal 180 medewerkers werkzaam zijn waarvan 11 ziekenhuisapothekers,11 apothekers en ruim 90 apothekersassistenten.

 Wat bieden we

 • Volop kansen voor opleiding en training.
 • Maximaal € 2797- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring (FWG40), afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een contract voor de duur van een jaar voor 24 tot 36 uur per week met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een breed aanbod aan activiteiten om sterk in je werk te (blijven) staan.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Nog meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?
We komen graag met je in contact! Bel voor meer informatie: Alex Potman, Unithoofd Geneesmiddelenbereidingen,(050) 524 7245 of Jan Reindert Moes, ziekenhuisapotheker, (050) 524 7380.

Samen voor de beste zorg!

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.

Kijk ook voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl  of solliciteer meteen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.